Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Aniu zazdroszczę hokuska, na jesieni wsadziłam 2 sztuki i obie zmarzły ;:145. Musisz je solidnie opatulić pod koniec sezonu, bo one wrażliwe na zimno są. Tak mi powiedziała jedna różana kobitka ;:108 Będę wzdychać do twojego Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Tak patrzę na tę Twoją - i zastanawiam się, czy się wreszcie doczekam jakichś kwiatów u siebie? Miałem jedną od marca2010. roku, kupiłem jako kwitnącą, ale zaraz po kupnie wszystkie kwiaty jej odpadły ? i chociaż urosła jak szalona, nigdy już nie zakwitła, aż do śmierci zimą 2011/2012 spowodowanej przędziorkami. Odkupiłem następną (też w marcu) ? i również wszystkie kwiaty jej odpadły. Ale teraz stoi sobie na słonku i zaczęła wreszcie puszczać pąki kwiatowe...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cudnie , cudnie, cudnie!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Aniu!
A może skrawek okolicy z widokiem na Skrzyczne!
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

sweety pisze:Dla wszystkich miłych gości - mój kolega - pan zwinek ;:113

Obrazek

:wit Aniu, nadrabiam zaległości i natrafiłam na Twojego kolegę :;230 :;230 zieloniutki koleś :D
Ładne masz roślinki ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziękuję za kolegę zwinka, też mam takie żyjątka, zupełnie bezkolizyjne sąsiedztwo :wit . Kochana powiedz Ty mi, Mandewillia to zimuje w domku, co? Mam podobną roślinkę, ale nie wiem jak się nazywa, muszę ją pokazać, może też mam takie cacko a nawet nie wiem o tym?
Udało mi się opanować sprzęt i znów mam nowe zdjęcia :tan
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Na początek coś mało ogrodowego :wink: Specjalnie dla Edwarda (a i Loki zapewne spojrzy z przyjemnością)... Widok ze Skrzycznego w stronę jeziora Żywieckiego:

Obrazek

I specjalnie dla Lokiego: mrówki i ... Może pospolite, ale zawsze ;:113

Obrazek

A co u mnie nowego? Róże zakwitły patriotycznie ;:97 - Fryderyk Chopin i Kronenburg

Obrazek

Obrazek

Floksy gwiaździste Drummonda nadal cieszą swą delikatną urodą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitnie kolejny clematis. Tym razem Alba

Obrazek

No i hortensja Pink Anabelle. Jeszcze nieco nieśmiało, ale zawsze :D

Obrazek

Mieczyk i kana mają pąki

Obrazek

Obrazek

Ciąg dalszy nastąpi... ;:198

Agnieszko! Nie mówiłaś, ale dziękuję za komplement :) Próbuję dorównać lepszym, w tym Tobie! Uwielbiam wynajdować różne cudka, jak np. siewkę bratka obok wysokich liści irysa. A żyjąca i kwitnąca Pink Delight niesamowicie mnie cieszy. Już myślałam, że jest po niej...
Grażyno! U mnie floksy, ale także budleje, rosną bezproblemowo mimo, że klimat u mnie jest na pewno surowszy niż u Ciebie. Wszyscy narzekają na wymarzanie, czy mączniaka - ja ma spokój (odpukuje) :heja
Wiola! To już nie choroba, to epidemia! Od czasów białego hmmm dorobiłam się 5 kolejnych, ale nie wpadaj w depresję... Podzielę się, jak się rozrosną.
Agness! Iwono! Liczę, że moje floksy sie rozrosną i będzie pachnieć, jak pod oknami domu mojej Babci... Cieszę się, że moje zdjęcia Ci się podobają :)
Jurku! Wydaje mi się, że floksy lubią słonko. Mój jeden rósł w cieniu i w tym roku przeniosłam go do innych, bo marnie rósł. Reszta rośnie w pełnym słońcu i ewidentnie jest im tam dobrze. Spróbuj i Ty :wit
Igor! Nie martw się-mam guzikowca na oku ;:148
Monia (Niunia)! U mnie dziś było i słońce i ponad 25 stopni. Jak wyszłam do ogródka, to pogoda próbowała mnie zniechęcić deszczem, ale jej się nie udało i zrezygnowała ;:138
Kasik! Jak na razie moje floksy mnie lubią i się rozrastają, więc optymistycznie zakładam, że będzie tak i w przypadku dwójki nowych.No i kolejnych...
Bina12! Jak tylko hokuska zakwitnie - zrobię zdjęcie. Fajnie, że podobają Ci się moje floksy.
Magdo (lulka)! Na pewno opatulę i to wszystkie, bo u nas bywa bardzo zimno, a z żadną nie chce się rozstawać. Wzdychaj do mojej i pomyśl może o kolejnej. Podobno do trzech razy sztuka.
Loki! Chyba jestem najzwyklejszą farciarą. Nic nie robię i kwitnie. Aczkolwiek bardzo pilnuję podlewania moich doniczkowych. Tylko tyle. Nie wiem, czy zauważysz, ale na zdjęciu dla Ciebie są mrówki (kurcze, miałam akurat zły obiektyw).
Mała Mi! Wstępuj częściej, zachwycaj się ile sił (jeśli zasłużę oczywiście). Ja wzdycham do Twoich roślinek, więc jesteśmy kwita ;:87
Edwardzie! Widok Skrzycznego wstawię, ale jak będzie ładniejsza pogoda, bo na razie zdjęcie nie byłoby nazbyt atrakcyjne. Mam nadzieje, że to, które wstawiłam Ci się spodoba.
Majko! "Zieloniutki" też mi się podoba. Dzięki za pochwały. Zapraszam częściej...
Marzko! Mandewillę mam pierwszy raz (prezent) i do zimy się dowiem :wink:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ach te floksy ;:167 , w przyszłym roku posieję jednoroczne i to dzięki Tobie. Nawet nie wiedziałam że takowe są.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Też nie wiedziałam, że to takie ślicznotki, jak wycinanki :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

O jaka fajna ta hortensja ;:oj
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

I tak trzymać! hihihihi :tan Zdjęcia miód malina! ;:138
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Witaj Sweety, wpadłam z rewizytą i pierwsze co pomyślałam, to "łoo matko, ale gruzowisko" :shock: .
Dokonałaś niesłychanej przemiany i bardzo mi się Twój ogród podoba. Jest w moim guście ;:333 .
I podoba mi się Twój krwawnik. Piszesz, że pospolity, ale ja pierwszy raz widzę w takim kolorze :shock: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Przede wszystkim dziękuję, że wpisałaś się w moim wątku, bo dzięki temu odnalazłam Twój - a jest co oglądać :D Tak, jak pisało wiele osób - to świetnie, że wstawiłaś zdjęcia "z początku", dzięki temu widać, ile pracy zostało włożonej, to wprost nieprawdopodobne, w tak krótkim czasie ;:180
Podziwiam bogactwo roślin u Ciebie i to, jak je ze sobą zestawiasz - ja wciąż mam z tym problemy...
No i Twoje piękne zdjęcia ;:138
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Wiem Aniu .Posadziłem je w złym miejscu,Szykuje im nowe.Na jesień przeprowadzka.Czy te jednoroczne to floksy gwiażdziste.Moje kanny w zeszłym roku pięknie rosły i kwitły.W tym roku coś nie bardzo.Chyba pójdą na kompost.Za dużo z nimi roboty.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jak wszystkim podobają mi się Twoje ciekawe ujęcia ;:177 .A i obiektów Ci nie brakuje! :) ;:138
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”