Kasik_38,
areks dziękuję za miłe słowa.
Marla54 pisze: Mam do ciebie pytanie, a mianowicie: z czego zrobiłeś dach na domku? i czy on nie przecieka?
A może wiesz jak przymocować do drewnianych kantówek płytę z poliwęglanu komorowego? Moja altanka będzie miała wymiary 2,10 x 3,50 i taki kawałek poliwęglanu komorowego mogę kupić na allegrooo tylko nie bardzo wiem jak to przymocować i nigdzie nie mogę znaleść sposobu? Byłabym wdzięczna.

Witaj
Daszek domku wykonałem podobnie jak ścianki boczne z paneli podłogowych, które zostały koledze po remoncie. Są to panele typu
klik (nie wiem, czy to akurat fachowa nazwa

), czyli każdy panel musi być montowany/wsuwany do innego lekko pod kątem i gdy jest spasowany, to wtedy prostuje się całość, by tworzyły równą powierzchnię. W ostatnim momencie, słychać delikatne
klik i wtedy wiadomo, że pióra się ze sobą idealnie połączyły. Jak pisałem, panele mam od kolegi, któremu pozostało troszkę po remoncie. Jak to resztki, nie wszystkie były w idealnym stanie i niektóre pozbawione były łącznika (czyli nie można było zrobić
klika 
.
Niestety w tym przypadku panele nie są połączone ze sobą w sposób idealny i powstały wąskie szczeliny, przez które cieknie delikatnie woda. Natomiast tam, gdzie panele są połączone ze sobą prawidłowy (czyli był
klik 
), woda nie cieknie i jest idealnie.
Co się zaś tyczy płyt z poliwęglanu komorowego i sposobu ich łączenia z drewnem, to nie mam doświadczenia, ale zajrzyj np. na tę stronę:
KLIKNIJ TU ALBO TU
Tam ładnie wytłumaczyli, jakimi acesoriami się posiłkować, by łączyć płyty ze sobą, czy też łączyć płytę z kantówką drewnianą.
Sąsiad akurat z miesiąc temu robił sobie daszek przed altaną z takich płyt, ale on stosował konstrukcę z metalu.Tzn. zespawał ze sobą profile dokładnie na wymiar płyty i do tej konstrukcji przykręcił płytę. Mało estetyczne, ale skuteczne.
Pozdrawiam i myślę, że choć troszkę pomogłem.