Ale trafił mi się chętny do łupania kamieni i teraz razem budujemy kaskadę. Oby nam zima nie przeszkodziła
 .
 .Podobno jutro ma już być zimno i śnieżnie.

.
 .

czekam na zdjęcia Twoich poczynań
 czekam na zdjęcia Twoich poczynań 

tylko zastanawia mnie oczko wodne z rybkami ... mianowicie jest ono na słońcu, rybki Ci się nie gotują ? Chce w tym roku też zrobić ale obawiam się, że rybki tego nie zniosą ...
 tylko zastanawia mnie oczko wodne z rybkami ... mianowicie jest ono na słońcu, rybki Ci się nie gotują ? Chce w tym roku też zrobić ale obawiam się, że rybki tego nie zniosą ... 

Edvina : Witam Cię serdecznie na moim wątku, moje oczko jest do zmiany, muszę je pogłębić i zmienić lekko kształt, i na pewno folię zamaskować ale na razie nie mam na to pieniędzy i czasu, oczko jest na samym słońcu, jednak od wschodu siatkę troszkę zacienia bluszcz pięciolistny, natomiast po południu klon i drzewa rzucają cień, poza tym moje rybki uwielbiają słońce, a jak są upały chowają się pod liśćmi lilii wodnej i innych, i nawet już dwie zimy przeżyły bez natleniania, w zeszłym roku robiłam czasami przeręble, w tym roku dwa tygodnie temu jak ciepło bylo dwie rybki już podpływały do góry czuły wiosnęedvina pisze:Piękny ogródtylko zastanawia mnie oczko wodne z rybkami ... mianowicie jest ono na słońcu, rybki Ci się nie gotują ? Chce w tym roku też zrobić ale obawiam się, że rybki tego nie zniosą ...
Kotki też sympatyczne sama mam 2 koty i psa
 a tu zaskoczył śnieg
 a tu zaskoczył śnieg  Moje oczko ma ok 3 x3 metra i głębokie a raczej płytkie na ok 80cm i rybek kolorowych karasi jest dużo i zwykłych srebrnych też mam, w tym roku muszę odłowić bo za dużo, i jak na razie przez trzy lata zdechły mi dwie w tym jedna duża latem ale tą chyba kot pokąsał - nie mój wtedy kota nie miałam
 Moje oczko ma ok 3 x3 metra i głębokie a raczej płytkie na ok 80cm i rybek kolorowych karasi jest dużo i zwykłych srebrnych też mam, w tym roku muszę odłowić bo za dużo, i jak na razie przez trzy lata zdechły mi dwie w tym jedna duża latem ale tą chyba kot pokąsał - nie mój wtedy kota nie miałam  :D:D pozdrawiam i czekam na Twoje oczko
:D:D pozdrawiam i czekam na Twoje oczko 

ale taki właśnie, że do środka zmieszczą się maksymalnie dwa leżaczki
  ale taki właśnie, że do środka zmieszczą się maksymalnie dwa leżaczki   . Z miskanta chińskiego - efekt imponujący a w środku cisza... tylko szelest traw - no poezja.
 . Z miskanta chińskiego - efekt imponujący a w środku cisza... tylko szelest traw - no poezja. 

aczkolwiek uważam, że jak na pierwszy sezon itak mi poszło nieźle
 aczkolwiek uważam, że jak na pierwszy sezon itak mi poszło nieźle 

strasznie mi się podobają Twoje brzegi takie super wyprofilowane  i ładnie zakryta folia, i roślinki super obsadzone
 strasznie mi się podobają Twoje brzegi takie super wyprofilowane  i ładnie zakryta folia, i roślinki super obsadzone  też już chce zmieniać oczko
 też już chce zmieniać oczko  dziś nawet myślałam że wytnę jedną jabłonkę bo i tak nic z niej nie ma, i inaczej wyprofiluję oczko
 dziś nawet myślałam że wytnę jedną jabłonkę bo i tak nic z niej nie ma, i inaczej wyprofiluję oczko 

.
 . te kamole.
  te kamole. dopiero teraz zauważyłam, że w jednej doniczce z pelargoniami chyba pną się klematisy?? Czy jak masz je w doniczkach to dobrze rosną i obficie kwitną? Ja raz spróbowałam w doniczce i zakwitł może z 3 kwiatkami i sama nie wiem... a chciałabym spróbować na balkonie...
  dopiero teraz zauważyłam, że w jednej doniczce z pelargoniami chyba pną się klematisy?? Czy jak masz je w doniczkach to dobrze rosną i obficie kwitną? Ja raz spróbowałam w doniczce i zakwitł może z 3 kwiatkami i sama nie wiem... a chciałabym spróbować na balkonie...
Pauli pisze:dopiero teraz zauważyłam, że w jednej doniczce z pelargoniami chyba pną się klematisy?? Czy jak masz je w doniczkach to dobrze rosną i obficie kwitną? Ja raz spróbowałam w doniczce i zakwitł może z 3 kwiatkami i sama nie wiem... a chciałabym spróbować na balkonie...
 zbijałam ją sama z desek, także miejsca miały dużo, podlewanie codziennie w upały dwa razy, akurat skrzynia na wschodzie także prażyło do 13 godziny dużo kwitły nawet do jesieni miałam kwiaty, tyle że trafiłam na zwykłe fioletowe i to dwa takie same
 zbijałam ją sama z desek, także miejsca miały dużo, podlewanie codziennie w upały dwa razy, akurat skrzynia na wschodzie także prażyło do 13 godziny dużo kwitły nawet do jesieni miałam kwiaty, tyle że trafiłam na zwykłe fioletowe i to dwa takie same  zobaczymy czy przetrwały tą zimę
 zobaczymy czy przetrwały tą zimę  haha ale czasami lunęłam troszkę wody w grudniu zeby nie miały sucho korzeenie, take polecam, na wiosnę dokupię inne kolorki i odmiany i posadze tez na tej scianie
 haha ale czasami lunęłam troszkę wody w grudniu zeby nie miały sucho korzeenie, take polecam, na wiosnę dokupię inne kolorki i odmiany i posadze tez na tej scianie 

, od tych kolorków cieplej na
 , od tych kolorków cieplej na