Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Aniu, piękna zmiana i korzystna. Ale czy czasem nie posadziłaś różyczek zagęsto? One się rozkrzewią z czasem, a przesadzanie roż nie jest łatwe ani dla nich ani dla przesadzającego.

a tak swoją drogą namawiasz mnie na zwierzenia w moim wątku, a potem znikasz, oj...niu...niu...niu...

Pacioreczników nie pokazywałaś dawno...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:D Aniu, wielkie brawa ;:196 mnie się bardzo podoba.
Czytałaś co napisał Tomek o twoich różyczkach Avalon w wątku Tralaluszy.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Fotki jak zawsze powalające i rabatki "po" wyglądają super ;:215
Zresztą "przed" też nie były złe ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Marzko! Róże posadzone są zgodnie z zaleceniami... Tylko lekko pomanewrowałam ujęciami, by nie wyglądało to "za łyso" :;230 To zresztą są małe różyczki, bo osiągają maksimum 60 cm wysokości. Takich szukałam, by nie wychodziły mi za bardzo na chodnik. Kolor też jest bezpieczny, bo na rabacie rosną i inne, wystarczająco kolorowe kwiaty. Z paciorecznikami się poprawię, obiecuję :wit A zniknęłam, bo chciałam dać Wam wszystkich coś nowego do pooglądania :D Zaraz zresztą ponownie zniknę, bo funkie same się nie wkopią, a u mnie kopanie to istna mordęga. ;:oj
Maju! Cieszę się, że Ci się podoba. Czytałam oczywiście... I wielkie dzięki Ci na namiary. Wiedziałam do kogo się zwrócić, nie :wink: ?
Moniu (Niunia1981)! Dzisiejsze zdjęcia są raczej techniczne, by w miarę pokazać to, co dziś udało mi się już zrobić. Super, że Twoja ocena jest na "tak" ;:138 Ciekawe, czy Igorowi spodoba się fotka olka, bo z poprzedniej, niewdzięczny, nie był zadowolony. I jak widzisz kwiat będzie czerwony, nie ciemnoróżowy, jak myślałam wczoraj. Zatem do białego od Ciebie będzie świetnie pasować ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

pracujesz w ogrodzie, jak Ci dobrze...mnie zostało jeszcze 54minuty.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ z Ciebie Aniu pracowita pszczółka. ;:224
Ledwo odfrunęłaś z mojego ogrodu a tu już tyle zmian w twoim.
No dzieje się mnóstwo u Ciebie i jak widać zaangażowałaś się mocno w prace ogrodowe i jego upiększanie .
Aniu nie mamy Ci co wybaczać z Asią, bo twoje towarzystwo i tak było odczuwalne a zdjęcia są prima sort. ;:215
A moja jamnisia przesyła uścisk psiej łapki w podzięce za tak miłe o niej słowa. :uszy ;:167
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko! Bez przesady z tą pszczółką! Poza tym posadziłam jeszcze jastrzębca pomarańczowego, jarzmiankę różową i dobrych kilka irysów (odmiany ;:167 ).
Wydrap wzamian jamniczkę za uszkami i pod mordką, jak lubi :D
Jak widzisz, sztychówka na mnie jeszcze czeka. U mnie jednak patelnia, więc polałam zaraz po wykopaniu funkie i poczekają gdzieś do 18stej na nowe miejsce - najbardziej cieniste, jakie mam... Niestety mam zamiar je wkopać w miejsce, które jeszcze nie zostało "obrobione" pod kątem kamieni :( więc czeka mnie istna praca w kamieniołomie... Życz mi zatem powodzenia :D

I jakoś nadal nie mogę się napatrzeć na nowe stare :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bo będzie pięknie Aniu. ;:215
W przyszłym roku róże bogato zakwitną i dopiero nie będziesz mogła oderwać od tego miejsca wzroku.
Zapomniałam napisać, że u mnie ławeczka która zaraz po wejściu wpadła Ci w oko, to ta sama co twoja tylko pomalowana inaczej. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Stan ogrodu u Ciebie tak szybko się zmienia , że za chwilę spokojnie możesz wystartować w konkursie "Ogród roku"
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wkopałam ;:138 pięć wielkich funkii, a kolejną oddałam kuzynce. Nawet trochę skosiłam. - jakieś 1/4, ale zawsze. Przy tym na gotowo, bo również powycinałam nożycami trawę wszędzie tam, gdzie nie wjedzie kosiarka.
No i niezmiennie nie mogę się napatrzyć na kwiat Avalonu. Ewidentnie odżył po transporcie i posadzeniu go, a nawet - zmienił kolor. Zresztą sami zobaczcie...

Obrazek

Obrazek

Grażynko! Już doświadczyłam uczucia radości widoku nowych rabat, nowych nasadzeń. Ale także wiem, jak bardzo ich widok zdumiewa w następnym roku. Mam nadzieję, że będzie pięknie :D No i teraz wiem, dlaczego ławeczka u Ciebie wpadła mi w oko :wink:
Jasiu (mrinwestor)! Faktycznie mój ogród się zmienia i to tak, jak sobie to wymarzyłam. No może nie tak szybko, jakbym chciała ... W rzeczywistości dostrzegłabyś na pewno, jak wiele jest jeszcze do zrobienia. Mam tyle planów i może kiedyś uda mi się je zrealizować. Cieszę się przede wszystkim tym, że Tobie się podoba. Myślę jednak, że "nieco" przesadziłaś z tym konkursem :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Twoje " nowe stare " obejrzałam z uwagą Anno bardzo korzystnie zrobiła mu zmiana ;:215 chociaż wcześniej też nie było źle. :) Nie będę pierwsza i powiem ale pędzisz...wrzuć na luz troszkę ;:oj bo Ci roboty zabraknie!!! ;:173 Będę podziwiać !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sweety, witaj brachu :wit
Nareszcie jest ktoś, kto jak ja zachwyca się tą różyczką. Reklamowałam ją ( a mam ją pod nazwą Avelon ) tu na Forum jak kto głupi i ciągle miałam wrażenie, że nikt mnie w tym zachwycie nie rozumie. Cieszę się, że Ty TAK, bo czyż nie jest urocza :?: Takie maślane cudo ;:oj . Niech Ci kwitnie tak długo, jak moja.

Pozdrowienia z gorącego Pruszcza ( ale za to Gdańskiego ) - Jagoda
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andzia, to Twoje takie piękne wyjście na taras z paciorecznikami w donicy???
To ja tam będę uszlachetniał leżak podczas wizyty! :;230
Róża mega!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Aniu, super fotki - artystyczne impresje :!: A tempo prac ogrodowych jak i przybywania stron w wątku - zawrotne ;:oj
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ha.... to ja byłam Twoim pierwszym niewirtualnym gościem? ;:87 ;:87 ;:87
Aniu niezmiernie mi miło i czuję się doprawdy zaszczycona, że chciałaś przed moim przybyciem skończyć rabatkę liliowcową ;:180 No i udało się bo ja oczywiście pobiegłam ją oglądać - i oczywiście jest co podziwiać, a co dopiero będzie...... No i podobają mi się Twoje plany jej powiększenia.
A poza tym to moja wizyta u Ciebie była stanowczo za krótka ;:108 Tylko szybko i pobieżnie przebiegłam przez Twoje królestwo......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”