Na początek coś mało ogrodowego

Specjalnie dla
Edwarda (a i
Loki zapewne spojrzy z przyjemnością)... Widok ze Skrzycznego w stronę jeziora Żywieckiego:
I specjalnie dla
Lokiego: mrówki i ... Może pospolite, ale zawsze
A co u mnie nowego? Róże zakwitły patriotycznie

- Fryderyk Chopin i Kronenburg
Floksy gwiaździste Drummonda nadal cieszą swą delikatną urodą
Kwitnie kolejny clematis. Tym razem Alba
No i hortensja Pink Anabelle. Jeszcze nieco nieśmiało, ale zawsze
Mieczyk i kana mają pąki
Ciąg dalszy nastąpi...
Agnieszko! Nie mówiłaś, ale dziękuję za komplement

Próbuję dorównać lepszym, w tym Tobie! Uwielbiam wynajdować różne cudka, jak np. siewkę bratka obok wysokich liści irysa. A żyjąca i kwitnąca Pink Delight niesamowicie mnie cieszy. Już myślałam, że jest po niej...
Grażyno! U mnie floksy, ale także budleje, rosną bezproblemowo mimo, że klimat u mnie jest na pewno surowszy niż u Ciebie. Wszyscy narzekają na wymarzanie, czy mączniaka - ja ma spokój (odpukuje)
Wiola! To już nie choroba, to epidemia! Od czasów białego hmmm dorobiłam się 5 kolejnych, ale nie wpadaj w depresję... Podzielę się, jak się rozrosną.
Agness! Iwono! Liczę, że moje floksy sie rozrosną i będzie pachnieć, jak pod oknami domu mojej Babci... Cieszę się, że moje zdjęcia Ci się podobają
Jurku! Wydaje mi się, że floksy lubią słonko. Mój jeden rósł w cieniu i w tym roku przeniosłam go do innych, bo marnie rósł. Reszta rośnie w pełnym słońcu i ewidentnie jest im tam dobrze. Spróbuj i Ty
Igor! Nie martw się-mam guzikowca na oku
Monia (Niunia)! U mnie dziś było i słońce i ponad 25 stopni. Jak wyszłam do ogródka, to pogoda próbowała mnie zniechęcić deszczem, ale jej się nie udało i zrezygnowała
Kasik! Jak na razie moje floksy mnie lubią i się rozrastają, więc optymistycznie zakładam, że będzie tak i w przypadku dwójki nowych.No i kolejnych...
Bina12! Jak tylko hokuska zakwitnie - zrobię zdjęcie. Fajnie, że podobają Ci się moje floksy.
Magdo (lulka)! Na pewno opatulę i to wszystkie, bo u nas bywa bardzo zimno, a z żadną nie chce się rozstawać. Wzdychaj do mojej i pomyśl może o kolejnej. Podobno do trzech razy sztuka.
Loki! Chyba jestem najzwyklejszą farciarą. Nic nie robię i kwitnie. Aczkolwiek bardzo pilnuję podlewania moich doniczkowych. Tylko tyle. Nie wiem, czy zauważysz, ale na zdjęciu dla Ciebie są mrówki (kurcze, miałam akurat zły obiektyw).
Mała Mi! Wstępuj częściej, zachwycaj się ile sił (jeśli zasłużę oczywiście). Ja wzdycham do Twoich roślinek, więc jesteśmy kwita
Edwardzie! Widok Skrzycznego wstawię, ale jak będzie ładniejsza pogoda, bo na razie zdjęcie nie byłoby nazbyt atrakcyjne. Mam nadzieje, że to, które wstawiłam Ci się spodoba.
Majko! "Zieloniutki" też mi się podoba. Dzięki za pochwały. Zapraszam częściej...
Marzko! Mandewillę mam pierwszy raz (prezent) i do zimy się dowiem