Kochani! Ależ dużo gości mnie odwiedziło na początek nowego wątku!
Krysiu-Ignis - zauważyłam, że zniknęły pierwsze posty, nie martw się - ja będę pamiętała, że to Ty byłaś
pierwsza!
Izo - moja rajska jabłonka jest taka zwyczajna. Rośnie dosyć wysoko, dwa lata temu znacznie ją obniżyłam - i teraz planuję przycinać ją systematycznie. Teraz są dostępne wolno rosnące odmiany. Ale ja do mojej mam ogromny sentyment, bo to moja mama wyhodowała ją z nasionka. Rozmiary ma pokaźne - bo rośnie na tej działce prawie od samego początku czyli już około 17 lat. A przedtem rosła na poprzedniej działce w Oliwie.
Pszczółko-Wiesiu - masz rację. Tło jabłonki faktycznie stanowią młode brzozy, które rosną na obrzeżu naszego lasu.
Izo - miło Cię widzieć
Olu - Jabłonka dziękuje za pochwały
Grażynko - jak widać moje sąsiadki z Chrztowa są niezawodne!!!! W następny weekend(czyli 27-28.05) jadę z kolegą, który będzie mi montował - wiesz co

Nie masz pojęcie jak się cieszę
Joanno - Miło mi, że zajrzałaś. Ja też już byłam w Twoim ogródku(tylko nie zostawiłam śladu

)
Początki tworzenia ogrodu są pracochłonne, a co dopiero jeszcze z takim malutkim dzidziusiem.
Ewo - Twoja obecność pod rajską jabłonką jest jak najbardziej na miejscu

Zostań na dłużej - baaaaaaaaardzo proszę!!!!!!
Paweł - na obrzeżach Gdańska - tyż kwiecia nie brakuje
Elilo - witaj! Dzięki za pochwałę jabłoneczki. A pokazywać resztę będę na pewno! Ja uwielbiam fotografować moje zielsko
Paulo - muszę Cię zmartwić - jej kwitnienie nie trwa zbyt długo
Magdo - faktycznie musisz pojechać. Ja za nic nie odpuściłabym obejrzenia mojej w pełni kwitnienia. A pogodę mamy faktycznie okrutną. Ja dzisiaj wstałam z takim bólem głowy, że chciałam umrzeć. Ale się rozmyśliłam - bo kto by się zajął moją działką, że o kotach nie wspomnę
Andrzejku- chyba pierwszy raz jesteś u mnie- witam

I dziękuję za uznanie
Tulipanki z poprzedniej niedzieli. Dzisiaj zostało po nich tylko wspomnienie i ...te zdjęcia