Pierwsze kroki w ogrodzie
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pierwsze kroki w ogrodzie
Na pewno wiosenne. Takiej pogody przecież na świecie nie ma, w każdym razie łatwo w to uwierzyć, gdy się wygląda dziś przez okno 

Kwitnący bez w październiku, Magda ale z Ciebie jajcara
Udało Ci się wywołać szczery uśmiech na mojej twarzy
A tak na marginesie to gdzież Ty się podziewała?

A tak na marginesie to gdzież Ty się podziewała?
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
I tu niespodzianka. Fotki sa z dzisiejszego ranka. Bez i magnolia powariowaly, kwitna w pazdzierniku. U nas dzis +19 i piekne slonce. Ale wczoraj zimnica tylko + 12 stopni. Zima zbliza sie wielkimi krokami. Parysko ja niestety w lecie nie mialam wogole czasu, bylam ciagle w pracy. A jeśli przydarzyl mi sie jakis dzien wolny to bylo mieszkanie do sprzatnia, trawa do koszenia itd... Co do magnoli i bzu macie jakies doswiadczenia w tej materii. Czy takie pozne kwitnienie nie oslabi rosliny na zime 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O bzie kwitnącym drugi raz nie słyszałam, ale o magnolii tak.
Z tego co wiem, to jest to normalne zjawisko, ale w sierpniu, ale u Ciebie inna pogoda. W lecie chyba za ciepło na magnolie było, więc zakwitła teraz. Myślę, że to nie ma wpływu na wiosenne kwitnienie.
Z tego co wiem, to jest to normalne zjawisko, ale w sierpniu, ale u Ciebie inna pogoda. W lecie chyba za ciepło na magnolie było, więc zakwitła teraz. Myślę, że to nie ma wpływu na wiosenne kwitnienie.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Madzia, fajnie że udało CI się znaleźć trochę czasu
Zaskoczyły mnie twoje fotki
tak jak i dziewczyny wcześniej, myslałam że może foty z wiosny wstawiłaś
No ale ze to październikowe to szok
Bez kwitnący w październiku
nie spotkałam się.... ale ja tam mam bliżej do bieguna niż do równika 

Zaskoczyły mnie twoje fotki

Bez kwitnący w październiku

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Aż trudno uwierzyć, że u Ciebie kwitnie bez a tutaj aż strach na zewnątrz wychodzić taka zimnica. Piękne fotki i bardzo ładnie kwitnące powojniki
Paulina
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A ja od razu uwierzyłam
tak tylko skomentowałam... ale jak chodzę po wszystkich forumowych ogrodach to zauważcie, że u każdego się zdarza że kwitnie coś wiosennego lub letniego... Matka Natura w tym roku szaleje... żeby to tylko się to nie odbiło w przyszłym roku na kondycji roślinek... ale ja wierzę ona wie co robi 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- magda2003
- 200p
Witajcie kochane forumki
U nas piekna zlota wloska jesien. Kolory zachwycaja, pogoda cudna, temperatury ciagle wysokie (dzis +19) i to zacheca do ogrodowego szalenstwa. Ja jestem dosc zadowolona z mojego ogrodka. Oczywiscie moge sie pochwalic sukcesami ale ile porazek... :x Wiem juz ze rododendrony i azalie nie beda u mnie rosly, trawa jest straszna, hosty tez u mnie za dlugo miejsca nie zagrzeja. Ale sa dosc ladne powojniki, i tu dluga przerwa , zastanawiam sie co jeszcze napisac...
No sa rowniez sliczne roze, piekne szalwie ozdobne, i wiele innych roslin ktorych nazw po prostu nie pamietam. Jutro wolne, zrobie duzo zdjec i bedziecie mogli ocenic sami. Na ogrod wydaje straszne pieniadze ale po prostu nie moge sobie odmowic. Teraz choruje na ognika - cudnego , szczepione na pniu i na sliczna kamelie sasanke ktora kwitnie 3 razy do roku
! Co do sasiadow to musze przyznac ze każdy cos tam w swoim ogrodku robi ale faktem jest ze wszyscy zakladaja ogrody z pomoca profesjonalnego ogrodnika. Moja ogrodek jest malo profesjonalny ale orginalny i kochany. Jakis czas temu posadzilam sobie braki - polaczylam kolorki - zolty i granatowy. Kilka dni temu sasiadka tez sobie posadzila bratki ... zolte i granatowe... Czyli ogrodek moj przechodzi wzloty i upadki ale chyba sie podoba. Zapraszam jutro na focie. Buonanotte!

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Fajnie , ze do nas wrociłaś
Pokazuj koniecznie co u ciebie .
A temperatury to Ci strasznie zazdroszczę

Pokazuj koniecznie co u ciebie .
A temperatury to Ci strasznie zazdroszczę

- magda2003
- 200p
Aga Dzięki za odwiedziny. Wklejam kilka fotek z naszej wycieczki do Neapolu i na Capri. Czy ktos wie co to za roslina na pierwszym zdjeciu? Miala ze 2 metry. Cudo

-- So, 12 lis 2011, 21:11 --

A to Neapol. Zobaczyc Neapol i umrzec! Zgadzam sie! Cudo! Niesamowita atmosfera. A to zdjecia potwierdza fakt ze jest jedno z najbardziej zageszczonych miast w Europie!

A to tzw dzielnica hiszpanska i tony wywieszonego prania. To trzeba zobaczyc!

Tu przerwa na sok ze swiezo wycisnietych neapolitanskich pomaranczy i cytryn ktore rosna na ulicach.

-- So, 12 lis 2011, 21:14 --
A to juz Pompeje i Wezuwiusz w tle.

-- So, 12 lis 2011, 21:11 --

A to Neapol. Zobaczyc Neapol i umrzec! Zgadzam sie! Cudo! Niesamowita atmosfera. A to zdjecia potwierdza fakt ze jest jedno z najbardziej zageszczonych miast w Europie!

A to tzw dzielnica hiszpanska i tony wywieszonego prania. To trzeba zobaczyc!

Tu przerwa na sok ze swiezo wycisnietych neapolitanskich pomaranczy i cytryn ktore rosna na ulicach.

-- So, 12 lis 2011, 21:14 --
A to juz Pompeje i Wezuwiusz w tle.

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Madziu, witaj po długiej przerwie.
Pokazałaś śliczne fotki z wycieczki. Czekam na jutrzejsze ogródkowe
A jak tam twoi betonowi sąsiedzi, też coś działają?
Pokazałaś śliczne fotki z wycieczki. Czekam na jutrzejsze ogródkowe

A jak tam twoi betonowi sąsiedzi, też coś działają?
- ewamaj66
Każdy musi się przekonać, co u niego się sprawdzi
U mnie rosną hosty i Rh, ale zazdroszczę Ci kamelii, na pewno się uda w Twoim klimacie
Tęsknię również za widokiem trawy pampasowej-u mnie nie ma żadnych szans (próbowałam
). Zdjęcia z wycieczki świetne, ale pokaż jeszcze ogród 

Madziu, witaj
tak rzadko się odzywasz
Super zdjęcia, ile ja bym dała aby pojechać na taką wycieczkę, eh Włochy!
Na zdjęciu jest kwiat, którego nie znam nazwy ale widziałam go u znajomej w domu,no oczywiściwe nie taki piękny i ogromny jak na Twojej fotce ale też zachwycający, zachorowałam na niego i na pewno go będę miała, nawet kiedyś widziałam go w leroy Merlę ale był w opłakanym stanie i w kosmicznej cenie więc sobie odpuściłam, może gdyby cena była niższa kupiła bym w celu reanimacji ale reanimacja przy tak wysokiej cenie to ekstremalny wyczyn, pozdrawiam cieplutko.

Super zdjęcia, ile ja bym dała aby pojechać na taką wycieczkę, eh Włochy!
Na zdjęciu jest kwiat, którego nie znam nazwy ale widziałam go u znajomej w domu,no oczywiściwe nie taki piękny i ogromny jak na Twojej fotce ale też zachwycający, zachorowałam na niego i na pewno go będę miała, nawet kiedyś widziałam go w leroy Merlę ale był w opłakanym stanie i w kosmicznej cenie więc sobie odpuściłam, może gdyby cena była niższa kupiła bym w celu reanimacji ale reanimacja przy tak wysokiej cenie to ekstremalny wyczyn, pozdrawiam cieplutko.
- magda2003
- 200p
Witajcie w ta piekna sloneczna niedziele. Moja sunia wygrzewa sie juz od 2 godzina na foteliku a ja zrobilam troche fotek ktore wczoraj juz obiecalam. Na razie tylko te tego mniejszego ogrodka, tego ktory znajduje sie od strony sypialni. Maly i dlugi, ciagle w sloncu dlatego rosna tam przede wszystkim roze. Oto focie. Mega chryzantema trzykolorowa ktora zakupilam wczoraj, troche cherlawa magnolia ktora kwitla miesiac temu, rozyczki i gozdziki.

-- N, 13 lis 2011, 12:18 --
Gosiu sasiedzi dzialaja ale tylko i wylacznie z pomoca profesjonalnego ogrodnika. Nie przemeczaja sie , maja ladne trawniki to fakt i kilka kwiatow doniczkowych. Naprawde nic specjalnego, nie ma pasji, ale nie wyglada to brzydko.
Ewa ja uwielbiam RH i hosty ale u mnie cos nie za bardzo rosna. Nic na sile. Wydalam straszne pieniadze na rododendrony ktore po prostu w te upaly mi padly. Moja wina bo po prostu czasami przez kilka dni ich nie podlewalam
. Niektore przezyly, nie sa w najlepszym stanie ale maja paki czyli beda kwitly
Parysko tak kwiat tez mnie oszolomil, doslowinie. Ale obawiam sie ze on na zime musialby byc chowany do domu. Nawet u mnie, to jednak nie gorace poludnie, ale troche zimniejsze centrum Wloch. Tez widzialam go w sklepie ogrodniczym, ale byl taki piekny ze nie odwazylam sie go kupic.
-- N, 13 lis 2011, 12:27 --

-- N, 13 lis 2011, 12:33 --

-- N, 13 lis 2011, 12:18 --
Gosiu sasiedzi dzialaja ale tylko i wylacznie z pomoca profesjonalnego ogrodnika. Nie przemeczaja sie , maja ladne trawniki to fakt i kilka kwiatow doniczkowych. Naprawde nic specjalnego, nie ma pasji, ale nie wyglada to brzydko.
Ewa ja uwielbiam RH i hosty ale u mnie cos nie za bardzo rosna. Nic na sile. Wydalam straszne pieniadze na rododendrony ktore po prostu w te upaly mi padly. Moja wina bo po prostu czasami przez kilka dni ich nie podlewalam

Parysko tak kwiat tez mnie oszolomil, doslowinie. Ale obawiam sie ze on na zime musialby byc chowany do domu. Nawet u mnie, to jednak nie gorace poludnie, ale troche zimniejsze centrum Wloch. Tez widzialam go w sklepie ogrodniczym, ale byl taki piekny ze nie odwazylam sie go kupic.
-- N, 13 lis 2011, 12:27 --

-- N, 13 lis 2011, 12:33 --

- ewamaj66
Piękne róże
Jeszcze nie jestem taka sprytna, żeby odgadnąć ich imiona, ale prezentują się naprawdę dobrze
Ogródek wygląda na słoneczny, na pewno trzeba się nabiegać z podlewaniem.