Pierwsze kroki w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze kroki w ogrodzie

Post »

Na pewno wiosenne. Takiej pogody przecież na świecie nie ma, w każdym razie łatwo w to uwierzyć, gdy się wygląda dziś przez okno :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Kwitnący bez w październiku, Magda ale z Ciebie jajcara :;230 Udało Ci się wywołać szczery uśmiech na mojej twarzy :D
A tak na marginesie to gdzież Ty się podziewała?
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

I tu niespodzianka. Fotki sa z dzisiejszego ranka. Bez i magnolia powariowaly, kwitna w pazdzierniku. U nas dzis +19 i piekne slonce. Ale wczoraj zimnica tylko + 12 stopni. Zima zbliza sie wielkimi krokami. Parysko ja niestety w lecie nie mialam wogole czasu, bylam ciagle w pracy. A jeśli przydarzyl mi sie jakis dzien wolny to bylo mieszkanie do sprzatnia, trawa do koszenia itd... Co do magnoli i bzu macie jakies doswiadczenia w tej materii. Czy takie pozne kwitnienie nie oslabi rosliny na zime :roll:
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O bzie kwitnącym drugi raz nie słyszałam, ale o magnolii tak.
Z tego co wiem, to jest to normalne zjawisko, ale w sierpniu, ale u Ciebie inna pogoda. W lecie chyba za ciepło na magnolie było, więc zakwitła teraz. Myślę, że to nie ma wpływu na wiosenne kwitnienie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Madzia, fajnie że udało CI się znaleźć trochę czasu :wit

Zaskoczyły mnie twoje fotki :lol: tak jak i dziewczyny wcześniej, myslałam że może foty z wiosny wstawiłaś :lol: No ale ze to październikowe to szok :shock:
Bez kwitnący w październiku :shock: nie spotkałam się.... ale ja tam mam bliżej do bieguna niż do równika :lol:
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Aż trudno uwierzyć, że u Ciebie kwitnie bez a tutaj aż strach na zewnątrz wychodzić taka zimnica. Piękne fotki i bardzo ładnie kwitnące powojniki
Paulina
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A ja od razu uwierzyłam :) tak tylko skomentowałam... ale jak chodzę po wszystkich forumowych ogrodach to zauważcie, że u każdego się zdarza że kwitnie coś wiosennego lub letniego... Matka Natura w tym roku szaleje... żeby to tylko się to nie odbiło w przyszłym roku na kondycji roślinek... ale ja wierzę ona wie co robi :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Witajcie kochane forumki ;:167 U nas piekna zlota wloska jesien. Kolory zachwycaja, pogoda cudna, temperatury ciagle wysokie (dzis +19) i to zacheca do ogrodowego szalenstwa. Ja jestem dosc zadowolona z mojego ogrodka. Oczywiscie moge sie pochwalic sukcesami ale ile porazek... :x Wiem juz ze rododendrony i azalie nie beda u mnie rosly, trawa jest straszna, hosty tez u mnie za dlugo miejsca nie zagrzeja. Ale sa dosc ladne powojniki, i tu dluga przerwa , zastanawiam sie co jeszcze napisac... :D No sa rowniez sliczne roze, piekne szalwie ozdobne, i wiele innych roslin ktorych nazw po prostu nie pamietam. Jutro wolne, zrobie duzo zdjec i bedziecie mogli ocenic sami. Na ogrod wydaje straszne pieniadze ale po prostu nie moge sobie odmowic. Teraz choruje na ognika - cudnego , szczepione na pniu i na sliczna kamelie sasanke ktora kwitnie 3 razy do roku :wink: ! Co do sasiadow to musze przyznac ze każdy cos tam w swoim ogrodku robi ale faktem jest ze wszyscy zakladaja ogrody z pomoca profesjonalnego ogrodnika. Moja ogrodek jest malo profesjonalny ale orginalny i kochany. Jakis czas temu posadzilam sobie braki - polaczylam kolorki - zolty i granatowy. Kilka dni temu sasiadka tez sobie posadzila bratki ... zolte i granatowe... Czyli ogrodek moj przechodzi wzloty i upadki ale chyba sie podoba. Zapraszam jutro na focie. Buonanotte!
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Fajnie , ze do nas wrociłaś ;:196
Pokazuj koniecznie co u ciebie .
A temperatury to Ci strasznie zazdroszczę :)
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Aga Dzięki za odwiedziny. Wklejam kilka fotek z naszej wycieczki do Neapolu i na Capri. Czy ktos wie co to za roslina na pierwszym zdjeciu? Miala ze 2 metry. Cudo :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- So, 12 lis 2011, 21:11 --

Obrazek

A to Neapol. Zobaczyc Neapol i umrzec! Zgadzam sie! Cudo! Niesamowita atmosfera. A to zdjecia potwierdza fakt ze jest jedno z najbardziej zageszczonych miast w Europie!

Obrazek

A to tzw dzielnica hiszpanska i tony wywieszonego prania. To trzeba zobaczyc!

Obrazek

Tu przerwa na sok ze swiezo wycisnietych neapolitanskich pomaranczy i cytryn ktore rosna na ulicach.

Obrazek

-- So, 12 lis 2011, 21:14 --

A to juz Pompeje i Wezuwiusz w tle.

Obrazek
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Madziu, witaj po długiej przerwie.
Pokazałaś śliczne fotki z wycieczki. Czekam na jutrzejsze ogródkowe ;:65
A jak tam twoi betonowi sąsiedzi, też coś działają?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy musi się przekonać, co u niego się sprawdzi :D U mnie rosną hosty i Rh, ale zazdroszczę Ci kamelii, na pewno się uda w Twoim klimacie :D Tęsknię również za widokiem trawy pampasowej-u mnie nie ma żadnych szans (próbowałam :( ). Zdjęcia z wycieczki świetne, ale pokaż jeszcze ogród :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Madziu, witaj :wit tak rzadko się odzywasz :roll:
Super zdjęcia, ile ja bym dała aby pojechać na taką wycieczkę, eh Włochy!
Na zdjęciu jest kwiat, którego nie znam nazwy ale widziałam go u znajomej w domu,no oczywiściwe nie taki piękny i ogromny jak na Twojej fotce ale też zachwycający, zachorowałam na niego i na pewno go będę miała, nawet kiedyś widziałam go w leroy Merlę ale był w opłakanym stanie i w kosmicznej cenie więc sobie odpuściłam, może gdyby cena była niższa kupiła bym w celu reanimacji ale reanimacja przy tak wysokiej cenie to ekstremalny wyczyn, pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Witajcie w ta piekna sloneczna niedziele. Moja sunia wygrzewa sie juz od 2 godzina na foteliku a ja zrobilam troche fotek ktore wczoraj juz obiecalam. Na razie tylko te tego mniejszego ogrodka, tego ktory znajduje sie od strony sypialni. Maly i dlugi, ciagle w sloncu dlatego rosna tam przede wszystkim roze. Oto focie. Mega chryzantema trzykolorowa ktora zakupilam wczoraj, troche cherlawa magnolia ktora kwitla miesiac temu, rozyczki i gozdziki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- N, 13 lis 2011, 12:18 --

Gosiu sasiedzi dzialaja ale tylko i wylacznie z pomoca profesjonalnego ogrodnika. Nie przemeczaja sie , maja ladne trawniki to fakt i kilka kwiatow doniczkowych. Naprawde nic specjalnego, nie ma pasji, ale nie wyglada to brzydko.
Ewa ja uwielbiam RH i hosty ale u mnie cos nie za bardzo rosna. Nic na sile. Wydalam straszne pieniadze na rododendrony ktore po prostu w te upaly mi padly. Moja wina bo po prostu czasami przez kilka dni ich nie podlewalam :oops: . Niektore przezyly, nie sa w najlepszym stanie ale maja paki czyli beda kwitly ;:138
Parysko tak kwiat tez mnie oszolomil, doslowinie. Ale obawiam sie ze on na zime musialby byc chowany do domu. Nawet u mnie, to jednak nie gorace poludnie, ale troche zimniejsze centrum Wloch. Tez widzialam go w sklepie ogrodniczym, ale byl taki piekny ze nie odwazylam sie go kupic.

-- N, 13 lis 2011, 12:27 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- N, 13 lis 2011, 12:33 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne róże :D Jeszcze nie jestem taka sprytna, żeby odgadnąć ich imiona, ale prezentują się naprawdę dobrze :D Ogródek wygląda na słoneczny, na pewno trzeba się nabiegać z podlewaniem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”