Ogródkowe rozkosze Hanki - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haniu, jaki piękny ten Twój psiak :D Sama chciałabym takiego buziaka :!: On (ona, bo nie wiem które to szczęście) ma taką słodką minę, wygląda tak jakby sam był szczęśliwy rozdając całuski :lol: :lol:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo piękne i dobre masz psy. Większość znajomych twierdzi że dwa łatwiej chować niż jednego, bo im sie nie nudzi tak bardzo.
Co do lili z mojego wątku to jest to lilia złotogłów od dawna występująca w sztuce Podhala jako motyw zdobniczy .
Lilium martagon.
Jest roślina objętą ochroną gatunkową, ale w ogrodzie sama się sieje gdzie chce, gdyby nie psy wyłamujące ją miałabym jej jeszcze więcej.
Obrazek
POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Azo, Ty najlepiej wiesz, że dwa psy, to już namiastka stada. :-)
I faktycznie, jest łatwiej, zwłaszcza gdy są to ruchliwe i aktywne zwierzęta.
A FCR-y muszą mieć parę godzin ruchu, bo wpadają w autoagresję i wyrywają sobie sierść.
Więc chcąc, nie chcąc - dokupiliśmy dzieczynkę, bo " we dwójkę - łatwiej".
Ewuniu, na całuśnym zdjęciu jest Leon - większy łebek, spokojniejszy charakter, atki pis filozof z dystansem i pobłażaniem do wszystkiego.
Luna - to żywe srebro, pierwsza do aportowania, pierwsza skokiem w wodzie, największa sprzątaczka w domu.

A to dzisiejsze kwiatki :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Takie zdjęcia dostałam; ładne prawda?
hanka55 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Śliczne i takie ujmujące, no to mogę iść spać po takiej sesji :D
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Haniu , retrievery to najcudowniejsze psy dla mnie. Nie kadzę Ci :wink: , ja naprawdę nie moge przejsc obojętnie obok żadnego z nich A łagodnosc bije im z oczu :D Brałam udział /bierny/ w dogoterapii i wiem co dzieciaki, tak z sympatii :P potrafia robic z psiakiem :wink: , który pełni role wszechstronnego stymulatora dla dziecka niepełnosprawnego podobnie, ale na innym poziomie co hipoterapia / cudowna sprawa :D /

Zdjęcie z fretką rozbrajające :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Mini- azalia jest śliczna ! Oczywiście, że nie mogłaś jej nie kupić :) Niech rośnie zdrowo i kwitnie...przez cały rok:)
Popieram też opinię Gizy - retrievery i ich krewni to najcudowniejsze i najłagodniejsze psy na świecie.Dają sie czochrać , tarmosić za uszy , pieścić ...Wybaczają nam nasze ludzkie wobec nich niedociągnięcia, uwielbiają zabawę o każdej porze , są wiernymi przyjaciółmi.

Obrazek Obrazek

Tu nasza Goldi dziecięciem i panienką będąc :)
Pozdrawiam cieplutko (i daruj te mało tematycznie związane z ogrodem wynurzenia).
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko, to radość ogromna, zapraszam z panienką, zawsze i wszędzie !!!!
Nie ma nic milejszego duszy i sercu, niż kochające zwierzę, ufnie wyczekujące każdego znaku zainteresowania i obdarzajace czułościami w najmniej spodziewanych momentach ( np. na tronie :lol: ).
Wreszcie ktoś zrozumiał moje rozterki w kupowaniu tego co samo wskakuje w ręce !
;:11
Niech Cię Bogowie, Ewelinko w kwiatkach wynagrodzą !
Zresztą, jak widać w Twoim ogrodzie, robią to baaaardzo szczodrze, zamieniając otoczenie w raj na ziemi :P
Psi raj- także. :P

Małgosia ma tak inteligentnego Fredzia, że aż wątpię w umysł psiaków.
Nawet oglądając fotki milusińskich psiaków Gosi ( piękne, kochane, szczęsliwe), to Fredzio przyciąga uwagę swoimi harcami i niesłychanymi pomysłami !
Qurczę, gdybym miała wybrać prześlicznego kudłacza a Fredzia, to.... :oops: zdradziłabym psowate.
Tak, masz rację Małgoś, dzieci potrafią być różne.
I dlatego właśnie hodowczyni Luny, wycofała się z wolontariatu.
Bo nie zawsze jest się w stanie zapobiec nieszczęsciu, a psy skrzywdzone, nie mają już potem tej dużej ufności.

Czy VIII grupa jest najcudowniejszym klanem, najkochańszych psów ?
Z pewnością ;:167 ;:167 ;:167 , ale psów towarzyszących.
Po nich generalnie, nie można się spodziewać ani obrony, ani ochrony dobytku.
Tak najszczerzej, to brakuje mi tego, bo moje psy powtarzające się od dzieciństwa, to owczarki niemieckie - wzór dyscypliny, miłości i bacznej ochrony.
I tylko z owczarkiem niemieckim odważyłam się chodzić nocą po menelskich terenach ( na randki za młodu, hiihihihihi)
Ale najinteligentniejszym z psów, był bezapelacyjnie kundelek - mały, koślawy, niskopodwoziowy, który będąc darowanym samcem, zaszedł w ciążę i okazął się być Michaliną :lol: :lol:
Wybaczcie, ale żaden rasowy, nie sięgnął mu jeszcze do pięty.
Dziwi mnie to, bo przecież nawet te mocno rasowe, choćby nasze FCR-y, to kundle - ustandaryzowana mieszanka nowofunlanda z seterem i dodatkami innych ras.
Więc gdzie podziały się siódme zmysły pradziadów?
Gdzie serca waleczne i wiatr w nogach ?
Zostały czułe oczęta, przyjaźń dla ludzkiego gatunku i nieco naiwna percepcja świata, traktująca wszystko i wszystkich, jako potencjalnych przyjaciół.

Och, wiem że nie można mieć wszystkiego.
Ale taka dziewczyna jak Moni - wesoła i jednocześnie dająca poczcuie bezpieczeństwa , gdy w środku nocy kończą mi się faje i muszę zasuwać pod monopolowy... :roll:
A gdy pijaki zaczynają zaczepki, to FCR-y najpierw machają ogonami, albo - przestraszone machaną gałęzią, dają w długą tak, że nie jestem w stanie zanimi nadążyć! :shock:
Jak ja wtedy tęsknię za owczarkiem albo bryt-anną ( brytan, brytanna?) Monisi ! :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Co racja to racja. Ale , co Ty , Haniu robisz przy kompie ? Nie powinnaś teraz biegać po swojej chusteczce z azalią w ręku i poszukiwać dla niej mieszkania? :wink: Ja jestem jedną noga w ogrodzie- podlewanko, a jednym okiem na forum :) Pa, na razie.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu piękne te zdjatka widziałam je wczoraj ktos mi przysłał mailem, tak bym kiedys chciała zobaczyc na dywanie swojego owczarka jak spi z fredziem, ale to chyba nie mozliwe,

ojej Haniu ile Ty masz róźnych żurawek nie widziałam takich jeszcze, sama mam tylko dwie odmiany,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Haniu - chyba jeszcze nie zachwycałam się Twoim oczkiem :? :wink:
Wygląda bardzo naturalnie i bardzo mi się podoba. ;:333
Aż trudno uwierzyć, że podstawa to plastik!

aha! Przypominam się z pytaniem o Twoje studnie drenażowe.
Czy pod tą nazwą kryje się głębsza dziura zasypana żwirem, czy jeszcze coś innego?

No to nareszcie wiem, co to za tajemniczy skrótem FCR. :wink:
Kochane psiska - jak wszystkie retrivery. Ale fakt - każdy człowiek to ich przyjaciel i lepiej nie
sprawdzać, czy byłyby zdolne do obrony.
Aczkolwiek ... mój goldenek, jak jest w w pokoju oddalonym od drzwi wejściowych i usłyszy (a nie
wyczuje kto to) że ktoś otwiera drzwi wejściowe, to zrywa się z groźnym! warczeniem!!! :shock:
Ale jak by było, gdyby to faktycznie był jakiś złodziej, to jeden Pan Bóg tylko wie...
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

:cry: :D Patrząc na zdjęcia Twoich psiaków nie mogłam sie powstrzymać.... :cry:
To bardzo wzruszające sceny,jak dobrze rozumieją się takie dzieci i takie psy .
Im tez niewiele potrzeba do szczęścia ....
czyż nie powinny mieć każde z nich (dziecko)
takiego psa - żywą przytulankę na własność???!!!Byłyby o wiele szczęśliwsze..,
Jednak wspaniałe jest to ,że dzielisz się tą swoją miłością Haniu. ;:63 ;:333 ;:166

Rabatka żurawek jest cudna ,a jesienią już będzie godna wielkiej zazdrości ogrodomaniaczki K. :wink:
Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ewelino, kafle pod psa czy pies pod kafle dobierane? :P Ma szczęscie sunia,ze tylko na zdjęciu jest bo aż łapy mnie swędzą.... :P

Haniu, Twoja historia o kundziorku rozbawiła mnie do łez :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko, Asiorku, Wisienko, Krysiu, Gabrysiu - witam serdecznie i dziękuję za wizytę w chusteczkowych progach.
Chyba wiecie , jak bardzo cieszą się psiaki i jak z radości mordują ogonami, wysokie liście czosnków? :lol:

Z usadzaniem na stałe azalii, dałam sobie na razie spokój, bo może gdy przekwitną tulipany, zwolni się dla niej miejsce ? :lol:
Ewelinka dobrała kafle pod odcień sierści malutkiej, a ja ( niechcąco) azalie pod kolor wczesnych tulipanów :-).
Niewiele siedziałam przy kompie, bo wczoraj był dzień gościnny, więc same rozumiecie - miłe turbulencje w codzienności. Niestety, same dwunożne, więc nie było mowy o uchwyceniu w aparacie, jakichś zwierzęcych czułości.
Wisience zazdroszczę tego warczącego Goldenka, bo w facecie drzemią widocznie instynkty obronnej miłości ( hurrrra !), czego moje czarnule są totalnie pozbawione.
Nawet warczeć nie umieją, a Leon do drugiego roku życia, nawet nie umiał szczekać!
Dopiero Luna, chowana w kojcu labradorów, nauczyła go robienia czegoś dziwnego, co jest skrzyżowaniem wycia z "łałłłł". :lol:
I akustycznie brzmi to mniej więcej tak : "Hopooołłłłuuuuu"
Faktycznie, jeśli ktoś ma czułe serce i czas na opiekę, powinien mieć w domu czworonoga.
Nikt tak nie wypełnia pustki, nie wzbogaca rodziny, jak ufna, cierpliwa miłość, kochająca za nic.
Ale będaca także dodatkowym OBOWIĄZKIEM.
Czemu, niestety, niektórzy nie umieją sprostać ( vide - schorniska).

Połowa maja, to już niemal przedsionek lata,
;:11
więc nawet plastikowa brytfanna chętnie porasta roslinami.
Wsypałam do niej pół worka kory iglastej, by dno nie było widoczne, a woda - lekko kwaśna i odkazona.
Dałam ( 4 litery), bo nie wyjęłam pompy w oczekiwaniu , aż kora namoknie i sama opadnie na doł, więc przez kilka dni musiałam wyciagac patykiem popmę i czyścic pozatykane sitka filtrujące :oops:
Uff, teraz jest już w porządku, ale mam kolejną nauczkę!

O studni drenażowej opowiem Wisience, w jej wątku :-)
Ściskam Was cienko w pasie i zaraz lecę chusteczkować, czyli podszczypywać chwaściorki. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”