Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Co to za żółty kwiatuszek na fotce obok żórawek :?:
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochani ;:138

Ależ tu się zakurzyło... Trochę zawieruch osobistych było ale już idzie ku dobremu i nie zniknę na tak długo ;:215

Więc odpalam odkurzacza z turbo doładowaniem....

Olku kotka przygarnięta przez sąsiadów długo była "Kubą" ale jak wrócili od veta to poczuli się uświadomieni że to jednak Zuzia. Przez miesiąc wołali Kuba a nagle przeszli na Zuzie, to się inni sąsiedzi naśmiali :;230 A z furtki jestem dumna bardzo.

Mario Masko dziękuje za tyle ciepłych słów. Dyniek już zaliczyłam ostatni zbiór - zaraz zdjęcia. Coś sobie planuje z nich zrobić jakieś świeczniki na podgrzewacze... ale nie wiem jak wyjdzie. Jednak ja mam artystyczną duszę to coś wymyśle ;:224 Kotka Zuzia to taka przylepa ale wiesz ona woli facetów... jak idę ja z Moim to .... do niego leci, nie do mnie :;230 Rewelacyjnie wspina się po nogawce aż na głowę...

Basiu odprowadzenie wody to..... prowizorka ale się sprawdza.... . Jest wkopana rura czyli będąca odpływem i ona idzie ślepo w ziemi, do ziemi.... pod rurą jest wkopane wiadro bez dna... wiec wsiąka.... ale ja mam na tej głębokości piach żółty to wiesz... . Wsiąka idealnie, na glinie by tak nie szło ;:215

Dorotko witaj w mych skromnych progach. Kokoryczka zapisana na zakupy wiosenne. Choć w przyszły wekend będę na giełdzie kwiatowej tyskiej i nie wiem jak to się skończy ;:172

Leokadia dziękuje za tyle ciepłych słów, powoli nadrabiam zaległości. Zaprasza częściej ;:168

Asiu furteczka zaprasza i stale otwarta dla miłych gości :uszy Zapraszam ;:215

Beciu dziękuje za zaproszenie i również witaj ;:167 Będę zaglądać jak tylko zaległości u siebie nadrobię i zetrę te pajęczyny i kurze ;:131

Wiolu witam Ciebie :roll: Żółty kwiatuszek to nachyłek i jest bardzo wdzięczny i bezproblemowy. Nie wymarza ;:333

Wrześniowe zaległości

Róże zakupione początkiem września na Wystawie Kwiatowej w Chorzowie
Obrazek Obrazek Obrazek

Zuzia nadzoruje dyńki ozdobne... i po nadzorze....
Obrazek Obrazek

Jesienne odzienie rozchodnika i astrów
Obrazek Obrazek

Coś na ząb
Obrazek

Październikowe aktualizacje

Astry i zimowity.... ależ one kwitły :tan
Obrazek Obrazek Obrazek

Koniec października a tu taka niespodzianka ostatnia lilia i róża
Obrazek Obrazek

Dereń niesamowicie się przebarwia
Obrazek

Dyńki - ostatni zbiór i taki podglądacz Dyniek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ostatnio już zaczęłam bombeczki robić... takie styropianowe, z wstążkami, cekinami, koralikami... ale to ... takie sobie ;:131 Pierwszy raz się w to bawię. Ależ to wciąga ;:130

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia ;:3

PS Uciekam w ten deszcz co to stopionym śniegiem..... do Taty na cmentarzu ogarnąć i później na działeczkę... Może róż jeszcze nie trafiło.... i zdąrzę okryć ;:223
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Fajnie, że znowu jesteś z nami!
Ja też ostatnio mam mało czasu na forum ;:145, więc rozumiem co to znaczy.
Jesienna odsłona ogrodu (i nie tylko) ;:215
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Piękne róże, no ale skoro kupione na wystawie, to muszą takie być. Foteczki z ogrodu bardzo udane, ładny był ten październik ;:215.
Zbiór dyń wspaniały, pięknie się udały.
Zuzię proszę podrapać ode mnie za uszkiem ;:333.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anetko dobrze że jesteś z nami. Wspomnienia roślinkowe śliczne (róże piękne) Dyńkowe żniwo! Czekamy na pomysły zagospodarowania! Kicia no cóż baba to leci do płci przeciwnej, ale jak m. nie ma to Ty jesteś też dobra :;230
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Wiewióreczko dawno mnie u Ciebie nie było ale tak to czasami bywa,jak się ma za dużo pracy a potem biegiem i śpiuch się zaleca,działeczka piękna,przeszła niesamowitą metamorfozę,jedno mnie zaciekawiło kiedy to była wystawa jesienią w Chorzowie i gdzie,bo mam nieobecność ;:202 a tak na marginesie to ja będziesz przemierzać trasę z działki do Katowic to zapraszam ale wiosną bo zimą nie ma po co ;:136
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Anetko Ciebie tez zasypało?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

:wit Interesują mnie działeczki w ROD ,bo sama mam taką ,Twoja piękna i kolorowa ,też masz wszystkiego po trochu ,też tak mam i tak lubię ,podoba mi się u Ciebie jest na co popatrzeć :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

te róże są piękne :) a dyńki super ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ruda kitko, zaprosiłaś, więc jestem :wit , bardzo ładnie, dużo różności i w tak szybkim Tempie u Ciebie sie pojawiło, działeczka ;:215 , będę śledzić Twoje poczynania, ale bombek jeszcze nie widzę :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Basiu mnie tak właśnie czasem nosi.... artystycznie. Dowody zbrodni poniżej :;230

Asiu mało czasu oj mało.... ale na forum trza znaleźć ;:167

Stokrotko Zuzia dostanie porcje głasków bo ją tydzień nie widziałam. W sobotę byłam w mega deszczu u Taty na cmentarzu a później na działce też w deszczu sadziłam tulipany, narcyzy i zabezpieczyłam róże. Dobrze przemokłam bo kurtka ważyła po powrocie o dobre parę kilo więcej niż przed wyjście z domu ;:219 Jednak w niedziele spadł śnieg i cieszyłam się że zdążyłam z pracą :;230

Mario cieszę się że Ciebie widzę ;:168 Dyńki czekają na zagospodarowanie brak czasu mi dolega. Ale bombeczkuje za to trochę.

Mario mar33 oczywiście że przyjmuje zaproszenie na wiosnę ;:167 Jak u mnie cebulowe w ilości nie mal hurtowych posadzone ładnie zakwitną to też na kawusie ciacho zaproszę. Wystawa była nie w Kapeluszu (jak co roku) tylko po raz pierwszy w Centrum Wystawowym na Bytkowskiej w dniach 15-16.09.2012... ale bez szału parę straganików. Jednak ja tam była na krótko i w biegu. Ale róże i kilka lilii zdążyłam capnąć. Tydzień później byłam w Krakowie na wystawie... oj zdjęć nowości nie dałam. Ja typ włóczykija i mój M musi się z tym pogodzić... ;:170

Ewo zasypało w niedziele i we wtorek też konkretnie sypnęło ale w środę już wszystko potopiło. Po prostu śniegu było jak w grudniu co najmniej, nic dziwnego że mnie na bombeczki wzięło :;230

Gracha witaj w mych skromnych progach ;:168 Zapraszam częściej ;:oj

Lodziu dlatego tak "skaczę wokół tych róż" ;:224 Nawet w deszczu je zabezpieczałam. Dyńki są też w planie na przyszły rok ale te większe odmiany i nie tylko ;:224 Oj zadyniowałam ;:219

Dosyć późno posiała jakieś nasionka różne.... część siewek poszło ... bo mama postanowiła mi pomóc z pieleniem ;:219 Jedyny uratowany z akcji... i nawet zakwitł... chyba nagietek o takiej porze... zdążył przed śniegiem ;:215

Obrazek Obrazek

Ostatnie przez śniegiem kwiaty
Obrazek Obrazek

W sobotę sadziła tulipany i narcyzy i zabepieczyłam róże
Obrazek Obrazek

W niedziele śniegiem rzuciło
Obrazek Obrazek

Bombeczkowo

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Miłego dnia

EDIT:

Iwonko bardzo mi miło ;:167 Dziękuje za ciepłe słowa ;:168 Właśnie zgrałam świeże foteczki... ;:215 Zapraszam częściej.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i jestem z powrotem, ;:oj ;:oj ;:oj , bombki ;:215 ;:215 ;:215, te szpileczki to na stałe?, te materiały do ozdób to gdzie kupujesz?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

no babki rewelacja :) fajny pomysł na szpilkę, prosty a efekt jest :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zaciekawiło mnie z czego robisz te listki ,gwiazdki i czy to wszystko przyklejasz ,bo rozumiem ,że potem szpileczki wyciągasz ,albo zostają jako dodatkowe ozdoby ;:180 Chyba trochę sie pospieszyłaś z okrywaniem różyczek przecież one nie są takie delikatne ;:oj Moje dalej rosną i kwitną w najlepsze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No ja nie wytrzymam........jakie my Polskie kobietki jesteśmy pracowite i zdolne ;:215 ..........normalnie nasze facety to na rękach nas non stop powinni nosić (mnie raczej mój nie udźwignie :wink: ), ale może inne, te leciutkie :;230 ...................ogród zadbany, zwierzyniec nakarmiony i jeszcze praca, a poza pracą takie cudeńka robisz, że fiu fiu ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”