Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Co do róż, to niektóre zaczynają pachnieć dopiero jak jest chłodniej.
Niektóre dopiero w drugim roku po posadzeniu.
Więc może twoja do nich właśnie należy.
Grażyna.
kogro-linki
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiecie, ja zazwyczaj patrzyłam na róże z boku, dopiero na FO zobaczyłam jak ciekawe są w "przekroku poprzecznym", jakie różnorodne mja ukłądu płatków.
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Aniu, jestem z rewizytą. Widzę, że terenu do nasadzeń jeszcze sporo - zazdroszczę. Fajnie się zagospodarowałaś. :wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Dzięki Tobie mam o jeden dylemat mniej. Kolejną hortensją będzie oczywiście różowa Anabelka :;230
Piękna jest bestyjka. Tylko uważaj przy sadzeniu hortensji bukietowych. Jak sadziłam dwa lata temu, to wydawało mi się, że odstępy od poszczególnych roślin są ogromne. Teraz jest to jedna wielka bryła trzech hortensji.
Jesienią Vanille ? Fraise Renhy musi się przeprowadzić. Nie będzie to łatwe przedsięwzięcie. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Dzień dobry! Ile zdjęć. Metamorfoza rewelacyjna. Dużo pracy na pewno w to włożyłaś a efekt jest świetny. Miło przypomnieć sobie wiosnę gdy jesień za pasem:). Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Na dzień dobry efekt mojego wiosennego siania. Oczywiście zapomniałam, co i gdzie zasiałam, ale rudbekie same o sobie przypomniały na swój cudowny sposób :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asiu2! Zapomniałam Ci wczoraj podziękować za życzenia :D Floksy kocham, a Anabelka tak mnie zauroczyłą, że codziennie chodzę i się nią zachwycam! I to już teraz, jak jeszcze nie jest jakiś imponujących rozmiarów.
Małgocha! Koleusa wyparzyłam przy wędrówce w poszukiwaniu drzewa przed taras. Stał sobie taki samotny... Takiego jeszcze nie widziałam i na prawdę bardzo efektownie wygląda w kompozycji z innymi roślinami. W ogóle podpatrzyłąm u innych, jak fajnie koleusy rosną na balkonie. W zimie pomieszkają w domu, a na wiosnę zrobie nowe kompozycje na taras. Jak ten mój się rozrośnie pomyślimy o jakimś uszczypnięciu dla Ciebie :)
Julko! Zapraszam do mnie częsciej i niezwykle cieszę się, że Ci sie u mnie podoba ;:167
Klaryso! Przeanalizowałam pozostałe parametry, jak wykosość i wielkość kwiatów i to niemal pewne, że moja angielka to Red Leonardo Da Vinci ;:138 Dziękuję za identyfikację!
Agnieszko! Myślę, że ostatecznie rozwiałaś moje wątpliwości co do różyczki ;:138 Szukałam jakiejś czerwonej, a RLdV ma nietylko prześliczne kwiaty, ale także jaśniejsze od innych moich róż liście. Bardzo mi sie podoba ;:167
Aszko! Igiełko! Miejsce jest u mnie tyle, że na prawdę nie wiem, kiedy uda mi się to zagospodarować.Ale będę walczyć ;:134
Grażyno! Nie wiedziałam, że róże mogą zacząć pachnieć po jakimś czasie. Jak moja zacznie - to będzie super, ale i bez tego jest śliczna ;:166
Aniu! Odkąd mam ogród patrzę na kwiaty niemal z każdej strony i nie przestają mnie zachwycać i zadziwiać te cuda natury. Zobacz na to:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heleno! Cieszę się, że rozwiązałam Twoje dylematy :D Staram się pilnować odległości, ale i tego - by na razie ogród nie był "za łysy"! Bukietowe rosną u mnie raczej pojedyńczo, a ogrodowe - w grupach, ale i w tym przypadku zawsze sprawdzam rozmiary, jakie mają osiągnąć. Staram się,ale i tak zapewne jakiegoś błędu nie uniknę...
Nemezja! Witam z rana w moim skromnym ogrodzie :wit Zdjęć robię nawet i setki dziennie, więc u mnie Ci ich nie zabraknie. Jak oglądam wiosenne to przypominam sobie, jak cieszyłam się każdym kolejnym kwiatem. Zdjęcia będą przy tym jak znalazł na zimę, no i dla porównania w kolejnych latach :heja A przede mną jeszcze wiele pracy...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ile Ty masz róz Aneczka ....śliczne , a te czerwona Angielka ,kimkolwiek by nie była ...cudna ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu, buziaki ;:196 jeszcze imieninowe :D
Jejku jak tu szybko stron przybywa :roll: ślicznie mieszkasz, a te niskie róże planujesz na rabatkę przed domem?
Gdzie robiłaś zakupy na nasadzenia jesienne. ;:65
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju! W sumie róże planuje posadzić zaraz przed wejściem do domu w miejsce funkii, które muszę przesadzić, bo mają tu za wiele słońca (poza tym posadziłam je tam tylko tymczasowo :;230), a i na rabacie z różami, jak widać, brakuje mi paru z przodu...

Obrazek

Dziękuję za życzenia ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ania widzę kwitnącą białą różę, co to za jedna ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To Fryderyk Chopin

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Aniu witaj . Widzę , że masz Pink Anabelle ja Ci sie sprawuje mam na nią ochotę ale póki co cena mnie odstrasza ;:202

Zauważyłam też poidełko , miałam ochotę je kupić ale czy ktoś do mnie zawita ;:131 ale dekoracyjne jest ;:215
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

WItam :)))))
Napatrzyłam się na Twoje prześliczne różyczki i już mam ochotę biec do ogródka :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cudne zdjęcia, nie nadążam czytać wątku!
Chyba się zapatrzyłam na tę różową anabelkę. Mam białą i bardzo się pokłada. Czy różowa też tak ma?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aniu RLdV rośnie u mnie. Jak przyjedziesz na kawę to ją sobie na żywo oglądniesz :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”