Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Agnieszko (?), miło mi było wpaść z rewizytą. Na razie obejrzałam aktualny wątek. Podobają mi się takie naturalne
kompozycję i Twoje ładne fotki. Co do ostatnich tu postów : taki jałowiec mam już od dawna (?)i nie ma nawet metra.
Bardzo powoli rośnie. ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kochani, chciałabym zmienić temat, bo już róże wychodzą mi uszami :D
Cieszę się, że to powiedziałaś :;230
Nasadzenia iglakowo donicowe są piękne, ale dokładnie czytaj opisy, ja też myślałam ,że mam miniaturki , a się okazało,że wcale nie :?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, zmieniłaś rozmowę na całkiem przyjemny temat :D Ja tez mam w (dalszych) planach donice na podjeździe, po obu stronach bramy garażowej ;) Będę śledzić Twój temat, pewnie sporo skorzystam :oops: ;:224 :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam masz piękny ogród i dużo planów oby udało Ci się je zrealizować.Pozdrawiam i zapraszam do mojego skromnego ogrodu.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

aguniada pisze:Obrazek
Ago - na tym zdjęciu jest żylistek, prawda? Co Ty mu robisz kobieto, że tak pięknie kwitnie :lol:
Chciałam zapytać czy Ty go tniesz? Ja moim wyciachałam w ubiegłym roku stare pędy i jestem bardzo ciekawa co one na to.......
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

amba bardzo dziękuje za wklejenie zdjątka żylistka aguniadowego , to potwierdziło, że chcę go niezaprzeczalnie mieć ;:65 ;:65 ;:65
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, żylistki to wdzięczne i niekłopotliwe krzewy, a sama widzisz jak ładnie potrafią zakwitnąć... ja mam chyba z 6-7 krzaków w ogrodzie, a najlepiej posadzić 3 obok siebie - wtedy masa kwiecia naprawdę robi wrażenie :) o różach już za dużo wszędzie się mówi, a w końcu przynajmniej u mnie, stanowią jedynie ułamek pozostałych roślin... im też trzeba poświęcić czas i uwagę!
Marysiu, tak, to żylistek szorstkolistny (Plena Deutzia scarba)... wiosną trzeba mu dać nawozu (ja stosuję Osmocote), a po kwitnieniu przyciąć pędy na których były kwiaty oraz starsze gałęzie... Twoje na pewno pięknie Ci zakwitną!
Różo, dziękuję i zapraszam!
Małgosiu, trzymam kciuki za kolejne plany uatrakcyjnienia ogrodu i otoczenia domu :)... takie dwie donice po obu stronach bramy będą się elegancko prezentować... jakie rośliny rozważasz?
Gencjano, witaj bardzo dziękuję, że mnie odwiedziłaś i miło mi, czytając że Ci się u mnie podoba... o jakim jałowcu piszesz, bo wcześniej rozmawiałyśmy raczej o miniaturowych świerczkach?
Dorotko, dzięki za polecenie cyprysika - podoba mi się... obejrzałam zdjęcia i poczytałam o nim - myślę że będzie się nadawał do skrzyni :)
Ewa, Nidiformisy też mam w gruncie, i jakoś pozostałe rośliny wokół je przyćmiewają... myślałam żeby jednego wsadzić do skrzyni, a jak się rozrośnie to z powrotem dostanie miejsce na rabacie... Echiniformis też mi się podoba - dzięki! będę miała wybór :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aguś, mam nadzieję, że wszystkie plany wypalą ;) W donicach mam zamiar posadzić po jednym bukszpanie (które wylecą z rabatki obecnie przeznaczonej na różaną ;) i na pewno jakieś iglaczki, coś dla kontrastu z zielenią. Potem jakieś wypełnienie (wiszące), może bluszcz...no i coś kwitnącego...zobaczymy... :) Na razie jest pomysł...po różance przyjdzie czas na projekt i realizacje :)
Tobie również życzę, udanych realizacji "skrzyniowych planów". Już to wszystko widzę oczyma wyobraźni...będzie pięknie... ;:138 W lecie nie wygonisz mnie z ogródka :P ;:224 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Gosia, no to będzie super elegancko :) ja bym do tych bukszpanów dosadziła białe petunie...

z nowości to jestem trochę unieruchomiona (górny odcinek kręgosłupa)... dostałam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia, leki, krioterapię i prądy, o! :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No to ładnie, całe szczęście, że sezon zupełnie nie ogrodowy. Dużo zdrówka zatem życzę ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mialam kupe lat iglaki w betonowych gazonach. Niby tez kupowane wolnorosnace ale wyrosly dosc spore. U mnie nie bylo problemow z korzeniami, bo gazony staly na tarasie ale w gazonach nie bylo dolu i korzenie wyszly sobie za taras.

Tak wygladalo po ok 5-ciu latach - po nastepnych pieciu bylo dwa razy takie a po nastepnych pieciu, zaslanialo mi pol okna i musialam ciac na okraglo :twisted: Gdzies powinnam miec foty ale to chyba M ma na swoim lapku.

ps Agus wspolczuje. Mowilam ze masz blokade :wink:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agulek zdrówka życzę ;:196

Cudny ten żylistek .Za kazdym razem jak do Ciebie wlezę , to mnie łeb rozboli ;:14
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Agunia, zdrówka życzę. Kuruj się szybko i wracaj do formy. ;:196 ;:136
x-ag-a
---

Post »

Gosia, dzięki! ;:196
Aga, dzięki! ;:196 żylistek kwitnie uroczo, to fakt - zwłaszcza teraz człowiekowi chce się oglądać takie widoki na ogrodzie, a tymczasem wieje niemiłosiernie i ogólnie paskudnie za oknem :/
Julka, popatrzyłam na zdjęcie - ładnie to wyglądało :) posadzę jakieś karłowate odmiany, a jak urosną za bardzo to będzie okazja do zmiany ;) dzięki! ;:196 miałaś rację z tą blokadą...
Joluś, dzięki! ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aga Ja też Ci dużo ,dużo zdrówka życzę i nad żylistkiem się pozachwycam - śliczny ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”