czas na otwarcie nowej części mojej przygody z ogrodem zwłaszcza, że wiosna której wszyscy wcześniej się spodziewają i Nowy Rok skłaniają do rozpoczęcia czegoś nowego... poprzednia część jest TU .
wszystkim Wam, których tu poznałam (a jesteście naprawdę wspaniali) dziękuję za odwiedziny, mnóstwo inspiracji jakie czerpię z Waszych ogrodów, rady oraz słowa wsparcia... jestem tu względnie krótko, jednak nie wyobrażam funkcjonowania bez zaglądania na FO i czytania o Waszych ogrodowych poczynaniach... to prawdziwa pasja i cieszę się, że mozemy o niej bez końca dyskutować!
moje plany na ten sezon są już skonkretyzowane... począwszy od róż - chciałabym zaprosić do swojego ogrodu kolejne piękne księżniczki (głównie angielki) i planuję, by mogły także być bliżej mnie, czyli na tarasie, posadzone w drewnianych, dużych skrzyniach... kolejny plan, to ogrodowe palenisko, wybudowane z łupka, z kamienną ławeczką do posiedzenia i pieczenia kiełbasek, której tył w kształcie małej skarpy będzie obsadzony roślinami... projektuję także uatrakcyjnienie wejścia do domu (donice z bukszpanami oraz hortensjami bukietowymi) oraz szpaler hortensji wzdłuż jednej ze ścian domu... chcę też wygrać walkę z chwastami ;) będzie się działo! oby tylko zdrowie pozwoliło na realizację choć części z tych marzeń...
na początek kilka ulubionych zdjęć... serdecznie Was zapraszam do oglądania: