Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Post »

Geniu
Przykro mi, że Twoje irysy chorują :cry:
Masz piękną kolekcję, myślę, że je uratujesz :D
Ja też kocham iryski, tylko raz mi gniły, w tym roku zmarniały reticulata w donicy na balkonie.
Nie mów Geniu, ze masz mało kolorowo, przecież pierwiosnki i bratki cudnie dekorują ścieżkę przy domu. ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu mam nadzieję, ze dasz sobie rade z chorobą irysów i uda Ci się ją pokonać. U mnie ciemierniki są w rym roku w dużo lepszej kondycji niż w poprzednim, kilka krzaczków zakwitnie, w zeszłym tylko 2. Doszłam do wniosku, że jednak one koniecznie muszą być trochę okryte, choćby suchymi liśćmi, te co były- zakwitną, te co nie były niestety przemarzły....
Kolorowo i ślicznie u Ciebie, ja na takie widoczki muszę jeszcze poczekać....
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ja też muszę poczekać ale cieszę się że już coś z ziemi wychodzi i jest nadzieja że będzie kwitło.Geniu ja mam takie zwykłe irysy i też jest bardzi dużo pognitych nie wiem o co chodzi :wit
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Krzysztof ja w ogóle nie umiem robić zdjęć w słoneczny dzień.

Krzysztof miałam tylko topsin i je wymoczyłam i wysuszyłam , posadzę już w inne miejsce .
Agnieszko dzięki coś tam kwitnie .

Agnieszko u mnie ciemierniki gniją i wypadają , bardzo mi szkoda tych o pełnych kwiatach a swoje miałam okryte gałęziami z iglaków .

Elu pewnie tez przemarzły , był duży mróz a nie było śniegu .

Oprócz gnijących irysów i ciemierników ,żurawki też zmarzły .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Genia swoje żurawki już oczyściłam wyglądały tak jak Twoje , miłki i krokusy śpią za to pierwszy tulipanek zakwitł :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Geniu :wit oczyść żurawki z tych brzydkich liści. Może od serducha odbiją :roll:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gieniu, nie martw się! ;:196 Żurawki nie wyglądają dobrze, to prawda, ale na pewno większość żyje. Daj im czas, a wypuszczą nowe listki i znów będą piękne :D
Ta zima była wyjątkowo paskudna i straty są większe niż w innych latach, ale cieszmy sie tym, co mamy. Zawsze mogłoby być gorzej :roll:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Moje żurawki Geniu wyglądają tak samo poobcinałam liście to ich prawie nie widać i nic się nie dzieje a cimiernik chyba też zmarzł aż żal na to wszystko patrzeć ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Gieniu!
U Ciebie już prawdziwa wiosna,roślinki garną się do słonka,a u nas jeszcze sobie poczekamy ze dwa tygodnie.Niby jest ciepło ale w lesie nadal szaro.
Pozdrowienia Edward ;:3
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, i moje żurawki podobnie wyglądają. Nie martwmy się jednak na zapas. Ja w zeszłym roku dałam szansę wszystkim roślinkom i warto było. Mało która nie odbiła. Co prawda wiem, że Ty się denerwujesz, jak roślina szpeci zamiast zdobić, ale tyle jest innych śliczności u Ciebie, że masz się i tak czemu przygladać. A żurawki w kąciku sobie odrosną. Zresztą pamiętam, że w zeszłym roku też je króciutko przycięłaś, aż się dziwiłam, bo ja moich tak radykalnie nie potraktowałam. W tym roku też będę musiała, bo większość wygląda jak te Twoje pokazane. W poniedziałek będę w nich wypatrywać oznak życia :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu , moje żurawki tylko odrobinę lepiej wyglądają . Zeschnięte , ale na żywe wyglądają. Tylko 2 w przyzwoitym stanie. Mam sadzonki z jesieni , te są ładne , pod grubym przykryciem były z iglaków. Gorzej z brunnerami. Nadal tylko jedna. Dądrówki także cieniutkie , mimo przykrycia . Dwie białe jeżóki padły , nie wiadomo co z resztą. Mam jeszcze 5 odmianowych i czarno to widzę ;:202 ;:202 Zwykła różowa na pewno wyrośnie. Irysom odpadają ( tak odpadają ) największe pędy , te , z których wyrastają kwiaty. Małym po bokach nic się nie robi . Kłącza także w porządku.Nie widziałem takiej choroby u siebie. ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku u mnie miłek wiosenny też już wychodzi z ziemi ,tulipanów tych wczesnych nie mam w ogóle ,wyginęły

Agnieszko, Izo, Elu nadzieję można mieć zawsze , ale nigdy nie było aż tak źle .
Większość ciemierników ciemnych i o kwiatach pełnych gnije . a były na te duże mrozy okryte .

Aniu można poobcinać i nie będą szpecić , ale ciągle jeszcze czekam żeby nie pogorszyć jeszcze .
W zeszłym roku były w dużo lepszym stanie , było widać zdrowe środku i nie wszystkie wyglądały źle .

Edwardzie zobaczysz jak już się zacznie na dobre wiosna to i u Ciebie w lesie będzie kolorowo do samej jesieni .

Na ale koniec smutków to nie koniec świata , wczoraj dostałam przesyłkę z Lilypolu .

Obrazek

To nie wszystko moje , część z tego sąsiadki .

3 liliowców już nie mieli ,jestem wściekła bo zrobiłam bardzo wcześnie zamówienie , najbardziej zależało mi na pająku Applique, ale już go nie było .

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tade k pisze:Geniu , moje żurawki tylko odrobinę lepiej wyglądają . Zeschnięte , ale na żywe wyglądają. Tylko 2 w przyzwoitym stanie. Mam sadzonki z jesieni , te są ładne , pod grubym przykryciem były z iglaków. Gorzej z brunnerami. Nadal tylko jedna. Dądrówki także cieniutkie , mimo przykrycia . Dwie białe jeżóki padły , nie wiadomo co z resztą. Mam jeszcze 5 odmianowych i czarno to widzę ;:202 ;:202 Zwykła różowa na pewno wyrośnie. Irysom odpadają ( tak odpadają ) największe pędy , te , z których wyrastają kwiaty. Małym po bokach nic się nie robi . Kłącza także w porządku.Nie widziałem takiej choroby u siebie. ;:oj ;:oj
Tadku u mnie brunery w zeszłym roku wyszły chyba pod koniec kwietnia , albo na początku maja w tym roku tez nic nie widać.
Jeżówki też wypuszczają późno u mnie też nic jeszcze nie widać , czekaj do połowy kwietnia.

Genia
Jurek1
100p
100p
Od: 5 lut 2011, o 20:08

Post »

WITAM
Przesyłka okazała.niech wszystko zdrowo rośnie i kwitnie.
Geniu jak przezimowały Twoje ostróżki bu u mnie 2 nie przetrzymały
Pozdrawiam Jurek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, piękny miłek :!: Krokusy wielkokwiatowe też już świetnie się prezentują :!: Ale pewnie będzie ich jeszcze więcej (?)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”