Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

:D Grażynko
wiosna tuż ,tuż ! Chcę złożyć teraz zamówienie i zapłacić ,a potem będę czekać na paczkę....
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki ,bo ja też chyba będę coś zamawiać.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdo-Kusicielko! Dzięki za linka i za zamówienie!
Zamówiłam białą SASANKĘ :heja ...tylko... :cry:
Ale wcześniej zamówiłam u naszej Anitki trzy zestawy mieczyków MIX - duże cebule ;:138
Doszłam do wniosku że nie będę w tym roku zamawiała poszczególnych odmian. Zdałam się na los szczęścia - a u Anitki wszystkie mieczyki są najpiękniejsze na świecie!
Nowy Rok spędziłam na działce. Oczywiście tylko wypiłam kawkę przy kominku i zrobiłam obchód sprawdzając, czy na zaprzyjaźnionych działkach wszystko w porządku. Nie miałam ze sobą aparatu - bo (ach ta skleroza!) zostawiłam go po Świętach u mojej mamy, więc zdjęć niet :cry: Ale i tak nic ciekawego do fotografowania...
Pozbierałam tylko trochę połamanych sosnowych gałązek i dodatkowo opatuliłam róże. Moje lilie oczywiście rosną, na wierzchu widać zielone czuprynki. Pewnie na tegoroczne kwitnienie nie mam co liczyć. No nic. Kupię sobie nowe cebulki na wiosnę! Tulipanów i krokusów na szczęście nie widać, za to wylazły szafirki, ale nimi się nie przejmuję. Wyłażą tak co roku, a i tak potem kwitną.

Wspominki tulipanowe cd....

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ambusiu, Nowy Rok na działce! ;:138 Ach zazdroooooooooszczę! ;:223 Ciemno wszędzie i bardzo strasznie a w domku przytulnie! Fajny dreszczyk niesamowitości! Uuuuuuuuu ;:149
Czy było widać rozświetlające nocne niebo fajerwerki?
Kiedyś, kiedy jeszcze w naszym lasku mieszkały sowy zaniepokojone chałasem przelatywały między budynkami i siadały na pobliskich brzozach. Ciężka to dla nich noc była.
Mój kiciuś Kleofas nauczył się ignorować grzmotającą północ, chociaż jednak na wszelki wypadek gdzieś się zaszył. :D
Tulipanki przypominają o marcu, już niedługo! Jeszcze troszeczkę! Na razie wychodzą z ziemi narcyzy a krokusy to chyba już chcą kwitnąć. Niepokojące wielkie zielone pąki białego bzu...co to będzie, co to będzie...?
Fotki! ;:196
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oranio - małe sprostowanie( chyba niezbyt jasno się wyraziłam :oops: ) - na działce byłam 1-go stycznia, a Sylwestra spędziłam bardzo tradycyjnie w Gdańsku :lol:
Fajerwerki oglądałam przez okno.....
U mnie nie widać było takich wyraźnych oznak wiosny - pewnie tam dużo niższe temperatury niż nad morzem...

Maj - to miesiąc niezapominajek, bardzo je lubię a dopiero od niedawna mam miejsce, gdzie czują się na tyle dobrze, że same się rozsiewają :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Moje ulubione klimaty :-)
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Ależ cudowny klimacik na tych fotkach z niezapominajkami! Nic tylko "podkraść" pomysł ;)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Marysiu ;:7
Tylko raz posiałam niezapominajki . :;230
Do tej pory (już ponad 10 lat) nie dają o sobie zapomnieć. :;230
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberio - ja je po prostu kocham ;:167

Remiku - miło mi że się podoba :lol:

Krysiu - ja siałam i sadziłam gotowe sadzonki w innym ( bardzo słonecznym) miejscu na działce i tam biedaczki ginęły w oczach. Było tam za gorąco i za sucho. Dopiero drugi sezon miałam to cieniste miejsce wokół Kałuży i dopiero tytaj naprawdę niezapominajki mi się zadomowiły na dobre. Ku mojej nieopisanej radości - oczywiście ;:138

skoro się Wam podobało - no to będą jeszcze kolejne zdjęcia niezapominajek i brunery :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu, tulipanowe wspominki przepiękne a niezapominajki też bardzo lubię. Przywędrowały w doniczce ze starej działki i rozsiały się gdzie chciały. Bardzo podoba mi się Twój ceramiczny ślimaczek.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu -Ślimaczek nieco wiekowy i po przejściach. W niewyjaśnionych okolicznościach stracił jeden rożek, ale to jedyny ślimak na świecie, którego lubię :;230
Wyprodukowałam rano wspano9ałego posta i wcięło mi go podczas wklejania zdjęć ;:214
Będę pisać od nowa, ale już rano...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedzielę spędziłam na działce :tan co prawda głównie piłam kawkę przy kominku, ale z aparatem polatałam sobie dookoła działki, a co! Zrobiłam coś na kształt inwentaryzacji i obfociłam wszystkie rabatki po kolei.
Mam taki plan, żeby robić to przynajmniej raz w miesiącu, coby sobie potem oglądać jak się zmieniają...
Teraz nie wyglądają zbyt ładnie, tym bardziej, że zeszłoroczne badyle specjalną ozdobą nie są....
Ale nie usuwam ich jesienią z premedytacją, gdyż już dawno zauważyłam, że lepiej mi wówczas zimują byliny. Za to wiosną jak się je wytnie - to aż miło patrzeć jaki porządek na rabatkach :lol:

Obrazek Rabata Różowa wzdłuż wjazdu na działkę

Obrazek Rabata Żółta przy tarasie

Obrazek Rabata Trójkątna, przeszła lifting w ubiegłym roku jesienią i chyba zmienię jej nazwę na Rabata Liliowcowa :)

Obrazek Rabata Iglakowa, muszę się za nią wziąć na poważnie - bo zapuszczona okrutnie :oops: i straszy tuż przy wejściu na ganek ( z lewej strony)

Obrazek Rabata Różana z prawej strony ganku - założona w ubiegłym roku. Zobaczymy jak się tutaj będą czuły różyczki...

Obrazek Rabata Południowa. W założeniu miały tu rosnąć trawy - a jest ogólny misz-masz :oops: Trzeba to zmienić....tylko jeszcze nie wiem jak....

Obrazek Rabata Biała i Rabata Pierwiosnkowa rozdzielone Leśną kałużą

Obrazek Rabata o nazwie roboczej - Pod Płotem. Z czasem zasłuży sobie na pewno na jakąś ładniejszą nazwę. Ona jest, że tak powiem..w trakcie. Będzie się ciągnęła wzdłuż płotu aż do bramy. Wiosną będę ją przedłużać...

Obrazek a to miejsce zostanie w tym roku przerobione na Rabatę Przy Tarasie, mam nadzieję, że uda mi się zrealizować ten plan. Iglak zostanie przycięty, a ponieważ jest tam sucho - to może posadzę przy nim trawy???
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, przecudowne zdjęcia tulipanów i niezapominajek!
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Fajny przegląd zasobów :-)
Rabata "Pod płotem" mogłaby nosić miano "Rabaty pod siatką" :;230
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Marysiu i kto by pomyślał, że to prawie połowa stycznia? ;)
Tymi widokami kusisz żeby wybrać się na działkę, tylko inne sprawy czas zabierają i za wcześnie robi się jeszcze ciemno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”