Mario Tereso jestem pod wrażeniem i robię duże"łał"

Pozdrawiam cieplutko

witajmuminek pisze:Dobry wieczór:)
Mario Tereso jestem pod wrażeniem i robię duże"łał"bardzo podobają mi się twoje cambrie, bo to żółte w łatki to też cambria, prawda? Jestem początkującym storczykomaniakiem i mam na razie kilka falenopsisów.... mam nadzieję,że to dobry początek ;) Zastanawiam się, czy ten storczyk na bodajże szóstym zdjęciu to falek, który wypuszcza dopiero pędy kwiatowe? tak śmiesznie ze środka? Ja swoje oglądam kilka razy dziennie i takich pędów nie widzę
a Twój sabotek, to cudo
![]()
Pozdrawiam cieplutko
Kasiu, napisałaś cambria i nie jest to pomyłka, nazwa handlowa cambria stworzona na potrzeby handlowe dla określenia hybryd z rodziny Oncidium, a ja uściśliłam,że jest to rodzaj Oncidium, gdzieś mam dokładniej zapisaną nazwę ,muszę poszukać, ale prawdę mówiąc to tylko zimą mam więcej czasumuminek pisze:No właśnie..... taki ze mnie znawca storczykówrozróżniam dendrobium i falenopsisa ;) Zdjęcia 8 i 9... na ósmym roślinka wyglądała jak falenopsis.. a dzięwiąte pewnie pomyliłam( mówisz,że to Oncidium)...Hmmmmm człowiek się uczy całe życie....;)
Pozdrawiam
Ogromne dzięki za życzeniasonia pisze:MariaTeresa Cattleya wydłużyła listę moich "chciejstw"ciekawa nie jestem, ale lubię wiedzieć
ile takie cudeńko kosztuje, bo wystawa za miesiąc, a w mojej skarbonce pustawo
Dendrobium ma niesamowitą ilość kwiatów
kolekcja się pięknie powieksza, a ja trzymam kciuki, by zdrowo rosła