Sylwekw zakłada ogród
- Piotr-Sz
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sylwekw zakłada ogród
Piękny ogród ! Bardzo mi się podoba
A karpy dalii czy cebule lilii - niesamowite! gratuluję:)

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
hej
zajrzalam do Ciebie bo pamietam jak kiedys czytalam ze tez fascynujesz sie tulipkami jak ja, wiec przyszlam sie przyjrzec jakie to odmiany posiadasz
no i stwierdzam ze kilku z nich nie mam w swojej kolekcji :P ale wiadomo chyba nie jest sie w stanie miec wszystkich, a to nawet za spawa taka ze wielokrotnie sie zdarzaja pomylki...kupowana odmiana, po zakwitnieciu okazuje sie zupelnie inna i widze tez miales takie pomylki
a ja wiosna tez sialam przybyszowe mieczyki i powiem Ci na pocieszenie ze po wykopaniu wygladaja jak Twoje, wiec watpie ze jakies beda kwitły w przyszłym roku:( , chyba ze te takie najwieksze jak pisala Anita tylko ze później

a ja wiosna tez sialam przybyszowe mieczyki i powiem Ci na pocieszenie ze po wykopaniu wygladaja jak Twoje, wiec watpie ze jakies beda kwitły w przyszłym roku:( , chyba ze te takie najwieksze jak pisala Anita tylko ze później

Ale ładny masz ogród
Zazdroszczę dalii. U mnie są zjadane na bieżąco przez ślimaki, nawet w donicach. 

Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
są w sprzedaży środki na ślimaki,nie chcesz stosować?
dla miłośników ślimaków są też bardziej humanitarne metody,opisywane na forum
dla miłośników ślimaków są też bardziej humanitarne metody,opisywane na forum

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Jednym słowem Sławku ciężko napracowaliście się, ale było warto. Stworzyliście piękny , kolorowy ogród, a raczej raj. Ten plus, że masz go pod ręką i możesz w każdej chwili coś poprawić, dosadzić itd. Pozdrawiam
Przepraszam za taki dziwny zabieg ale napisałem ten post bo straciłem trochę ochotę pisać tu dalej cokolwiek i chciałbym się przekonać, czy mój wątek wzbudza jeszcze jakiekolwiek zainteresowanie (po pojawieniu się nowego postu).
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Czasami przechodzi ochota... ale z drugiej strony człowiek musi, bo inaczej czegoś mu w życiu brakuje. A w Twoim wątku od wielu dni brakuje zieloności, masz taki cudowny ogród, nie odbieraj nam swoich roślin, pociesz nas zdjęciami w tym chłodzie i szarudze.
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
Martwy sezon, ostatnie zawirowania na forum .... troszkę studzą chęci. Ale wiosna idzie. A ja mam nadzieję Sylwku podziwiając u ciebie te wszystkie cebulkowe piękności i nie tylko 

-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
sylwekw pisze:Przepraszam za taki dziwny zabieg ale napisałem ten post bo straciłem trochę ochotę pisać tu dalej cokolwiek i chciałbym się przekonać, czy mój wątek wzbudza jeszcze jakiekolwiek zainteresowanie (po pojawieniu się nowego postu).
wzbudza, wzbudza

przepraszam, że tak cichaczem i nie ujawniam się u Ciebie, ale mam dodany twój ogród do obserwowanych postów i dostaję na @ powiadomienie

Niewiele ogrodów na forum odwiedzam regularnie, czytając każdy post, ale w tych oglądanych jest Twój ogród

Także ja

Brakuje mi oglądania Hanutkowa i jakby mi jeszcze twój ogród wyparował z forum to

Takich cichych odwiedzających jak ja jest pewnie więcej

Magda
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O tak!
Ja też jestem- głównie cichym - podglądaczem.
Faktycznie zaniedbałeś wątek.
Od początku listopada nic nie napisać w wątku to aż nieprawdopodobne
Drżę na myśl jaka uczta nas czeka, jak rozkwitną Twoje tulipany.
Ja też jestem- głównie cichym - podglądaczem.

Faktycznie zaniedbałeś wątek.
Od początku listopada nic nie napisać w wątku to aż nieprawdopodobne

Drżę na myśl jaka uczta nas czeka, jak rozkwitną Twoje tulipany.
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Sylwek, jeśli jeszcze masz jakieś wątpliwości, popatrz na licznik wejść - w tej chwili 49 335 wejść!
Pozdrawiam, czekając na tulipany - Ula
A tak w ogóle, to bez względu na wszystko - kwiaty i tak zakwitną...
Pozdrawiam, czekając na tulipany - Ula
A tak w ogóle, to bez względu na wszystko - kwiaty i tak zakwitną...

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
gdy trafiłam na forum to trafiłam do kilkunastu ogrodów,w tym do Twojego.Uznałam cię za znawcę wrzosów,stąd pyt do ciebie dot.przycinania
dziękuję za odp
pozdr
Asia

pozdr
Asia
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:

Jestem takiego zdania jak Igor, jestem tu i poza ogród się nie wychylam

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Też jestem cichym podglądaczem. I też wybieram wątki ogrodowe jak Igor, bo niektóre tak gonią, że nie nadążam przeglądać. I to nie jest fajne, bo to takie babskie paplanie typu dzień dobry co tam nowego...
Teraz jeszcze jak jest zima i mamy czas to popatrzę, ale na wiosnę zabraknie na to czasu. W swoim wątku wrzucam po prostu fotki dla siebie, żeby mieć jakieś spojrzenie na moje dokonania i wcale nie czekam, aż ktoś wejdzie i będzie się zachwycać, bo jest tak, że na ogól chodzą i piszą sobie osoby wzajemnie. I czasami zachwycają się czymś na co trzeba jeszcze dużo czasu i pracy, żeby zachwycało, ale tak wypada z odwzajemniania grzeczności.
Uff.. ale się rozpisałam.

Uff.. ale się rozpisałam.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Są wątki o wrzosach i tam szybciej dostaniesz dobrą radę ich dotyczącą bo tam zagląda więcej ludzi znających się na nich niż do mojego wątku.
Ale skoro już zadałaś pytanie - na drugim zdjęciu są wrzosy a ja wrzosy przycinam wiosną. Przycinam tak aby ściąć tylko kwiatostany. Jeśli masz dwa trzy krzaczki to możesz nożyczkami po jednej łodyżce się bawić

Na pierwszym zdjęciu to chyba beżyna jeśli dobrze rozpoznaję ... a jeśli to beżyna to niestety nie wiem czy i jak ją ciąć, ja swojej (gdy jeszcze miałem na skalniaku) nie przycinałem.