Ogród w dolinie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie
Co do róż, to niektóre zaczynają pachnieć dopiero jak jest chłodniej.
Niektóre dopiero w drugim roku po posadzeniu.
Więc może twoja do nich właśnie należy.
Niektóre dopiero w drugim roku po posadzeniu.
Więc może twoja do nich właśnie należy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiecie, ja zazwyczaj patrzyłam na róże z boku, dopiero na FO zobaczyłam jak ciekawe są w "przekroku poprzecznym", jakie różnorodne mja ukłądu płatków.
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Aniu, jestem z rewizytą. Widzę, że terenu do nasadzeń jeszcze sporo - zazdroszczę. Fajnie się zagospodarowałaś. 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dzięki Tobie mam o jeden dylemat mniej. Kolejną hortensją będzie oczywiście różowa Anabelka

Piękna jest bestyjka. Tylko uważaj przy sadzeniu hortensji bukietowych. Jak sadziłam dwa lata temu, to wydawało mi się, że odstępy od poszczególnych roślin są ogromne. Teraz jest to jedna wielka bryła trzech hortensji.
Jesienią Vanille ? Fraise Renhy musi się przeprowadzić. Nie będzie to łatwe przedsięwzięcie.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Dzień dobry! Ile zdjęć. Metamorfoza rewelacyjna. Dużo pracy na pewno w to włożyłaś a efekt jest świetny. Miło przypomnieć sobie wiosnę gdy jesień za pasem:). Pozdrawiam
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Na dzień dobry efekt mojego wiosennego siania. Oczywiście zapomniałam, co i gdzie zasiałam, ale rudbekie same o sobie przypomniały na swój cudowny sposób

Asiu2! Zapomniałam Ci wczoraj podziękować za życzenia
Floksy kocham, a Anabelka tak mnie zauroczyłą, że codziennie chodzę i się nią zachwycam! I to już teraz, jak jeszcze nie jest jakiś imponujących rozmiarów.
Małgocha! Koleusa wyparzyłam przy wędrówce w poszukiwaniu drzewa przed taras. Stał sobie taki samotny... Takiego jeszcze nie widziałam i na prawdę bardzo efektownie wygląda w kompozycji z innymi roślinami. W ogóle podpatrzyłąm u innych, jak fajnie koleusy rosną na balkonie. W zimie pomieszkają w domu, a na wiosnę zrobie nowe kompozycje na taras. Jak ten mój się rozrośnie pomyślimy o jakimś uszczypnięciu dla Ciebie
Julko! Zapraszam do mnie częsciej i niezwykle cieszę się, że Ci sie u mnie podoba
Klaryso! Przeanalizowałam pozostałe parametry, jak wykosość i wielkość kwiatów i to niemal pewne, że moja angielka to Red Leonardo Da Vinci
Dziękuję za identyfikację!
Agnieszko! Myślę, że ostatecznie rozwiałaś moje wątpliwości co do różyczki
Szukałam jakiejś czerwonej, a RLdV ma nietylko prześliczne kwiaty, ale także jaśniejsze od innych moich róż liście. Bardzo mi sie podoba
Aszko! Igiełko! Miejsce jest u mnie tyle, że na prawdę nie wiem, kiedy uda mi się to zagospodarować.Ale będę walczyć
Grażyno! Nie wiedziałam, że róże mogą zacząć pachnieć po jakimś czasie. Jak moja zacznie - to będzie super, ale i bez tego jest śliczna
Aniu! Odkąd mam ogród patrzę na kwiaty niemal z każdej strony i nie przestają mnie zachwycać i zadziwiać te cuda natury. Zobacz na to:

Heleno! Cieszę się, że rozwiązałam Twoje dylematy
Staram się pilnować odległości, ale i tego - by na razie ogród nie był "za łysy"! Bukietowe rosną u mnie raczej pojedyńczo, a ogrodowe - w grupach, ale i w tym przypadku zawsze sprawdzam rozmiary, jakie mają osiągnąć. Staram się,ale i tak zapewne jakiegoś błędu nie uniknę...
Nemezja! Witam z rana w moim skromnym ogrodzie
Zdjęć robię nawet i setki dziennie, więc u mnie Ci ich nie zabraknie. Jak oglądam wiosenne to przypominam sobie, jak cieszyłam się każdym kolejnym kwiatem. Zdjęcia będą przy tym jak znalazł na zimę, no i dla porównania w kolejnych latach
A przede mną jeszcze wiele pracy...

Asiu2! Zapomniałam Ci wczoraj podziękować za życzenia

Małgocha! Koleusa wyparzyłam przy wędrówce w poszukiwaniu drzewa przed taras. Stał sobie taki samotny... Takiego jeszcze nie widziałam i na prawdę bardzo efektownie wygląda w kompozycji z innymi roślinami. W ogóle podpatrzyłąm u innych, jak fajnie koleusy rosną na balkonie. W zimie pomieszkają w domu, a na wiosnę zrobie nowe kompozycje na taras. Jak ten mój się rozrośnie pomyślimy o jakimś uszczypnięciu dla Ciebie

Julko! Zapraszam do mnie częsciej i niezwykle cieszę się, że Ci sie u mnie podoba

Klaryso! Przeanalizowałam pozostałe parametry, jak wykosość i wielkość kwiatów i to niemal pewne, że moja angielka to Red Leonardo Da Vinci

Agnieszko! Myślę, że ostatecznie rozwiałaś moje wątpliwości co do różyczki

Aszko! Igiełko! Miejsce jest u mnie tyle, że na prawdę nie wiem, kiedy uda mi się to zagospodarować.Ale będę walczyć

Grażyno! Nie wiedziałam, że róże mogą zacząć pachnieć po jakimś czasie. Jak moja zacznie - to będzie super, ale i bez tego jest śliczna

Aniu! Odkąd mam ogród patrzę na kwiaty niemal z każdej strony i nie przestają mnie zachwycać i zadziwiać te cuda natury. Zobacz na to:

Heleno! Cieszę się, że rozwiązałam Twoje dylematy

Nemezja! Witam z rana w moim skromnym ogrodzie

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ile Ty masz róz Aneczka ....śliczne , a te czerwona Angielka ,kimkolwiek by nie była ...cudna 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Jejku jak tu szybko stron przybywa

Gdzie robiłaś zakupy na nasadzenia jesienne.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania widzę kwitnącą białą różę, co to za jedna ?
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Aniu witaj . Widzę , że masz Pink Anabelle ja Ci sie sprawuje mam na nią ochotę ale póki co cena mnie odstrasza
Zauważyłam też poidełko , miałam ochotę je kupić ale czy ktoś do mnie zawita
ale dekoracyjne jest 

Zauważyłam też poidełko , miałam ochotę je kupić ale czy ktoś do mnie zawita

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
WItam
))))
Napatrzyłam się na Twoje prześliczne różyczki i już mam ochotę biec do ogródka

Napatrzyłam się na Twoje prześliczne różyczki i już mam ochotę biec do ogródka

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cudne zdjęcia, nie nadążam czytać wątku!
Chyba się zapatrzyłam na tę różową anabelkę. Mam białą i bardzo się pokłada. Czy różowa też tak ma?
Chyba się zapatrzyłam na tę różową anabelkę. Mam białą i bardzo się pokłada. Czy różowa też tak ma?
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Aniu RLdV rośnie u mnie. Jak przyjedziesz na kawę to ją sobie na żywo oglądniesz