Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

Ja w sypialni jestem obłożona książkami i katalogami i przed snem pooglądam sobie ;:132 pomijam fakt,że szybciej zasypiam ale też szukam kolejnych.Komputera do poduszki nie wezmę :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:Nie będę się bezrozumnie upierać :D Błędy zdążę jeszcze popełnić :D Zamierzam posadzić przecież więcej róż.

Ewciu, :D oj popełnisz i to nie jeden. My chyba mamy to wpisane w naszą pasję. Mieć i zobaczyć :;230 wiadomo co.
Ja sama chyba nigdy nie zmądrzeję. Też mi się zdarza upierać się i kupować. Dam Ci przykład Lavender Pinocchio - kolor kwiatów brudny róż, a przez Anie nazwany brudną ścierką. Uparłam się, zobaczymy wiosną ten kolorek :;230

Ja w sypialni jestem obłożona książkami i katalogami i przed snem pooglądam sobie pomijam fakt,że szybciej zasypiam ale też szukam kolejnych.Komputera do poduszki nie wezmę

Aszko, :D szukasz kolejnych :;230 oczywiście różyczek. Będą nowe na wiosnę już to czuję ;:65

Witam serdecznie wszystkich miłych gości, słońce wyszło, temperatura +3 C, a mamy grudzień.

Leady Emma Hamilton, :D
Obrazek

Amber Queen, :D
Obrazek

Obrazek

Concertto, :D
Obrazek

Obrazek

Clair. R, :D
Obrazek

Tea Time, :D
Obrazek

Obrazek

Piano, :D
Obrazek

a Shropshire Lad, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju ale obserwuję,że co rok one są ładniejsze.Tylko to rozkrzewienie mnie męczy-nadal 2 badyle i koniec.
Chocalate nawet ładnie kwitła,Cafe też pokazała kilka lichutkich kwiatków no a Pinocchia zniszczylam-zadeptałam ;:14 -ale się odradza.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Majeczko zapukałam z zapytaniem :wink:
Czy Leady Emma Hamilton jest naprawdę taka przepiękną różyczką, jak wydaje się obserwując jej katalogowe fotki?
Zamówiłam ją na kolejny sezon i ... poradź proszę ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pamelko, :wit
jeżeli podoba Ci się kolor pomarańczowy, ale przełamany lekkim beżowym różem to ja polecam tą różyczkę.
Jeszcze o kolorze kwiatów, bo jest jednak ważna rzecz przy podjęciu decyzji. Te fotki, które pokazuję w swoim wątku są realne. Mam dwa krzaki, zauważyłam, że jeżeli słońce podświetla płatki, to widać wyraźnie kolor rozświetlony pomarańczowy. Natomiast, jeżeli robię zdjęcie w pochmurny dzień, czy bez promieni słonecznych, to kolor jest właśnie przełamany beżowym różem. Piszę o tym, bo warto ja posadzić tak, żeby promienie słońca ją podświetlały.
Zdrowa, bardzo wigorna jak na Austinkę. To był jej pierwszy sezon u mnie. Jeżeli kupisz dobrze szczepioną będziesz zadowolona. :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lavender Pinocchio widziałam u Alionuszki-ta róża zrobiła na mnie duże (a korzystne :D ) wrażenie. Jak nie lubię fioletowych, tak ta mi się spodobała. Podobała mi się także budowa kwiatu. Podejrzewam, że trudno spełnić Twoje wymagania, ale tej róży i Twojej oceny jestem ciekawa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, ;:196 moje wymagania, co Ty nasz jakieś dziwne o mnie zdanie. :D
Czasami trudno wytłumaczyć, ale jeżeli któraś róża jest wyautowana, to nie znaczy, że o tą odmianę chodzi, a tylko o sam krzak. Takim przykładem jest Clair R. Zobacz u An-ki , akurat pokazała co ma, ja też taką chcę.
Jeżeli Lavender Pinocchio będzie dobrze ukorzenionym krzakiem, to i ja będę z niej zadowolona. Też Ewciu czekam żeby zobaczyć co kupiłam.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Toż właśnie o to mi chodziło :;230 U mnie rosną niekiedy zdechlaki, bo serce mnie boli, że takie biedne. U Ciebie same zdrowe krzewy, bo takie powinny być :D Po prostu nie wiem, czy krzaczek spełni Twoje oczekiwania-może być dobrze albo nie :D Clair ładna, ale nie jesteś z niej zadowolona, bo marnie wygląda. I już :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majuś, Majuś. Nie nadążam z czytaniem i oglądaniem, jak zwykle. :roll:
Cudne kwiatki, ale jak mi tak napakujesz zdjęć, to ta sierota-internet nie chce mi wszystkich otworzyć. To ja z prośbą o wstawienie jednego zdjęcia z Tea Time, bo mi się nie otwiera. Plis. ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A Shropshire Lad pięknista wielce :uszy u mnie póki co zadołowana na zimę.
Jak szybko ona rośnie, ile zostawić jej miejsca, żeby ładnie wyeksponować?
Proszę o poradę ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

an-ka pisze:Maju ale obserwuję,że co rok one są ładniejsze.Tylko to rozkrzewienie mnie męczy-nadal 2 badyle i koniec.
Chocalate nawet ładnie kwitła,Cafe też pokazała kilka lichutkich kwiatków no a Pinocchia zniszczylam-zadeptałam ;:14 -ale się odradza.
Aniu :D , a jak ja mogłam Ciebie przeoczyć ;:109 Wiesz jak ma dwa badyle i nic nie wypuszcza nowych, to chyba wina sadzonki. Może ten Pinokio będzie zechciał mi rosnąć , to dostaniesz patyczki. Obrazek

Ewa, :D ja mam dokładnie określone miejsce na krzewy róż. Owszem już zajęłam trawniczek na szpaler różyczek, ale więcej nie da rady. :;230 Piszę to w swojej obronie, że nie mogę sobie pozwolić na zdechlaczki. ;:109 Nie użalam się, tylko oddaję i one mają drugą szansę się wykazać w innym ogrodzie. :tan

Ewciu - Rozanko, o przeprasam, ale wiesz tak jest na forum, ze nie wolno mi zaczynac nowego postu jak mój jest ostatni. Więc muszę w jednym wstawiać ile się da. :;230 Wspawiłam Ci Tea Time ;:196

Pamelko, Moja A Shropshire Lad była kupiona w donicy na wiosnę, a w tym sezonie urosła mi na wysokość pergoli. Tak ona rośnie bardzo szeroko, za mało jej było jednego przęsła kratki. Gałązki powinny być pochylone pod kontem 45 stopni, bo to pnąca różyczka.
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

Majeczko podpowiedz mi odnośnie Pastelli -chcę ją przesadzić ...jakie miejsce wybrać , w ostrym słońcu ?
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, :wit moja Pastella giganciara rośnie na słonecznym miejscu. To, ta największa, radzi sobie bardzo dobrze.
Tylko pamiętaj, żeby w nóżki miała cień i wilgotno. ;:109
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja uważam, żę każdy powinien sam wypróbować każdą różę u siebie. Mam doświadczenia z różami, które u innych sprawują się strasznie, a u mnie jakoś sobie radzą.
To zalezy od sadzonki i od miejsca.
No chyba, że jest róża, o której wszyscy, ale to wszyscy mają złą opinię.
Takiej się wystrzegam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, masz rację, Tylko zgodzisz się ze mną , że marna sadzonka to nie ma dużej szansy ani w moim, ani w Twoim ogrodzie Obrazek
Aj, tam... aj, tam kocham róże. ;:196

Witam serdecznie w niedzielny poranek, zapraszam na nacieszenie oczu kwiatkami.

A Shropshire Lad, :D moja ulubienica :tan
Obrazek

Obrazek

Bremer Stadtmusikanten, :D u mnie młodziak, ale już go lubię za kwity.
Obrazek

Teasing Georgia, :D już leciwa dama.
Obrazek

Clair R. :D ładna, pachnąca ale kwiatów ma mało.
Obrazek

Queen of Sweden, :D kolejna piękna i leciwa dama.
Obrazek

Pirouette, :D piękna, i bardzo wigorna różyczka.
Obrazek

Miłej niedzieli Wam życzę :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”