Ogródek KaRo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dlaczego?Masz większy ogród od mojego...a woda w ogrodzie czyni jeszcze większe cuda niż my tam wyprawiamy...nawet najmniejszy dołek Alu ...myślę,że pewnego dnia zmienisz zdanie.... :D :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo, tu nie chodzi o moje zdanie, tylko po pierwsze, tego dołka nie wykopię byle gdzie... po drugie ta ziemia jest tak tragicznie twarda... , po trzecie, ja już się boję, że nie nadążę zajmować się tymi wszystkimi roślinami, a jak mi dojdzie jeszcze do tego oczko... :?
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Jeżeli oczko jest dobrze zrobione
i zachowana równowaga biologiczna
to nie ma nim kłopotów.

Krysiu pokaż nam wiosnę,
która zawitała do Twojego ogrodu. :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Mariola54 pisze:Jeżeli oczko jest dobrze zrobione
i zachowana równowaga biologiczna
to nie ma nim kłopotów.
Zgoda, Mariolu, tylko aby te warunki spełnić, oczko musi mieć jednak pewne minimalne rozmiary... :? Inaczej to będzie brudna kałuża...
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj KaRo!
Piękna wiosna już w Twoim ogrodzie! Ranniczki są takie słodkie! Aż się uśmiechnęłam na ich widok.
Bardzo zaciekawiło mnie, że wawrzynki tak pięknie pachną? :shock: A dokładnie jakie są to wawrzynki? (sorki, gdzieś mi to umknęło). Tak zachwalasz, że wiesz ... :wink:
Moją tawułkę chyba też zasuszyłam... Czy ona całkiem zamiera zimą? Jakoś nie umiem się jej dopatrzeć w miejscu, gdzie sobie rosła :oops: .
Zdjęcia oczka piękne! Tak się zastanawiam, dlaczego mi nie wchodzą takie duże zdjęcia jak Twoje? Mimo iż zaznaczam pełny rozmiar. Chyba muszę się poduczyć :oops: - gdzieś robię błąd ...
Serdecznie pozdrawiam w tę zachlapaną niedzielę :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Miała być już wiosna :roll:
Przyszła znowu zimaaaaaaaaaaaa ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy u Was jest podobnie?
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

KaRo pisze:
A jaki kolor kwiatów kupiłaś?

:D
Kupiłam jedną różową i jedną amarantową, byłam niecierpliwa i wsadziłam je do doniczek i trzymam w piwnicy, ale na razie nic nie wychodzi :cry: Dzękuję za radę zaraz naprawię błędy :oops: .
Wiosenna zima wyląda u Ciebie nieźle, ale ja już tęsknię za ciepełkiem :wink:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Wczoraj siedziałam chyba ze dwie godziny i oglądałam Twój ogrd w zeszłym roku i przed dwoma latami, zwłaszcza układy, widoczki całości mnie zachwyciły. Jest tak jak moim zdaniem ma być w idealnym orodzie nie ma gołej ziemi, prawie. Nie wszystko przeczytałam i nie wiem gdzie jest ten ogród,powierzchnie ma chyba trochę większą niż mój, ale najważniejszy jest dla mnie region, u mnie jest bardzo krótki okres wegetacji, nawet krótszy niz w centrum Zakopanego.
Zachwyca mnie to że traktujesz dobrze rózne roślinki , które większość uważa za uciążliwe chwasty np bodziszek żałobny ( jakią średnice kwiatów ma twój bodziszek, mój ma kwiatki bardzo małe, sam sie wszedzie sieje. Pozdrawiam.
PS Idę zrobić podłągę świątecznie , bo wczoraj zgubiłam sie w twoim ogrodzie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Karo, u mnie aż tyle śniegu nie ma, choć ciągle sypie taki drobniutki, więc kto wie?
Zachwyciły mnie te dwie fotki letnie! Oczko masz wprost cudne, a te dwie lilie wodne - wspaniałe!
Czy mogę zamieszkać na trochę w Twoim ogrodzie???
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

KaRo, chciałam zapytać jako eksperta od róż czy teraz można przesadzać stare krzaki. Niedaleko miejsca mojego zamieszkania były przez wiele lat szklarnie z różami ale w zeszłym roku jakiś inwestor wykupił cały ten teren pod budowę domków jednorodzinnych i widzę, że powoli nadciągają na to miejsce, koparki i inny ciężki sprzęt i dlatego pomyślałam, że może mogłabym chociaż kilka z tych róż które przecież pójdą na zmarnowanie zabrac do swojego ogrodu tylko nie wiem czy to nie trzeba było zrobic jesienią/ Ale z drugiej strony do jesieni to już tam nic nie będzie...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Koniecznie pędź tam już teraz Moniko i wykopuj wszystkie ....koniecznie to nie byle jaka gratka...
Jak będą nieudane-brzydkie,czy mocno chore wyeliminujesz je w następnym roku .
Teraz zgarnij wszyyyyystkie....wszyściutkie :D :D :D :D

Takie róże wymagają według mnie specyficznej troski ,choć prawdę mówiąc nie wiem czy to stare krzaki,czy mocno zaniedbane....
Ja bym zrobiła tak po wykopaniu...
przejrzała każdy krzak,przycięła mocno koronę czyli na ok 3-4 oczka.
Przycięłabym również korzenie ,przepłukała w kaptanie lub innym grzybobójczym i dopiero wtedy posadziła do dołka na dnie którego powinien moim zdaniem znaleźć się obornik przysypany cienką warstwą ziemi .
Jak pokażą się pierwsze pączki opryskaj miedzianem i to byłoby wszystko na teraz,w ogóle na ten rok dla tych sprowadzonych róż.
Strasznie niecierpliwie będę oczekiwać na wiadomości od Ciebie w tej sprawie,
powodzenia i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dziękuję bardzo, wezmę się za to zaraz po Świętach!
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Wisienka pisze:Witaj KaRo!
P Tak się zastanawiam, dlaczego mi nie wchodzą takie duże zdjęcia jak Twoje? Mimo iż zaznaczam pełny rozmiar. Chyba muszę się poduczyć :oops: - gdzieś robię błąd ...
Serdecznie pozdrawiam w tę zachlapaną niedzielę :D
Wisienko moje tawułki też jeszcze śpią,nie martw się ,może przeżyły....sprawdzisz niebawem.
Jednak obawiam się,że Twoja sporadyczna obecnośc na działce uniemożliwia raczej ich uprawę...
One muszą być podlewane często a u Ciebie skazane są na naturę z tym jednak,że o ile pamiętam masz u siebie ziemię gliniastą a więc ciężką,zatrzymującą wodę ,więc może,może będą rosły....
Wawrzynki pachną baaaardzo słodko ,naprawdę czuć ten zapach..
To jest wawrzynek Wawrzynek wilczełyko (Daphne mezereum)
teraz pachnie a od jesieni zdobi koralikami,biały ma pomarańczowe,różowy jeszcze nie wiem.... :)
Sprawa rozmiaru zdjęć ...więc jeśli używasz Fotosika to musisz wybrać odpowiedni adres ,który potem wklejasz na forum...poczytaj te zielone chmurki nad opcjami adresów wgranego zdjęcia i wybierz odpowiedni,czyli taki,że zdjęcie na forum będzie w oryginalnym rozmiarze a nie miniaturka...
Oczywiście zanim zaczniesz wgrywanie zdjęć możesz sobie je zmniejszyć do rozmiaru np.640x480 za pomocą jednego z programów opisanych tutaj.http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10975
Wtedy też,takie zmniejszone zdjęcia wgrywają się bardzo szybko.....
Pytaj proszę jeśli napisałam coś niejasno...
Pozdrawiam.
Wisienko u mnie wielkanocna zima :(
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

KaRo pisze: u mnie wielkanocna zima :(
Nie tylko u Ciebie ,Krysiu :roll:
Cóż ,będziemy wieszać wielkanocne jaja na choince ....... :wink: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

kasia176 pisze:Karo, u mnie aż tyle śniegu nie ma, choć ciągle sypie taki drobniutki, więc kto wie?
Zachwyciły mnie te dwie fotki letnie! Oczko masz wprost cudne, a te dwie lilie wodne - wspaniałe!
Czy mogę zamieszkać na trochę w Twoim ogrodzie???
Kasiu zima jeszcze u mnie trwa buuuu :(
Zapraszam,zamieszkaj na stałe w moim ogródku...
będę Ci donosiła kawę albo dobrą herbatkę parzoną na płytce, z solą...zrobię dla nas karpatkę z podwójną ilością kremu..itp,itd a Ty sobie zwiedź wszystkie trzy wątki i zakątki...
Będzie mi bardzo miło ...Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”