s z k o d z i , wysieję nową i jeszcze werbenę na dodatek. Nie zapomnę uszczknąć
      s z k o d z i , wysieję nową i jeszcze werbenę na dodatek. Nie zapomnę uszczknąćMój wiejski bałagan.
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
A mi pies wywrócił skrzynkę z lobelią, nie było co zbierać, n i e     s z k o d z i , wysieję nową i jeszcze werbenę na dodatek. Nie zapomnę uszczknąć
      s z k o d z i , wysieję nową i jeszcze werbenę na dodatek. Nie zapomnę uszczknąć

s z k o d z i , wysieję nową i jeszcze werbenę na dodatek. Nie zapomnę uszczknąćRe: Mój wiejski bałagan.
 Mnie wczoraj kocisko zwaliło skrzynkę z pelargoniami sąsiadującymi z lobelią. Podniosłam,poutykałam co się dało i mam nadzieję,że przeżyją
  Mnie wczoraj kocisko zwaliło skrzynkę z pelargoniami sąsiadującymi z lobelią. Podniosłam,poutykałam co się dało i mam nadzieję,że przeżyją  I tak jak na 3 kociaste, przebiegłe i wszędobylskie  bestie, to strat nie tak dużo jak do tej pory.
 I tak jak na 3 kociaste, przebiegłe i wszędobylskie  bestie, to strat nie tak dużo jak do tej pory. 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje koty wylegiwały się w lobelii  Po stronie większych siewek się raczej nie kładły, ale z lobelii przeżyło mi 10 sadzonek.
 Po stronie większych siewek się raczej nie kładły, ale z lobelii przeżyło mi 10 sadzonek.

Po stronie większych siewek się raczej nie kładły, ale z lobelii przeżyło mi 10 sadzonek.
 Po stronie większych siewek się raczej nie kładły, ale z lobelii przeżyło mi 10 sadzonek.- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
A moje obie kotki wyjątkowo grzeczne. Nic mi (jeszcze) nie zniszczyły.

Pozdrawiam Hala

Witajcie w piękny weekendowy dzionek  

Jeszcze tylko do pracy i hajda na Zagórek Czeka nas malowanie domku. No i oczywiście prace pielęgnacyjne w ogrodzie. Wysadzę też pierwszą partię mieczyków, a w przyszły weekend dalie pójdą do ziemi. Nareszcie
  Czeka nas malowanie domku. No i oczywiście prace pielęgnacyjne w ogrodzie. Wysadzę też pierwszą partię mieczyków, a w przyszły weekend dalie pójdą do ziemi. Nareszcie  

Wczoraj Mosiek przywlókł ze sobą zdobycz. Wołałam go na noc do domu i nawet nie zauważyłam, że wlecze z sobą ptaszka. Wpadł do domu. Narobiłam wrzasku i wypuścił na wpół żywego ptaszka w salonie. Pozostałe dwie bestie tylko na to czekały. Pewnie słychać mnie było na ładnych parę kilometrów, jak podniosłam larum. W trójkę urządziły sobie kociska polowanie w domu. Niestety ptaszka nie udało się uratować Przewaga sił była po stronie sierściuchów
 Przewaga sił była po stronie sierściuchów 

Jeszcze tylko do pracy i hajda na Zagórek
 Czeka nas malowanie domku. No i oczywiście prace pielęgnacyjne w ogrodzie. Wysadzę też pierwszą partię mieczyków, a w przyszły weekend dalie pójdą do ziemi. Nareszcie
 Wczoraj Mosiek przywlókł ze sobą zdobycz. Wołałam go na noc do domu i nawet nie zauważyłam, że wlecze z sobą ptaszka. Wpadł do domu. Narobiłam wrzasku i wypuścił na wpół żywego ptaszka w salonie. Pozostałe dwie bestie tylko na to czekały. Pewnie słychać mnie było na ładnych parę kilometrów, jak podniosłam larum. W trójkę urządziły sobie kociska polowanie w domu. Niestety ptaszka nie udało się uratować
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- stokrotka-77
- 200p 
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Atenko, ja też niezmiernie cieszę się, że już coraz cieplej, trzecia noc bez przymrozków  . Pójde Twoim śladem i jutro wysadzę gladiole i lilie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dobrego dnia
 . Pójde Twoim śladem i jutro wysadzę gladiole i lilie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dobrego dnia 

. Pójde Twoim śladem i jutro wysadzę gladiole i lilie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dobrego dnia
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ewuniu a tak pilnowałas przez pare miesięcyewamaj66 pisze:Moje koty wylegiwały się w lobeliiPo stronie większych siewek się raczej nie kładły, ale z lobelii przeżyło mi 10 sadzonek.

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ach te zwierzaki    Jak nie wylegują się na siewkach, podgryzają kwiatki, urządzają polowania w salonie, wygryzuja dziury w kocach, ostrzą pazurki na tapicerce, przegryzują kable, broją ile w lezie a potem z miną niewiniątka się tulą
  Jak nie wylegują się na siewkach, podgryzają kwiatki, urządzają polowania w salonie, wygryzuja dziury w kocach, ostrzą pazurki na tapicerce, przegryzują kable, broją ile w lezie a potem z miną niewiniątka się tulą   . Ale i tak kochane co?
 . Ale i tak kochane co?  

Jak nie wylegują się na siewkach, podgryzają kwiatki, urządzają polowania w salonie, wygryzuja dziury w kocach, ostrzą pazurki na tapicerce, przegryzują kable, broją ile w lezie a potem z miną niewiniątka się tulą
  Jak nie wylegują się na siewkach, podgryzają kwiatki, urządzają polowania w salonie, wygryzuja dziury w kocach, ostrzą pazurki na tapicerce, przegryzują kable, broją ile w lezie a potem z miną niewiniątka się tulą   . Ale i tak kochane co?
 . Ale i tak kochane co?  
- 
				akl62
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Atenko, cóż, taka już kocia natura. masz doświadczenie z lobiliami. Czy zniosą one miejsce  w ziemi, ale zacienione niskimi, choć przeswitującymi, drzewami. Szukam uparcie roślin jednorocznych między cebulowe, które zaraz przekwitną.

Witajcie  

Czy Wam też tak czas szybko umyka? Już po weekendzie, a za moment długie wolne
  Już po weekendzie, a za moment długie wolne  

Kilka fotek z ostatniego pobytu na Zagórku
tulipanki

prymulki, które uwielbiam 

piwonie dzielnie wyciągają główki do 

nowo utworzone poletko irysów

powojniki ładnie się przyjęły i pną się w górę

szafirki pomału zaczynają cieszyć oczy modrymi kolorkami

różyczki rozchodnika
floksy już pokazały pierwsze kwiatuszki

bodziszki i truskawki już na rabacie

i Futerko robiące przegląd na rabatach

zaczęły ruszać trawy, późno w tym roku, ale w końcu się zdecydowały

Czy Wam też tak czas szybko umyka?
 Kilka fotek z ostatniego pobytu na Zagórku
tulipanki

prymulki, które uwielbiam

piwonie dzielnie wyciągają główki do

nowo utworzone poletko irysów

powojniki ładnie się przyjęły i pną się w górę

szafirki pomału zaczynają cieszyć oczy modrymi kolorkami

różyczki rozchodnika

floksy już pokazały pierwsze kwiatuszki

bodziszki i truskawki już na rabacie

i Futerko robiące przegląd na rabatach

zaczęły ruszać trawy, późno w tym roku, ale w końcu się zdecydowały

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- ewamaj66
Wszystko moje mniejsze lub niewidoczne  Niby wegetacja rusza, ale ciągle jeszcze mi mało zielonego. Nie mogę doczekać się długiego weekendu.
 Niby wegetacja rusza, ale ciągle jeszcze mi mało zielonego. Nie mogę doczekać się długiego weekendu.

Niby wegetacja rusza, ale ciągle jeszcze mi mało zielonego. Nie mogę doczekać się długiego weekendu.
 Niby wegetacja rusza, ale ciągle jeszcze mi mało zielonego. Nie mogę doczekać się długiego weekendu.Re: Mój wiejski bałagan.
Ewuniu, w Waszym rejonie z reguły później wszystko rusza. Choć zauważyłam,że w tym roku jakoś ospale budzą się roślinki. Nadal mam kłopot z kilkoma różami. Nie wyglądają na przemarznięte, ale nie dają znaków życia.  Poczekam, zanim podejmę decyzję o wykopaniu. Może teraz, gdy zaczną się gorące dni, obudzą się.
  Poczekam, zanim podejmę decyzję o wykopaniu. Może teraz, gdy zaczną się gorące dni, obudzą się.

Poczekam, zanim podejmę decyzję o wykopaniu. Może teraz, gdy zaczną się gorące dni, obudzą się.
  Poczekam, zanim podejmę decyzję o wykopaniu. Może teraz, gdy zaczną się gorące dni, obudzą się.Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- ewamaj66
Nie wykopuj do czerwca, czasem potrzebują więcej czasu i odbijają z miejsca szczepienia. Nie ma do czego się spieszyć 

Tak właśnie zrobię. Szczególnie jednej mi szkoda. Jest jeszcze w spadku po poprzedniej właścicielce. NN- ma piękne herbaciane kwiaty i cudowny zapach. Jeśli przeżyła nie omieszkam sfotografować. Może uda się ustalić jej nazwę 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan