Witam wszystkich serdecznie w moim ogrodzie w zimowej szacie.
Owszem Wiesiu jest zimno,bo to zima,ale śnieg daje wrażenie przytulności a nawet powiedziałbym,że podnosi temperaturę otoczenia ,taki czysty śnieg,puchowy ...ale o takim można sobie pomarzyć.Marzyć juz musimy coraz intensywniej o wiośnie bo już za moment...już za chwilkę będziemy wychodzić do ogrodów.
Trawa ,niemalże każda jest w zimie prawdziwą ozdobą ,dobrze tylko jak jest jej dość duża kępa,maleństwa niestety giną w tłumie.Moja rosplenica ma ze 4 lata .Zamierzam ją tej wiosny przestawić w inne miejsce bo mi zasłania lustro wody :)Czekam Madziu jak urosną mi kępy pozostałych traw-trawek ale jakoś to wolno idzie...
Paulownia rośnie niemalże wszędzie ,Grażynko u Ciebie na południu kraju ma lepsze warunki niż u mnie,więc sie nie zastanawiaj,zafunduj sobie ,oczywiście z nastawieniem,że dla pięknych liści.
Może zakwitnie?tak jak w Raciborzu u naszej koleżanki Ani Banaszek?
Ja już postanowiłam,nie będę marzyć o kwiatach ale będę ja wiosna mocno ciąć - niechże ma chociaż piękne liście.
Przypominam ,że już można a własciwie to nawet należy wsadzić kłącza canny do donic ze świeżą ziemią i ustawić w ciepłym miejscu.