Witaj Ewelinko w gronie "storczykowców" :P
Piękny ten falenopsis - mam chyba bardzo podobnego, ale jeszcze nie kwitł u mnie - też właśnie wypuścił pęd z uśpionego oczka:lol: a cambria - przecudna - aż mi smaka narobiłaś na taką
Witam serdecznie wśród zakręconych storczykowo. Śliczne te twoje storczyki Ewelinko.
Moje na razie maja tylko pączki i z wielką przyjemnością oglądam to, co kwitnie u innych storczykomaniaków.
witaj serdecznie ... ja tez nie tak dawno tutaj trafilam i od tamtej pory codziennie zaglądam by podziwiać , podziwiac ..... czytac i uczyc się.... a storczykomania to strasznie inwazyjna choroba.... wiem to po sobie hihihii
Jeszcze raz dziękuje Wszystkim za ciepłe słowa ;:2 Zamieszczam teraz zdjęcia następnego z moich storczyków.
A oto on: ciemno różowy phalaenopsis, blizej niezidentyfikowany
Dostałam go od chłopaka Niestety na początku był dość przelany ale szybko odzyskał formę. Ma też bardzo długi pęd i stale się przechyla choćbym go nie wiem jak podpierała więc ma swój charakterek ;:207 A ponadto co mnie bardzo zaskoczyło gdy się nad nim pochyli czuć przyjemny delikatny zapach
Jeszcze troszke wariacji w różnych ujęciach i świetle 8)
Ewelinko piękny okaz :P :P :P ma bardzo ładny odcień kwiatów i jest nimi dosłownie oblepiony 8) A do tego jeszcze pachnie szczerze mogę powiedzieć, że zazdroszczę :P Wrzuć jeszcze fotkę listków
Wando piękny ten bielasek :P czy to jest ta odmiana z ogromnymi kwiatami ???
Madziu! dzięki za pochwałe strasznie polubiłam robienie zbliżeń storczykom z lampą błyskową bo wtedy mają takie intensywne kolory... poszperałam w menu mojego aparatu i ma możliwość robienia zdjęć z manualnymi ustawieniami ale na razie idę na łatwiznę i włączam makro może kiedyś poeksperymentuje