A ten bordowy woskowiec ślicznie się prezentuje - super ze jeszcze będzie długo kwitł bo tez podają mi się jego kwiaty
Moje ukwiecone parapety cz. II
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Tetrapsis ma bardzo ciekawe ubarwienie
Bardzo podoba mi się jego kolorek
A ten bordowy woskowiec ślicznie się prezentuje - super ze jeszcze będzie długo kwitł bo tez podają mi się jego kwiaty
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomku dziękuję,
Justynko dziękuję i powodzenia w polowaniu, na pewno to tylko kwestia czasu aż wpadnie w Twoje łapki.
Agnieszko, dziękuję, ale muszę Ci powiedzieć ze swoją wypowiedzią mnie zawstydziłaś. Owszem mam trochę różnych storczyków, ale do tego aby wpadać w depresję to w/g mnie dużo brakuję. Poczekajmy z rok, może dwa, a w Twoim wątku też pewnie będziemy mogli oglądać różne cuda storczykowe.
Dorotko dziękuję, tak poprzedni kwiat też jeszcze kwitnie, storczyk ten dość długo utrzymuje kwiaty.
Lucynko dziękuję
Małgosiu, dziękuje. Czasem sadzonki dość szybko zakwitają, przykładem jest np. moja sadzonka p. schileriana która właśnie puszcza pęd kwiatowy. Moze Ty też za niedługo doczekasz się kwiatów a do tego czasu zapraszam do siebie na podziwianie.
Kasiu dziękuję
Marku dziękuję, jednak pochwały za piękne zdjęcia należą się mojemu mężowi. Oczywiście nie omieszkałam przekazać mu Twoich słów.
Sylwio dziękuję, mnie woskowe też się strasznie podobają.
Piotrze dziękuję, tetraspis każde kwitnienie ma inne i to nie tylko jeśli chodzi o ułożenie czerwonych listków ale również o intensywność tego koloru. Jest po prostu niesamowity. Woskowa hybryda ma coraz dłuższy drugi pęd, więc nie długo może uda się zobaczyć jego kwiaty na dwóch pędach i oczywiście zapraszam Cię Piotrze do siebie na ich oglądanie.
Cattleya już otwarła wszystkie pączki, więc wklejam kilka zdjęć, znów miałam problem które wybrać.

Uploaded with ImageShack.us

Justynko dziękuję i powodzenia w polowaniu, na pewno to tylko kwestia czasu aż wpadnie w Twoje łapki.
Agnieszko, dziękuję, ale muszę Ci powiedzieć ze swoją wypowiedzią mnie zawstydziłaś. Owszem mam trochę różnych storczyków, ale do tego aby wpadać w depresję to w/g mnie dużo brakuję. Poczekajmy z rok, może dwa, a w Twoim wątku też pewnie będziemy mogli oglądać różne cuda storczykowe.
Dorotko dziękuję, tak poprzedni kwiat też jeszcze kwitnie, storczyk ten dość długo utrzymuje kwiaty.
Lucynko dziękuję
Małgosiu, dziękuje. Czasem sadzonki dość szybko zakwitają, przykładem jest np. moja sadzonka p. schileriana która właśnie puszcza pęd kwiatowy. Moze Ty też za niedługo doczekasz się kwiatów a do tego czasu zapraszam do siebie na podziwianie.
Kasiu dziękuję
Marku dziękuję, jednak pochwały za piękne zdjęcia należą się mojemu mężowi. Oczywiście nie omieszkałam przekazać mu Twoich słów.
Sylwio dziękuję, mnie woskowe też się strasznie podobają.
Piotrze dziękuję, tetraspis każde kwitnienie ma inne i to nie tylko jeśli chodzi o ułożenie czerwonych listków ale również o intensywność tego koloru. Jest po prostu niesamowity. Woskowa hybryda ma coraz dłuższy drugi pęd, więc nie długo może uda się zobaczyć jego kwiaty na dwóch pędach i oczywiście zapraszam Cię Piotrze do siebie na ich oglądanie.
Cattleya już otwarła wszystkie pączki, więc wklejam kilka zdjęć, znów miałam problem które wybrać.

- Ka_trinka
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 13 lis 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
jestem nowa na forum i zielona jeszcze w uprawie storczyków.Kasiu,padłam z wrażenia jak zobaczyłam te cudeńka.Marzy mi się belinka,tetrapsis i miltonium,tylko gdzie je można kupić.
/.Ja mam kilka zwyczjnych falkow i chętnie powiększyłabym swoją kolekcję.Pozdrawiam i gratuluję!.
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
Piękne, wyraziste zdjęcia 
-
kasia74

Ka_trinka witam u mnie. Na pewno niedługo Twoja kolekcja się powiększy
Adamie dziękuje na pewno Twój też niedługo zakwitnie, on chętnie kwitnie, u mnie praktycznie na każdym nowym przyroście.
Tomku, Małgosiu dziękuję
Kolejne kwitnienia hybrydek

Agnieszko/Agita mój żółtek już kwitnie, więc wstawiam zdjęcie, to będziemy wiedzieć ile czasu kwitnie.
Adamie dziękuje na pewno Twój też niedługo zakwitnie, on chętnie kwitnie, u mnie praktycznie na każdym nowym przyroście.
Tomku, Małgosiu dziękuję
Kolejne kwitnienia hybrydek

Agnieszko/Agita mój żółtek już kwitnie, więc wstawiam zdjęcie, to będziemy wiedzieć ile czasu kwitnie.
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
Ten żółciutki jest cudny!!!
te kropeczki dodają mu takiego uroku
te kropeczki dodają mu takiego uroku
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu catlleyka śliczna ma takie delikatne kwiatuszki aż miło na nią patrzeć
A Twój ciapek aż dech zapiera tyloma kwiatuszkami łał
A zresztą wszystkie Twoje storczyki urocze
A Twój ciapek aż dech zapiera tyloma kwiatuszkami łał
A zresztą wszystkie Twoje storczyki urocze
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu masz piękne Cattleye obie - ta żółć powala na kolana (pewnie nie tylko mnie , bo z tego co wiem to sporo osób kocha tu żółte kwiaty - np. Justus27 ;)) Pięknie i genialnie - mam nadzieję , że zawsze będziesz miała problem z wybraniem zdjęć, a co za tym idzie - my będziemy mogli więcej oglądać! ;)
Małe pytanko - jak zajmujesz się swoim Phal. tetraspis C1? Poproszę od A do Z, gdyż mój zmarniał. Wypuszcza nowe korzenie ,ale one nie chcą wejść do podłożą - brązowieją już w momencie dotykania podłoża (sphagnum + kora). Nie wiem co to może być. Pomyślałam , że może to przez twardą wodę lub zasolenie ALE!!! Podlewam go wodą destylowaną i nawozu tyle co nic. Poradzisz coś Ty lub ktoś inny??
Małe pytanko - jak zajmujesz się swoim Phal. tetraspis C1? Poproszę od A do Z, gdyż mój zmarniał. Wypuszcza nowe korzenie ,ale one nie chcą wejść do podłożą - brązowieją już w momencie dotykania podłoża (sphagnum + kora). Nie wiem co to może być. Pomyślałam , że może to przez twardą wodę lub zasolenie ALE!!! Podlewam go wodą destylowaną i nawozu tyle co nic. Poradzisz coś Ty lub ktoś inny??
- dorotka_kk
- 50p

- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
Żółtek piękny
, łaciata krówka łapie za serduszko
Po obejrzeniu zdjęć zbieram szczękę z podłogi, piękne foty
Po obejrzeniu zdjęć zbieram szczękę z podłogi, piękne foty
Pozdrawiam Dorota
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne, Masz kwitnienia.
Katleja mi się bardzo podoba.
Katleja mi się bardzo podoba.
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Kasiu
piękne kwiatuszki...
Żółty jest śliczny ale ten ciapaty
Żółty jest śliczny ale ten ciapaty
Piękna żółta katleja, a i falki dają swoją urodą po oczach
śliczne kwitnienia pokazujesz
Ciapek - mój ulubiony - poluje na niego już dłuższy czas i dziś nadarzyła się okazja abym go kupił i co - pani powiedziała 30 zł więc sobie odpuściłem i pocieszyłem się dendr. phl
Jeszcze kiedyś go upoluję, a tymczasem popodziwiam go u ciebie 
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
kasia74

Witam, po krótkiej przerwie. Bardzo dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek za bardzo sympatyczne wpisy.
Dzisiaj, żeby nie było, że tylko marketowe hybrydy phalaenopsisów są pokazywane na forum.
Acacalis Rhein Blue Baby i jego kolejne kwitnienie u mnie

Oraz malutka sieweczka p.schilleriana ze swoim cieniutkim jak nitka pędzikiem

Dzisiaj, żeby nie było, że tylko marketowe hybrydy phalaenopsisów są pokazywane na forum.
Acacalis Rhein Blue Baby i jego kolejne kwitnienie u mnie

Oraz malutka sieweczka p.schilleriana ze swoim cieniutkim jak nitka pędzikiem

- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu ta sieweczka p.schilleriana jest cudowna. Takie maleństwo a jaka chęć kwitnienia.
Acacalis Rhein Blue Baby też wspaniały.
Acacalis Rhein Blue Baby też wspaniały.