Wisienka pisze:Witaj KaRo!
P Tak się zastanawiam, dlaczego mi nie wchodzą takie duże zdjęcia jak Twoje? Mimo iż zaznaczam pełny rozmiar. Chyba muszę się poduczyć

- gdzieś robię błąd ...
Serdecznie pozdrawiam w tę zachlapaną niedzielę

Wisienko moje tawułki też jeszcze śpią,nie martw się ,może przeżyły....sprawdzisz niebawem.
Jednak obawiam się,że Twoja sporadyczna obecnośc na działce uniemożliwia raczej ich uprawę...
One muszą być podlewane często a u Ciebie skazane są na naturę z tym jednak,że o ile pamiętam masz u siebie ziemię gliniastą a więc ciężką,zatrzymującą wodę ,więc może,może będą rosły....
Wawrzynki pachną baaaardzo słodko ,naprawdę czuć ten zapach..
To jest wawrzynek
Wawrzynek wilczełyko (Daphne mezereum)
teraz pachnie a od jesieni zdobi koralikami,biały ma pomarańczowe,różowy jeszcze nie wiem....
Sprawa rozmiaru zdjęć ...więc jeśli używasz Fotosika to musisz wybrać odpowiedni adres ,który potem wklejasz na forum...poczytaj te zielone chmurki nad opcjami adresów wgranego zdjęcia i wybierz odpowiedni,czyli taki,że zdjęcie na forum będzie w oryginalnym rozmiarze a nie miniaturka...
Oczywiście zanim zaczniesz wgrywanie zdjęć możesz sobie je zmniejszyć do rozmiaru np.640x480 za pomocą jednego z programów opisanych tutaj.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10975
Wtedy też,takie zmniejszone zdjęcia wgrywają się bardzo szybko.....
Pytaj proszę jeśli napisałam coś niejasno...
Pozdrawiam.
Wisienko u mnie wielkanocna zima