Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Lwie paszcze można wysiać w marcu, wystarczy :D Teraz lobelie, niecierpki, kobeę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale Ewo mnie ręka świerzbi by już wysiać te paszczki ;:224
Muszę ziemię kupić, bo kurcze chciałam dziś siać a zapomniałam że ziemi nie mam :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Drobne niedopatrzenie :;230 Nasiona poczekają, trochę opóźnienia im nie zaszkodzi. Jesienią przygotowałam nową rabatę pod różaneczniki, postawiłam worek z korą i przypomniałam sobie, że torfu nie mam. Przesadziłam następnego dnia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Witaj Elizo :wit przyszłam z rewizytą :wink: i muszę przyznać, że też masz sporo miejsca do szaleństw :wink: Piękne lwie paszcze. Kojarzą mi się z domem rodzinnym, gdyż moja mama zawsze miała ich sporo w ogrodzie. I to o różnych barwach :)
Jeszcze raz życzę powodzenia w przygotowaniach do ślubu. I ciesz się tym okresem przed ślubem.. a po ślubie jest dużo lepiej :D
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

witaj Elizo - krajanko :wit
przylazłam z Józiem :D obejrzałam (wprawdzie na razie pobieżnie)podziwiam Twoją pasję, pełen szacun za segregację i porządek.........
a u mnie taki pierdzielnik ciągle..muszę się chyba na lekcje zapisać :lol:
pozdrawiam serdecznie
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ewo faktycznie, baaaardzo małe niedopatrzenie :;230 ale jak powiedziałam mojemu abyśmy pojechali i kupili ziemię, bo chciałam siać to oznajmił mi że przecież wielki worek ziemi leży w garażu niewykorzystany :;230 noo to moja gęba szeroko się uśmiechneła na te słowa i poprosiłam by przyniusł mi do domu ja by odtajała.
Także jednak posiałam ale tylko lobelie 2 palety czyli 224 sadzoneczki mieć powinnam, zobaczymy co z tego wyrośnie.
Wszystko w rękach teściowej, bo poprosiłam by mi je podlewała w tygodniu - gorzej jak będzie podlewała tak że te nasionka "wypłyną" przecież toto takie maleństwa były :?

Achh te sklerozy, mamy dobrą pamięć ale krótką ;:136

livia cześć, ooo faktycznie krajanka :tan a dokładniej skąd, jeśli można wiedzieć?
Dziękuję za te miłe słowa, jest mi bardzo miło ;:224 hehe na lekcje powiadasz... iii tam tu nie ma nic do nauki, to Ci zapewniam :tan bardziej chyba chęci trzeba mieć i to wystarczy ;:108
Noo ale może jednak nie jest tak źle u Ciebie, cooo? a tak w ogóle wąteczek proszę sobie założyć i pokazać swój raj na ziemi - koniecznie :tan
Zapraszam częsciej w odwiedziny.

Marta_S Witam w mych progach :wit
Ojjj tak miejsca jest dużo, ale będę się jednak starała nie powiększać rabat :tan
Mnie lwie paszczki kojarzą się z dzieciństwem, bo pamiętam jak za dziecka jeździłam do dziadków to w ogrodzie także były te "śmieszne" wtedy dla mnie paszczki, bardzo lubiłam je zrywać i naciskać na te dupki by otwierały buzie, ależ zabawe miałam... a tylko babcia mnie ganiała bo zrywałam ich dużo :;230 aaa i ich zapach też uwielbiałam i dalej uwielbiam:tan
Ciekawa jestem jakie kolory będą w tym roku, bo zebrałam nasionka i liczę na to że będą troszku inne niż w zeszłym sezonie ;:224
Dziękuję bardzo ;:196 nooo ja mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej, choć jednak słyszy się że jednak gorzej :;230
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p

Post »

Nie słuchaj takich "pierdół" :wink: będzie zdecydowanie lepiej :D
A nasionka siejesz bezpośrednio do gruntu?
Zapraszam
Ogród Marty_S
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marta_S Trzymam Cie za słowo :heja
A nasionka jesienią wysiałam wprost do gruntu, ale w razie czego mam zamiar jeszcze wysiać na parapety - w ten weekend planuję to zrobić, miałam wysiać w miniony weekend ale zajęłam się wysianiem lobelią, więc już paszczkami nie chciało mi się bawić :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p

Post »

Dzięki :D ja w tym roku zaczynam się bawić z kwiatami jednorocznymi i dwuletnimi. Tak mi się spodobały te kolory, które podziwiam na forum :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizo czy lobelię wysiewasz do specjalnej ziemi do wysiewów czy kwiatowej przeciętnej? Też powinnam już chyba ją wysiać, a mam nasiona jeszcze z ubiegłego roku. Ja również lubię orientalne jednoroczniaki, czasem mają takie kolory jak żadna inna grupa roślin są więc jakby sezonowym klejnocikiem w ogrodzie.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

ibizaa pisze:Ewo
Także jednak posiałam ale tylko lobelie 2 palety czyli 224 sadzoneczki mieć powinnam, zobaczymy co z tego wyrośnie.
Ty to jesteś optymistka, żebym ja tak wierzyła w siane roślinki, że wzejdą :)
jak u mnie nic nie wyrośnie to się zgłoszę po prośbie o jedna czy dwie z tych 224 :;230
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedna lobelia? One dobrze wyglądają tylko w dużej kępie..
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marta_S ja tą zabawę zaczęłam w zeszłym roku, tak mi się spodobało że w tym roku jeszcze więcej w planach mam do wysiania, także na pewno i Tobie się spodoba a jaka potem satysfakcja, że rosną Ci kwiaty w ogrodzie o które dbało się od ziarenka :tan

Bufo-bufo ojjj kurcze, powiem Ci że pojęcia nie mam do jakiej ziemi ją wysiewałam, ale wydaje mi się że kupowałam ziemię jakaś taka zwykłą ogrodniczą :oops:
Nooo to w tym tygodniu i Ty zabierasz sie za sianie lobelii?? :tan, szkoda by się zmarnowały :D
Ojjj tak, dlatego już doczekać się nie mogę jakimi to kolorami będą kwitnąć :heja
Lobelie siałam do takich minidoniczek i po kilka ziarenek do jednego oczka, także jak będę przesadzała je do gruntu to posadzę je w miare blisko siebie by właśnie taką kępkę stworzyły.

goferek ojj ja taką optymistką też nie jestem :;230 lobelię sieję po raz pierwszy, więc zielonego pojęcia nie mam jakie będą rezultaty tego mojego siewu :oops: Wysieję jeszcze ze 2 palety bo zostało jeszcze mi na tyle tych nasionek a nie chcę zostawiać na przyszły rok. A jak w marcu zacznie mi parapetów brakować to i lobelią się podziele by miejsca ustąpić innym (o ile mi ładnie wzejdzie).
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Siej siej :) Na pewno wszystko urośnie i będziesz miała cudowne kępy lobeliowe :)
A jak Ci braknie parapetów to daj znać, u mnie jest ich pod dostatkiem :) Przynajmniej póki nie zacznę wysiewać wszystkiego co jeszcze mam w planach :;230
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Doczytałam, że posiałaś lobelię. Nie mogę się doczekać jak wzejdzie, a później będzie kwitła w pięknej kępie. :) Ja kupiłam na jesień sadzonkę lobelii, z zimowaniem podobno różnie. Swoją pracę wykonałam, sadzoneczka zabezpieczona, a na wiosnę się okaże czy przeżyła. Jakoś nie mam cierpliwości do nasionek, może kiedyś mi się odmieni. :lol:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”