Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

:wit Fajnie, że wstąpiłaś :wit
Ups, przepraszam odmianę Europa mam (ta lekko różowa z ciemniejszym środkiem-jeśli się nie mylę). Nie mam natomiast tej różowej jakby w paski (nie znam nazwy odmiany ;:171)
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu znalazłam twój wątek przypadkiem u Justynki i pozwoliłam sobie na spacer po twoim ogrodzie :) Muszę przyznać,że w bardzo krótkim czasie dużo zrobiliście,a efekt jest na prawdę imponujący :D Brawo kobieto ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu melduje się trzeci członek zorganizowanej grupy przestępczej ;:224 :;230
Ślicznie masz, wszystko mi się podoba ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Monia ty szalona kobieto ty nas wszystkich sprowadzisz na złą drogę :;230 Ja mogę stać na czatach w razie czego,ale uniformu nie założę ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu po rewizycie u Ciebie teraz rozumiem o czym pisałaś u mnie ;:oj Jestem pod ogromnym wrażeniem i chylę przed Tobą czoła. Na prawdę dokonałaś cudu tak wspaniale urządzając i w tak krótkim czasie swój ogród od gruzowiska. Wiem ile pracy musiało Cię to kosztować i gratuluję. ;:138 Przepiękne masz roślinki i wspaniale je komponujesz. Ja niestety chyba nie mam takiego daru. Dlatego na pewno często będę do Ciebie zaglądać. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian floksów. Ja mam dużo białych i jakieś fioletowe. Chyba zachorowałam przez Ciebie na więcej ;:oj
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Aniu i Ty narzekasz na swoje zdjęcia ;:14 a jeżeli miałaś na myśli jeszcze większe zbliżenia to mój zwyczajniutki pstrykacz ma opcje super macro i czasami coś wyjdzie ale za to dalsze plany są ledwo ledwo i w górach wychodzi to bladziutko :(
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Różowy floks z paseczkami to chyba"Pepermint Twins".
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Zacznijmy od tego, że kwiaty naprawdę przepiękne wklejasz. Zakochać się w nich można. Co do morza ? nie wiem, może wpływ na moje obecne preferencje ma to, że w dzieciństwie nigdy nie jeździłem z rodzicami nad morze, lecz zawsze w góry (bo zakład pracy mojej matki miał ośrodek wczasowy w Zawoi ? heh... wczasy pracownicze... jedna z niewielu rzeczy, które za komuny były naprawdę dobrze pomyślane ? a już na pewno lepiej niż w obecnym kapitalizmie). No i zakochałem się w górach do reszty. Inna rzecz, że tak bogatej przyrody jak w górach, nie ma nigdzie indziej. Zawsze fascynował mnie ten piętrowy układ roślinności i gatunki, które można spotkać jedynie w górach... Jak choćby przepiękne pomrowy błękitne... albo biegacze Fabrycjusza... czy mrówki z gatunku Formica lemani ? na których rójkę zdarzyło mi się trafić kiedyś na samym szczycie Małej Babiej Góry (granica piętra kosodrzewiny i alpejskiego). Co do profili na forum ? no ja też zasadniczo do nich nie kukam. :wink: I aż mnie duma rozpiera, że ktoś trafił na moją stronę ot tak ? niemalże przypadkiem. :wink: Wracając do mycia włosów ? widzę, że myjesz je dokładnie jak moja Żona. Ja zaś zazwyczaj włosy myję siedząc w wannie... A raczej myłem ? bo w domku wanny niestety nie mam, jest tylko prysznic (ach brakuje mi tego wylegiwania się w gorącej wodzie, oj brakuje). :;230

Pozdrawiam!
LOKI

PS. Mogę się przyłączyć do waszego napadu na bank? Bo też by mi się trochę gotowizny przydało na zakupy roślinek... Zwłaszcza że obecnie mój ogród to dzikie chwastowisko. :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

sweety pisze::wit Fajnie, że wstąpiłaś :wit
Ups, przepraszam odmianę Europa mam (ta lekko różowa z ciemniejszym środkiem-jeśli się nie mylę). Nie mam natomiast tej różowej jakby w paski (nie znam nazwy odmiany ;:171)
Ta lekko różowa z ciemniejszym środkiem jest prawie biała, mam też taką lekko różową, a ta w paski to niespodzianka, kupiona właśnie jako biała z różowym środkiem :;230 Ale namotałam z tym opisem :;230 Nazw nie znam niestety :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to poznałam wreszcie i twoje królestwo.
W Szczyrku bywałam dosyć często, więc mogę tylko pozazdrościć mieszkania w tak uroczym miejscu.
Floksy widzę taż uwielbiasz jak ja i tu Cię mam krajanko. ;:136
Ale nie mogę się oprzeć i zapytam - gdzie teraz są te kamienie, które tak pieczołowicie zbierałaś z działki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aniu, zwiedziłam cały Twój ogród, no kawał roboty wykonałaś kobieto. Podziwiam serdecznie b mi to strasznie mozolnie idzie... może gdyby mój docelowy kształt ogrodu nie zależał od innych czynników finansowych (kostka, nowy taras, wiata) to poszłoby szybciej. No ale w końcu mam na to całe życie ;)
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam :)
Bardzo ładnie u Ciebie. Najbardziej podobają mi się rabatki po bokach chodnika :D wyglądają super.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Przeglądając zdjęcia Waszych ogrodów znalazłam tyle odmian floksów, że aż zapragnęłam powiększyć moją kolekcję i się udało ;:138
Tym sposobem mam trzy nowe ślicznotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy okazji trafił mi się rarytasik i to przeceniony:

Obrazek

Trójsklepka (tricyrtis hirta) nazywana storczykiem ogrodowym.

Strasznie się cieszę i z całej tej radości zapomniałambym, że dziś miało być "polno-owocowo".
Wszystko oczywiście z mojego ogródka.
Na początek swojskie klimaty (coś dla Lokiego) z prywatnej łąki za domem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I owocowo, bo cóż może być przyjemniejszego od buszowania wśród drzew i krzewów w celach konsumpcyjnych ?Na razie jest tego niewiele, bo drzewa są małe i nie owocują. Podobnie zresztą jak niektóre krzewy. Ale coś już można uszknąć, w tym poziomki, które zawsze rosły wzdłuż ogrodzenia i nie mam zamiaru tego zmieniać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko! Nie mam pojęcia jak nazywa się amarantowa róża. To jedna z moich bezimiennych, pnących różyczek. Jeszcze nie udało mi się odkryć, jaka to odmiana. Cieszę się, że zawitałaś w moim skromnym ogródku :D
Wielomanko! Maju!Aniu! Jest mi niezmiernie miło, że Wam się podoba ogród jako całość, roślinki każda z osobna, a nawet moje zdjęcia ;:138
Iwonko! Fajnie, że mnie odwiedziłaś. Może i ja miałabym przerwy, ale jestem na to za mało cierpliwa. Po budowie domu, jak większość, byłam "spłukana", dlatego m.in. postanowiłam zrobić wszystko sama, a ogród obsadzić darami od moich znajomych oraz stopniowo kupowanymi roślinami. Bywaj u mnie jak najczęściej - zapraszam!
Małgosiu! Już na pewno wiesz, że floksy są moją miłością i mam do nich niesamowity sentyment. A ostróżka-myślałam, że to jak najbardziej klasyczna odmiana. I choć obie rośliny są dość popularne i mało "egzotyczne" zawsze chciałam je mieć w swoim ogródku.
Iwono! Wando! Marzko! Jurku! Intuicyjnie zawsze wyrywałam tego paskuda i nadal będę walczyć jak lew, by go wyplenić. Nie dam się!
Jurku! 12 odmian floksa??? Zazdroszczę. Po dzisiejszych zakupach mam już 7 ;:138
Czy znasz może jakąś stronę, gdzie mogłabym poczytać o odmianach floksów?
Lulko! To moja najstarsza hortensja :;230 Aż roczna....
Arabello! Nasza zorganizowana grupa przestępcza się rozrasta! Witamy Cie i Lokiego :wit
Lulka! W naszej grupie jest już 5 osób ;:oj tzn. ja, Ty, Igor, Arabella i Loki! Drżyjcie ;:oj ;:oj ;:oj
Kasik! To bardzo dopingujące, jak efekty mojej pracy się podobają. Będę nadal się starać i znowu Cię do siebie zapraszam Cię, byś mogła zobaczyć wszystkie efekty mojego zielonego szaleństwa!
Zbyszku! Nie narzekam na moje zdjęcia. Lubię je robić i nadal eksperymentuję. Nie używam także żadnego programu do obróbki, bo uważam, że to jest takie małe oszustwo. Potrafię przy tym docenić innych i mam nadzieje ciągle się uczyć... Mówisz funkcja macro??? Oj wrócę do instrucji obsługi mojego aparatu...
Semper! Dzięki za identyfikację. Jeśli znasz jakąś stronę z odmianami flosków (ze zdjęciami), to będę bardzo wdzięczna ;:109
Loki! Co do przynależności do naszej grupy - oczywiście. Jesteś przyjęty :wit I zakochuj się w moich zdjęciach, zakochuj... Dziś specjalnie dla Ciebie polskie, polne kwiaty. Doskonale rozumiem Twoją miłość do gór z całym bogactwem fauny i flory. Jeśli chodzi o Twoją stronkę-mam duszę śledczego o nietypowych zainteresowaniach ;:173 Co zaś wanny się tyczy - po okresie jej braku w poprzednim mieszkaniu powiedziałam sobie dość i przyznam się - zaszalałam ... Hydromasaż, koloroterapia i do tego najlepsze ... okno nad wanną :wink: Nocą gwiazdy i księżyc, w dzień chmurki...
Grażyno! Witam krajanko ;:114 "I tu cię mam..." Mam się bać??? Kamienie, moja zmora, zniknęły obok fundamentu domu, bo ta część wzniesionej przeze mnie budowli (no może nie własnoręcznie, choć w pewnym zakresie owszem) została podniesiona o 60 cm ponad pierwotny poziom gruntu. Część ogrodu jest nadal niższa, a punkt styczny to rabatka między pasami do garażu i ścieżką do domu. Stąd skalniak... Na poczatku deszcz wymywał mi stamtąd ziemię, ale posadzone roślinki już tak się rozrosły, że skutecznie zapobiegają takiemu wypłukiwaniu. Kamienie wrzuciłam także między pasy do garażu i jest tam niewiele ziemi-tylko tyle, by rosła trawa. Dopiero po wszystkim dom został ostatecznie obsypany. Ale kamienie nadal nie pozwalają mi o sobie zapomnieć. cokolwiek sadzę - kupa kamieni, a co jakiś czas inni z koszykiem na grzyby, a ja z wiadrem - na kamienie. I zawsze mam co zbierać... Wpadaj częściej! Nie może Cię u mnie zabraknąć ;:162
Justyno! Rozumiem brak środków... Tak to już niestety jest. Ale powoli i do przodu! Dacie radę :) No i ja jestem starsza od Ciebie, ale będę udawać, że nie :wink:
Łukaszu! Witam Cię u mnie :D Każdy gość jest tu mile widziany :wit

Wszyscy są tu tacy mili, że już nie wyobrażam sobie dnia bez odwiedzin na FO
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Wiedziałam, że dobrze robię zaglądając na ten wątek. A tak rzeczywiście, to dobrze, że Ciebie coś pokierowało na moją i ja zajrzałam do Ciebie. Te zdjecia tubylczych roślin - wspaniałe. Choć mnie, na spacerach i wyjazdach rowerowych, najbardziej urzeka żywokost, ze swoimi szorstkimi liśćmi, nienarzucajacymi sie kwiatami, których kolor tak się zmienia. Poza tym postanowienie na przyszłóść: muszę uzbierać kolekcję floksów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

:;230 bać się nie musisz.
Gęba mi się roześmiała jak wyczaiłam żeś zza miedzy.
Takich sąsiadek chce się mieć jak najwięcej.
No i przyznam, że działasz jak torpeda.
Ledwo co pisałaś w moim wątku, że lecisz szukać floksów a tu już są na twoim podwórku....ale tempo..... ;:224
A może czary..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”