Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Kamieni nie zazdroszczę, bo jak chcesz coś tu posadzić, to raczej zmień plany Aniu.
No i oczywiście gratuluję złotka ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rano zachmurzenie, potem lampa, a teraz znowu słońce zaszło i odrobinę wieje. Ciekawe, co z tego będzie???

Niezależnie jednak od pogody oczywiście byłam w ogrodzie. Przede wszystkim, by zobaczyć efekty wczorajszych wieczornych zmagań. Nie pochwaliłam się, ale wokół wiąza ULMUSa 'Camperdownii' zrobiłam małą rabatkę. Na razie wylądowały tam rozchodniki okazałe odmiana Matrona i bergenia sercowata różowa :) Zastanawiam się tylko, czy docelowo nie połączyć jej z główną rabatą, która jest przed tarasem, ale jeszcze nie wiem..

Na razie wygląda to tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj także posadziłam nową różyczkę - herbacianą NN

Obrazek

Zauważyłam przy okazji, że posadzona niedawno łososiowa miniaturowa dość zaskakująco się wybarwia:

Obrazek

Obrazek

Dałam także nową podporę hortesji Pink Anabelle, a przy okazji przyjrzałam się na jakim etepie wybarwienia jest Wim's red. Na jednym krzaczku są zasadniczo różne kwiatostany :D

Obrazek

Obrazek

Wreszcie rozwięły się również kwiaty na hortensji Great star

Obrazek

Obrazek

A rośnie ona sobie w zakątku z hortensjami ogrodowymi. Wczoraj do nich dołączył wielki kamień o pięknej zielonej barwie - tym razem z ogrodniczego :heja Gdyby nie te zaniedbane maliny za płotem...

Obrazek

Zaczyna kwitnąć kolejny clematis

Obrazek

Obrazek

Niestrudzenie kwitnie hibiskus

Obrazek

i miniaturowa funkia

Obrazek

No i posadziłam bratki, a dokładnie resztka, z tych które kupiłam...

Obrazek

Obrazek

Aniu (Aancyk)! Zawsze na wiosnę i jesień kupuję do ogrodu po kilka bratków, by wpuścić nieco koloru. Część sie sama sieje i mam ich coraz więcej. Są takie kolorowe i wesołe, że nie wyobrażam sobie bez nich rabatek. Różową akacją niektórzy straszą, że przemarza, że jest krucha, ale chyba zaryzykuje, bo jest śliczna :D
Igorze! Historia fizlozofii to nie był mój ulubiony przedmiot, aczkolwiek teraz - na spokojnie - czemu nie. Choć dla tak konkretnej kobiety jak ja filozofia jest męcząca.
Edwardzie! Marzko! Dzięki za gratulację :D W sumie tak to szybko minęło od nowonarodzonego...
Marzko! Umknęła Ci jedna możliwość - skalniak... ;:224 Biorę go pod uwagę, ale za dom jeszcze nie weszłam z pracami ogrodniczymi. Trzeba to także spokojnie przemyśleć, bo tam zwykle bardzo długo zalega śnieg z dachu, no i jest to strona północna.
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nadajemy na tych samych falach! Historia filozofii, jak i łacina - KOSZMARRRRR!!!!!!!
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Aniu, przyszłam i do Ciebie narozrabiać ;:173 Jak za bardzo to mnie wyprosisz :wink: ;:14
Masz piękny ogród i roślinki. Ja w sumie jestem na etapie samego początku, kamieni nie mam tylko trawa i po tym widzę jaki kawał roboty odwaliłaś, żeby to tak wyglądało jak wygląda. A przy okazji widzę, ile mnie czeka roboty.
Zajrzę czasami jak pozwolisz i obiecuję, że czasami będę grzeczna ;:173
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Taaa Edytko, czasami to ty bywasz grzeczna ;:224 :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze! To chyba widać, że nadajemy na tych samych falach ;:138
Edytko! Moniko! Wpadajcie kiedy chcecie i wcale nie musicie być u mnie grzeczne :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Mowa! no pewka!! :uszy
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Aniu, dzisiaj muszę być już grzeczna, bo mi Monia główeńkę przy samej tralalala urwie za tego naszego Igorka ;:173 Także limit na dzisiaj wyczerpany ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Szalejesz Aniu z nasadzeniami.
A i watek pędzi, że trudno nadążyć. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Dobry wieczór Aniu
ale ten wątek pędzi nie sposób nadążyć a tyle ciekawych rzeczy się dzieje i dla mnie tyle nowych!!
Nie nadążam wszystkiego czytać,a czasu tak mało!
Najlepszego ;:138
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aniu, nie doceniasz skarbów, które posiadasz, bo masz je w nadmiarze! A u mnie każdy kamień na wagę złota ... Preferuję rozmiar średni i duzy (małe wyzbierałam z okolicy :lol: )
Masz bardzo ciekawe hortensje. A jaki piękny hibiskus! Herbaciana róża też zapowiada się bardzo dobrze. Bez nazwy?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Sweety gratulacje! Czasami jak widać gadulstwo się opłaca... :;230
A kamlotów zazdroszczę ;:oj ...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

chatte pisze:Aniu, nie doceniasz skarbów, które posiadasz, bo masz je w nadmiarze! A u mnie każdy kamień na wagę złota ... Preferuję rozmiar średni i duzy (małe wyzbierałam z okolicy :lol: )
Masz bardzo ciekawe hortensje. A jaki piękny hibiskus! Herbaciana róża też zapowiada się bardzo dobrze. Bez nazwy?
Aniu nie doczekałaś już tego u mnie (za wcześnie pojechałaś) ale Izunia od mnie też wzięła sobie kamulca..... no, nie wiem co prawda czy go dowiozła do ogródka?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor! Od samego początku co do tego nie miałam cienia wątpliwości ;:173
Edytko! Ty i grzeczna? To musi być niezwykle trudne :;230 Podziwiam :D
Grażyno! Szaleje z nasadzeniami??? Ty nawet nie wiesz, jak bardzo walczę z pokusami ;:oj Co do wątku - co ja poradzę, że mam tyle do powiedzenia? I w tym równiez trudno mi sie powstrzymać :;230 :;230
Basiu i Krzysztofie! Spokojnie sobie czytajcie, choć nie wiem, czy to na prawdę jest takie ciekawe... Ale płynie z glębi serca. To pewne ;:138
Izo! Zamówienie przyjęto :wink: Paczka przyszła. Jutro zobaczę z Asią ;:138 Ciesz się, że moje roślinki Ci sie podobają. Róyczka określona w ogrodniczym jako "herbaciana" nie ma nazwy, ale mi się podobała. Do tego ładnie pachnie i kwiaty ma piękne (była druga- bardziej rozwinięta, stąd moja wiedza o urodzie kwiatów).
Asiu! Jeszcze nie wiesz, ale Izie obiecałam, że ją odwiedzimy i weźmiemy ze sobą trochę tych skarbów ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No...taka hałda kamyczków...przydałaby się,czemu nie..czy hibiskus bylinowy zimował u Ciebie ? Miałyśmy z sąsiadką i nam nie przeżyły zimy, ..a miałyśmy czerwony i biały na wymianę ;:173 ...No i dałyśmy sobie z nimi spokój! na ryneczku u mnie kuszą i coraz niższe ceny...Nie wiem nawet czy to nornice czy mróz były sprawcą.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”