Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Podczytywałam Was przez całe przedpołudnie :D Nie wtrącałam się, bo na pewno miałabym na myśli tylko róże :;230 Bardzo podoba mi się ten projekt, nie mogę się doczekać realizacji.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś

ciekawe plany... czekam na końcowy projekt! ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Agunia, gdzies juz widziałam to zdjęcie i też zwróciłam na nie uwagę. Nawet zastanawiałam sie czy nie znalazłabym u siebie miejsca na takie siedzisko.
Czekam z niecierpliwoscia na realizacje projektu ;:65 Będzie pięknie ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale plan......fiu fiu ;:224 ;:224

ja na razie utknęłam na planie poszukiwawczym altanki.......a jak na działce wygląda nie wiem.....nie byłam od kilku już dni bo powódź tam jakaś jest, wejść się nie da :evil:
a jak bym chciała wejść to bym została bez butów...takie błocko..... :evil:
leje od kilku już dni.... :evil:

zaś ja już swój plan mam.....tylko teraz czekać do wiosenki i do roboty :tan :tan
tylko wpierw.......muszę postawić altankę :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze: na rabacie po środku ławeczki posadzę trzy stożkowe świerczki (może właśnie Daisy White), po ich bokach dwie kosówki mugo, a pomiędzy iglaki wkomponuję trawy i byliny... chyba projekt koncepcyjny na ukończeniu! dzięki! ;:196
Ciekawe jak będzie ;:224 brzmi interesująco ;:224 Wiem, że zrobisz z tego majsterstick ;:196
A widzisz jak się rozumiemy :lol: między słowami :D
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit Agnieszko - miło wirtualnie pospacerować po Twoim ogrodzie i powspominać te widoki. Jeśli jeszcze wyobrazi się
zapachy kwiatów, koszonego trawnika, drzew , jednym słowem przyrody to wiosna w sercu choć za oknem śniegiem posypało .
Twoje pomysły na nadchodzący sezon ;:224 ;:224 , już się nastawiam na wizyty. ;:108 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Wasze wirtualne dyskusje są doskonałym ukoronowaniem moich rozważań na zagospodarowanie jednego z mniej atrakcyjnych zakątków ogrodu.

Obrazek

Aguś, też myślałam o ławeczkach przy ognisku ( i nawet wersję roboczą już mam), ale miałam (mam) ochotę za nimi postawić ażurowy ceglany murek, by stanowił z jednej strony oparcie dla siedzących przy ognisku osób, a po zewnętrznej był wsparciem dla jakichś pnączy.
Ciekawa jestem Twoich rozwiązań.., aż nóżkami przebieram.

Joluś tez jestem pod wrażeniem tego żywopłotu, mam podobny i jeśli mogę udzielić rady: to ja posadziłam rzędy za blisko siebie i raczej nigdy nie uzyskam efektu jak u Mai w ogrodzie. Tyle, że u mnie najwyższa warstwa miała mieć docelowo 1m. a że tak jak to już Agusia powiedziała - ogród się zmienia i pomysły na niego też - to teraz żałuję, że nie jest szerzej.

Obrazek Obrazek

(Aguś, jak uważasz, że ten nawał fotek to za duża prywata, to możesz usunąć ten post :wink: )
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, super wygląda ten żywopłot!!! co tam rośnie, kochana? zielona warstwa to bukszpan, a złota i bordowa to pęcherznice? nie mogę rozpoznać... masz już fantastyczny zarys miejsca do biesiadowania - bardzo mi się to podoba! możesz opisać szczegółowo co tam chcesz zrobić? fotek absolutnie nie usuwaj ;:196
Krysiu, dziękuję, że pospacerowałaś po moim ogródku ;:196 letnie widoczki to prawdziwe wspomnienie bo dziś pierwszy poranek ze śniegiem, który zakrył wszystko... pozdrawiam Cię serdecznie, A.
Jolu, dzięki za wspólne z Julką pomysły ;:196 no ba, że się rozumiemy bez słów... mało tego, z takiej kolektywnej pracy zawsze wyjdzie coś pozytywnego i zaskakującego ;) sama jestem ciekawa efektu i już chciałabym to wszystko robić... teraz materiał - bo cegła raczej nie będzie pasować, chyba że ciemna, ręcznie formowana - łupek?
Martuś, zalało Ci działkę? czytałam o podtopieniach w kilku rejonach Polski, ale mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego, tylko zwykła breja i błoto... pochwal się koniecznie jaką altanę wybierzesz :)
Dorotko, ja już kiedyś to zdjęcie wklejałam - może widziałaś je u mnie albo na stronie gazeta.pl? miło, że Cię zainspirowałam - takie siedzisko przy palenisku musi mieć swój urok, zwłaszcza jak się lubi ogień ;)
Ewa-gloroadei - ja też jestem ciekawa jak to wyjdzie! :)
Ewamaj - siedziałaś cicho całe przedpołudnie??? Ty Ty Ty! ;) może wcisnę tak jakąś różycę, zobaczymy czy mi do konceptu będzie pasować... a Ty gdzie byś wcisnęła? ;)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,przez ciebie teraz głęboko zastanawiam się czy w kole,które mam przygotowane pod basen nie zobić miejsca na ognisko.Takie siedzisko można w zasadzie wykorzystać całym rokiem,nawet zimą,a basen 2 miesiące w roku.Nie mogę biegać po tych ogrodocha,bo jestem coraz bardziej roztargniona.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie naszło ostatnio na Souvenir du Doctor Jamain :D Posadziłabym ze dwa krzaki w półcieniu :;230 Jednak chyba kupię i posadzę u siebie. Miałam czekać do jesieni :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moze byc lupek ;:108 albo przemysl szara cegle - do drewna i kamieni wygladalo by super.
Ja osobiscie na swoj uzytek zrobila bym murek i palenisko betonowe - z takiego surowego betonu, tylko szlifowanego i zaciagnietego lazura ... ale wiecie ze ja mam przegiete pomysly :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no zalało mi wejście a czego innego się mam spodziewać kiedy to teren byłego stawu, a kiedy pada i pada i pada to nas zalewa....całe wejście jest w wodzie i błocku, zaś rząd wcześniej niż moja działka to tonie......woda po kolana i wejść za Chiny się nie da :evil:
ale na szczęście jak tylko przestanie padać i bedzie kilka dni suchych to zaraz to wszystkie wyschnie i bedzie ok więc nie ma co się martwić - kiedyś też miałam małą powódź u siebie, głownie ścieżka ale odkąd mam trawniki i co tu mówić działkę mam uniesioną bo tyle tam ziemi poszło......to mam spokój :D
sąsiad naprzeciwko ma wodę a ja nie......sucho :D

pochwalę się altanką, pochwalę - jeszcze czekam na Gardenię i tam też pooglądam ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Strasznie zasuwa twój wątek, niestety nie nadążam czytać wszystkiego.... Może w zacisznym pensjonacie w górach uda mi się....
Będę korzystać z uroków zimy :)
Pozdrówki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

magenta pisze: Może w zacisznym pensjonacie w górach uda mi się....
Tylko bądź czujna, w takim zacisznym pensjonacie /nazwy nie podam/ ukradli mi nowiutkiego lapka, trzy telefony /w tym slużbowy :evil: / i aparat fotograficzny ;:145
Do dnia dzisiejszego cisza :?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

O żesz! Ale to pojechałaś tam służbowo z tym całym ekwipunkiem? Ja i tak nie planowałam brać swojego lapka.
W końcu mam odpoczywać i spędzać czas z dzieciakami. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”