Dom w odcieniach zieleni (2)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dom w odcieniach zieleni (2)

Post »

;:63 :roll: Wpadam co jakiś czas oglądać kwitnienia, moje np hiacynty nie rozkwitły jak przekwitły.
Pozostają mi gotowce od korzeni po kwiecie. ;:151 ;:108
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ten ostatni to wygląda jak taki irys :D
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Nie wiem jak to się stało ale pooglądałam a o komentarzu chyba zapomniałam :oops:
a więc szafirki mnie się bardzo podobają ;:108
Wiktoria_W pisze:Tak mnie zafascynowały irysy u Anjji, że aż zdjęcia podpisałam jako "irysy":
hehe... a ja jak kupowałam irysy to byłam przekonana że to krokusy... najlepsze to że miały duże czytelne tabliczki z podpisem i zdjęciem, ale tak się zasugerowałam wyglądem liści że nawet nie czytałam co to bo byłam na 100% pewna że to krokus...

Koniecznie pokaż zdjęcia rozwiniętych... bo uwielbiam krokusiki ;:167
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Pieknie kolorowo , mam nadzieje że Twoje roslinki przywołają wiosnę na dobre. :tan
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję bardzo za Wasze wpisy i od razu zbiorowo przesyłam ;:196 (bo pewnie znów później będę musiała pojedyncze kasować).
Przepraszam, że ostatnio mało się odzywam, ale śledzę Wasze wątki na bieżąco, tylko jakoś weny do pisania mi brak. Nie jestem w stanie stworzyć żadnej inteligentnej (ani nawet ćwierć-inteligentnej wypowiedzi) :roll: .
Fiskomp - dwa z trzech mi takie wyszły. Biały ma najwięcej korzeni, ale do ideału mu daleko :) .
Filigranowa - cieszę się, że Ci się spodobało :) .
Rapunzel - właśnie kwitnąca łąka się kończy, ale nie ma lekko, jeszcze pewnie kilka fotek będzie :wink: .
Monik - witam :wit . Fajnie, że przynajmniej Tobie zrobiło się cieplej, bo ja cały czas zamarzam :wink: .
Stokrotkaniu - cały czas podglądam, co u Ciebie i czekam na zdjęcia hiacyntów w rozkwicie. Myślę, że Twoje też już wkrótce obdarzą Cię kwiatami ;:108 .
Justus - no, jakoś tak zaszalałam :oops: . Nie mogłam się opanować, ale jest nadzieja - w TV mówili, że otwierają w jakimś szpitalu oddział, na którym będą leczyć zakupoholizm :wink: .
Mmarylo - nie narzekam - tak sobie musiałam pogadać. Nawet zaczęły mi się podobać, ale niestety już przekwitają :( . Tulipanów nie rozsadziłam - bałam się, żeby im nie uszkodzić korzeni. Trudno, niech sobie rosną razem.
Kociaro - szkoda Twoich hiacyntów :( . Widocznie coś było nie tak z cebulkami, ale na pewno następnym razem trafisz na lepsze.
Zeberko - cieszę się, że nie tylko mi się skojarzył :) .
Anjju - specjalnie dla Ciebie mam nawet zbliżenia ;:108 .
Jatro - też już czekam na wiosnę, a tu od wczoraj śnieg pada :) .

No i przesadziłam z mordkami, a tak się starałam oszczędzać.
Nie zabijajcie, ale dalej będzie w tym samym stylu. Jednak jest nadzieja - kiedyś przecież w końcu przekwitną. Przy okazji: ostatnie (i chyba również pierwsze) zdjęcia z choinką.
Szafirki i krokusy w pełni rozkwitu (teraz już się "kończą"):
Obrazek Obrazek
I zbliżenia krokusów:
Obrazek Obrazek

Wszystkie hiacynty w wazonikach okazały się podwójne - kompletnie nie wiem, o co chodzi, bo to już nie wygląda na przypadek (jakieś nowe odmiany, nadmiar chemii, czy co?):
Obrazek Obrazek

Roślinki w przeciwieństwie do mojego faceta pamiętały o walentynkach. Rozkwitło kalanchoe, na które się bardzo długo naczekałam i zaczęły się rozwijać moje pomarańczowe "pewniaki" (póki co, zupełnie nie wyglądają na pomarańczowe):
Obrazek Obrazek

A to moje nowości: być może w końcu trafiłam na irysy (niestety bardzo wymizerowane). Poza tym na walentynki sprawiłam sobie anturium, bo bardzo mi się spodobał kolor jego kwiatów (szczególnie te przekwitające zielone).
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

U mnie z kolei koniec ferii i znowu brak czasu :( a ten tydzień jest w ogóle pod wieloma względami szalony...

"Pewniaki" wyglądają raczej na ciemną czerwień czy nawet bordo więc doniczkę chyba zastępcza im dali :;230 myślę że nic straconego bo piękny kolor się zapowiada ;:108
Kalanchoe podobno niełatwo do kwitnienia zmusić więc gratulacje... kolor bardzo mi w oko wpadł :D
Co do hiacyntów mam te same podejrzenia że to jakaś zabawa genetyczna lub spora dawka chemii sprawia że wszystkie są podwójne...

Krokusiki urzekające... ;:196 za zbliżenia... a anturium ;:167 z tego co kojarzę to białe już masz :wink: w dwóch wariantach kolorystycznych równie ładne...
Trzymam kciuki by irysy okazały się irysami...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

u ciebie wiosna pełną parą :D kalanchoe ma taki wyrazisty kolor naprawdę gratulacje ;:138 no muszę napomknąć o anturium cudnie kwitnie jest na czym oczka zawiesić ;:224
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria a gdzie Ty zdobyłaś białe anturium - poinformuj z łaski swej ;:180 bo ja na darmo latać po sklepach i kwiaciarniach to nie lubię :;230 bo piękne te Twoje, też bym sobie białe sprawiła ;:108
Kalnchoe mi wygląda na krwisty róż ;:108 cudne ;:108 i pełne kwiatuszki ma ech :roll:
i tak sobie patrzę na hiacynty we szkle i myślę, że mego to może już z kaptura powinnam rozebrać...? ;:24 podwójny ten w ziemi to taka miernota wyszła z drugiego kwiatka, że nawet fotografować się nie chciało ;:14

Masz baaardzo kolorowo w domku, aż zazdoszczę :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Cebulowe przepiękne, szczególnie krokusy, bo ich nie mam :D Zazdroszczę kwitnienia kalanchoe ;:196
Ale prezent walentynkowy, to po prostu "biały kruk", zasłużyłaś to masz ;:138
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale super wiosennie ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Aż wiosną zapachnialo u Ciebie... piękne, zielone anturium. Bardzo mi się podoba ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Wiktorio patrząc na fotki w Twoim wątku można by rzec wiosna, ;:128 ale spoglądając za okno jednak zima w pełni. :twisted:
Więc nie będę patrzeć przez okno tylko posiedzę sobie u Ciebie w wątku i pomarzę o wiośnie. ;:224
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:196 Wiktorio - wspaniałe kwitnienia. Szczególnie jestem zachwycona hiacyntami,ale przecież wszystkie wspaniałe.
Anturium zasługuje na wiele uwagi z mojej strony, tym bardziej, że u mnie mu źle było, już nie będę go kupować.
Prawdziwa wiosna z Twoimi kwitnieniami. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

witaj ,pięknie Wiktorio dzbaneczniki ,hiacynty moje klimaty ;:138 ;:138 ;:138 :tan
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Wiosna, wiosna ach to ty... pięknie ;)