Ogród Sylwi :) Zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Sylwi :) Zapraszam

Post »

Z tym moim wątkiem, to kiepska sprawa.
Ale trafił mi się chętny do łupania kamieni i teraz razem budujemy kaskadę. Oby nam zima nie przeszkodziła :cry: .
Podobno jutro ma już być zimno i śnieżnie. ;:98
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla chcącego nic trudnego :P czapka rękawice i do dzieła :) czekam na zdjęcia Twoich poczynań :)
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

To jest moja pierwsza grządka , 4,5 roku temu założona, obok siedział na kamieniu mój M. i użalał się nade mną :D porażka, ale człowiek się uczy od zera :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie zagospodarowywałaś swój piękny ogród ...Jak to mówią po nitce do kłębka ..ładnie zaplanowałaś rabaty z nowymi nasadzeniami ogród będzie pięknie się rozrastał ....aż któregoś dnia okaże się że brakuje Ci miejsca .....ha ha ha skąd ja to wiem....
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
edvina
50p
50p
Od: 14 wrz 2011, o 09:05

Post »

Piękny ogród :) tylko zastanawia mnie oczko wodne z rybkami ... mianowicie jest ono na słońcu, rybki Ci się nie gotują ? Chce w tym roku też zrobić ale obawiam się, że rybki tego nie zniosą ...
Kotki też sympatyczne sama mam 2 koty i psa :)
Rośliny są jak dzieci - szybko rosną i dostarczają wiele radosci.
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

edvina pisze:Piękny ogród :) tylko zastanawia mnie oczko wodne z rybkami ... mianowicie jest ono na słońcu, rybki Ci się nie gotują ? Chce w tym roku też zrobić ale obawiam się, że rybki tego nie zniosą ...
Kotki też sympatyczne sama mam 2 koty i psa :)
Edvina : Witam Cię serdecznie na moim wątku, moje oczko jest do zmiany, muszę je pogłębić i zmienić lekko kształt, i na pewno folię zamaskować ale na razie nie mam na to pieniędzy i czasu, oczko jest na samym słońcu, jednak od wschodu siatkę troszkę zacienia bluszcz pięciolistny, natomiast po południu klon i drzewa rzucają cień, poza tym moje rybki uwielbiają słońce, a jak są upały chowają się pod liśćmi lilii wodnej i innych, i nawet już dwie zimy przeżyły bez natleniania, w zeszłym roku robiłam czasami przeręble, w tym roku dwa tygodnie temu jak ciepło bylo dwie rybki już podpływały do góry czuły wiosnę :) a tu zaskoczył śnieg :( Moje oczko ma ok 3 x3 metra i głębokie a raczej płytkie na ok 80cm i rybek kolorowych karasi jest dużo i zwykłych srebrnych też mam, w tym roku muszę odłowić bo za dużo, i jak na razie przez trzy lata zdechły mi dwie w tym jedna duża latem ale tą chyba kot pokąsał - nie mój wtedy kota nie miałam :D:D:D pozdrawiam i czekam na Twoje oczko :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

W takim razie nie mogę się doczekać lata. Woda i trawa to zestaw obowiązkowy :wink:
Pomysł z takim zakątkiem bardzo fajny. W którym odcinku "Mai w ogrodzie" w jakiejś ze szkółek była właśnie zrobiona taka oaza. Bodajże okrąg, niewielkich rozmiarów albo kwadrat nie pamiętam dokładnie :D ale taki właśnie, że do środka zmieszczą się maksymalnie dwa leżaczki :D . Z miskanta chińskiego - efekt imponujący a w środku cisza... tylko szelest traw - no poezja.
Jak nic mi planów nie zepsuje to też bym chciała coś takiego spróbować zrobić tylko nie w ogrodzie a nad takim dużym stawem na wyspie.
Gosiu - mi to ogród się bardziej kojarzy ze śniadaniem na łonie natury, z popołudniową kawką i ogólnym przesiadywaniem w ogrodzie i wypoczywaniem ile się da. A pielenie, sadzenie, kopanie, wyrywanie to tak przy okazji ;) :;230
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
edvina
50p
50p
Od: 14 wrz 2011, o 09:05

Post »

Oj oczko mi się marzy ... może w tym roku się uda :) aczkolwiek uważam, że jak na pierwszy sezon itak mi poszło nieźle :)
Rośliny są jak dzieci - szybko rosną i dostarczają wiele radosci.
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p

Post »

Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

No no Gosiu szalejesz :) strasznie mi się podobają Twoje brzegi takie super wyprofilowane i ładnie zakryta folia, i roślinki super obsadzone :) też już chce zmieniać oczko :) dziś nawet myślałam że wytnę jedną jabłonkę bo i tak nic z niej nie ma, i inaczej wyprofiluję oczko :)
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p

Post »

Wszystkie moje poczynania ogrodnicze zaczynałam od szczerego pola. Do dziś mam uraz do wycinania i wyrywania czegokolwiek, ale jak musisz :roll:
Już nie szaleję, kamienie poprzymarzały albo są oblepione błockiem :( .
Pan kamieniarz obiecał przyjść, jak tylko pogoda będzie się nadawała do tego typu prac. Nie mogę się doczekać i nocą przerzucam :;230 te kamole.
Pozdrawiam. Gosia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

:wit dopiero teraz zauważyłam, że w jednej doniczce z pelargoniami chyba pną się klematisy?? Czy jak masz je w doniczkach to dobrze rosną i obficie kwitną? Ja raz spróbowałam w doniczce i zakwitł może z 3 kwiatkami i sama nie wiem... a chciałabym spróbować na balkonie...
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Pauli pisze::wit dopiero teraz zauważyłam, że w jednej doniczce z pelargoniami chyba pną się klematisy?? Czy jak masz je w doniczkach to dobrze rosną i obficie kwitną? Ja raz spróbowałam w doniczce i zakwitł może z 3 kwiatkami i sama nie wiem... a chciałabym spróbować na balkonie...

Paula pierwszy rok te Clematisy mam kupiłam w Biedronie dwie sadzonki, ta moja doniczka to raczej duże donica :D zbijałam ją sama z desek, także miejsca miały dużo, podlewanie codziennie w upały dwa razy, akurat skrzynia na wschodzie także prażyło do 13 godziny dużo kwitły nawet do jesieni miałam kwiaty, tyle że trafiłam na zwykłe fioletowe i to dwa takie same :D zobaczymy czy przetrwały tą zimę :D haha ale czasami lunęłam troszkę wody w grudniu zeby nie miały sucho korzeenie, take polecam, na wiosnę dokupię inne kolorki i odmiany i posadze tez na tej scianie :)
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Troszkę wiosny i lata :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek