Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
sirrah
100p
100p
Od: 5 lut 2011, o 23:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Witaj Renatko! :wit
Pięknie wyglądają pokazane przez Ciebie rośliny, do tego wielki jesion i obsypane kwieciem owocowe. Plus pręgowany, mruczący pomocnik :D Życzę dużo sił i realizacji planów ;:168
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

sirrah - Dzięki! Te owocowe to jedna z moich kilkunastu czereśni - ja mam tylko przez chwilę ładny widok, najpierw lecą na ziemie kwiatki, potem zawiązki owoców, potem szpaki zjadają czereśnie zanim powyższe dojrzeją, a na koniec metry sześcienne liści, ale tłumią odrobinę hałas samochodów, więc ocalały na razie.
:;230 :;230 :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
sirrah
100p
100p

Post »

Wow, kilkanaście czereśni! U moich rodziców są tylko dwie ale w czasie ich dojrzewania (w sumie to już przed, ledwie się zaczną wybarwiać) są obstawione przez dwunożne "szpaczki" :wink: wspomagane drabinami.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja mam czasem sceny jak z ,,Ptaków" Hitchcocka.
Strach wyjść z domu - setki czereśniożerców! ;:124
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Renatko przybiegłam od razu m.in. z powodu motta w Twoim podpisie - mnie ono też huczy w głowie i tylko tyle.
jesion - u moich sąsiadów też jest ogromny jesion i od czasu do czasu ja mam miliony mały jesionków wysianych. Bardzo trudnych do wyrwania. Hrabia jak braciszek naszego Maćka - myślę że resztę menażerii też poznamy. Zdjęcie, które przedstawia grządki zaprzecza Twojemu opisowi. Masz ładnie zadbane grządki, tunel foliowy, a całych 2000 nie ogarniesz - nawet myślą/ Musisz się skupić na tym co już masz zagospodarowane. Przy pracy zawodowej to jest partyzantka - wiem coś o tym. Czereśnię starą jedną wycięłam, a drugą kolega przyciął mi na parasol. Mogę zrywać czereśnie i nie zasłania całego ogrodu, a na czubku dokarmiają się szpaki. Bardzo lubię czereśnie i nie dam im wszystkich.

A jeszcze krzew nn jest bardzo ładny też myślę , że z rodziny wiciokrzewów i pewnie w zimie poproszę Cię o patyk, a może przysypiesz ziemią jakąś gałązkę i się ukorzeni ?
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Renato napisałaś, że masz bałagan i chwasty, więc pomyślałam "ciekawe, coś jak u mnie". Ale nie widać tego bałaganu. Lubię wiejskie ogrody, więc będę do Ciebie zaglądać :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu! :wit
Ten krzak już prawie zidentyfikowałam, ale zgubiłam nazwę (odnajdę). Będę próbowała zrobić z niego szczepki i chętnie się podzielę. Przygiąc nie bardzo się da, bo jest wysoko podcięty, ale może przez sztobry? Zobaczymy. On rośnie w ekstremalnych warunkach, nad samym rowem blisko drogi, a ja chciałabym go przenieść do ogrodu, bo to naprawdę stary egzemplarz. Jesiony wysiewają się w najmniej spodziewanych miejscach - wczoraj znalazłam na skalniaku między iglakami :;230 Wieczorem podepnę zdjęcie mojej ostatniej Kury zwanej Dziewczyna to jak pisałam emerytka ma ponad siedem lat.
Witaj Zosiu :wit
Serdecznie zapraszam! Widzę, ze łączy nas jeszcze miłość do orlików!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też jestem fanką orlików. To bardzo wdzięczne kwiatuszki. A gdzie zdjęcie naszej dziewczyny? Przyjrzałam się temu Twojemu zabytkowi i myślę , że przez sztobry jest do rozmnożenia.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcie Dziewczyny jeszcze na aparacie.
Sztobry będziemy robić, bo bardzo lubię ten krzaczek, więc będzie się czym dzielić. ;:138
Dowiedziałam się od Taty, że w tym starym parku był jeszcze większy krzew, ale nie mogę go znaleźć, a teren teraz ogrodzony i nie chcę sąsiadom ,,włamu" robić.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Renatko powiedz mi, czy callę masz z bulwy, czy kupujesz już wyrośnięte. Pytam, bo ja u mnie co roku nie chce kwitnąć tylko idzie w liście... Nie wiem co mam robić...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta jest zeszłoroczna i była z bulwy, ale jako jedna z trzech. Jeszcze jedna miała tylko jeden kwiatek, a trzecia tylko liście. Pewnie gdybym poczytała więcej choćby na FO byłoby lepiej. W tym roku nic mi nie wzeszło ze starych, a nowych nie kupiłam, bo napadło mnie na lilie :;230
sirrah
100p
100p

Post »

To pokaż nam ten "liliowy napad" jak Ci rośnie :D
I Dziewczynę oczywiście ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O tak Marzenko pokaż Dziewczynę
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A oto i Dziewczyna:
Troszkę wstydliwa.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyna jest w świetnej formie. Zgrabna, bez siwizny - wróżę jej długie życie. Widać , że jej dobrze w życiu. Renatko a nosi jeszcze jajeczka?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”