Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Maju kolejne portrety wspaniałej jesieni w twoim ogrodzie :D Niesamowity kontrast zieleni iglaczków z intensywnym złotem brzózki :D .....a i różyczka ślicznie jeszcze kwitnie :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości. :wit

Edytko ;:180 :lol:

Majeczko liści mam w takich ilościach że mogłabym tysiąc róż okryć nimi. :;230 A to grabienie mnie przeraża, chyba wyciągnę kosiarkę i to wszystko zbiorę kosiarką. Mniej bolą potem ramiona. :roll:
Przeglądałam w dwóch szkółkach i są same resztki a do grudnia pewnie jeszcze ich ubędzie. :(

Aga uwielbiam takie właśnie kontrasty i to nie tylko jesienią. Róża to White New Dawn, powoli rośnie po dwukrotnym przemarznięciu i jeżeli będzie łagodna zima to za rok dopiero pokaże jak jest piękna. ;:108

Obrazek

Z jabłuszek ozdobnych zostało tylko kilka sztuk a tak ślicznie wyglądały na drzewku. :uszy ;:3
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Trza było nie zżerać :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Majeczko - piękne jesienne widokowe fotki pokazałaś ;:63
Takie kontrasty, bogate kolory i spokój ;:63 Rewelacja.

Czytałam o problemach z Edenką... no wygląda nieciekawie... nie składałaś reklamacji ?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko liści mam w takich ilościach że mogłabym tysiąc róż okryć nimi. A to grabienie mnie przeraża, chyba wyciągnę kosiarkę i to wszystko zbiorę kosiarką. Mniej bolą potem ramiona.
Przeglądałam w dwóch szkółkach i są same resztki a do grudnia pewnie jeszcze ich ubędzie.
Majeczko, chłopów zagoń do grabienia, bo przy kosiarce też się narobisz, nosić kosze to ciężkie.
Wiesz tak myślałam, niby teraz wysprzedane, ale zawsze na wiosnę to one są . Mam takie wrażenia.
Podaj, które to szkółki. Popatrzę. :D
Trza było nie zżerać :;230
Jagusia ma rację. :;230 :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj dziewczyny żarty się Was trzymają :;230 :;230 :;230 ale tak trzymać bo jest weselej. :;230

Jaguś strasznie oblatują te mikruski a miały zdobić ogród całą zimę. Czytałam w jakimś wątku że też obleciały jabłuszka jak nigdy dotąd a może to oznaka ciepłej zimy, po prostu nie będą potrzebne ptaszkom. :? Zeżarliśmy takie :;230

Obrazek

Aguś ja tych róż bezpośrednio nie kupowałam tylko Basia, pisała mi że złoży reklamację.
Najbardziej mi się podoba jak tak spokojnie lecą liście z drzew, bez wiatru i powiewu. Czuję się wtedy jak w jakimś nierzeczywistym świecie. A potem przychodzi rzeczywistość i trzeba je zgrabić.
Za zachwyt nad moim nierealnym świecie dla Ciebie ;:196 i zdjęcie.

Obrazek

Majuś chyba raczysz sobie żartować, prędzej zostanę świętą niż oni chwycą się zgrabiania. :;230 Jakbym wzięła grabie to M. by do mnie dołączył ale ja mam inną robotę na ogrodzie więc liście sobie lecą z drzew i sobie leżą na wszystkim wkoło. A niech leżą, ja muszę uziemić Abrahamka, czosnki i tulipany i szykować miejsca na nowe różyczki. Jak się wyrobię to może.... :uszy
Co do szkółek to robię listy róż jakie chcę kupić w poszczególnych szkółkach, jak zrobię to wkleję. U Schmida zostały w większości wysprzedane. :(

Obrazek wciąż jeszcze kwitnie a kolor zmienia na wiśniowy ;:3
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

U mnie z kolei rajskie jabłuszka popękaly przy przymrozkach. Też ptaszki nie będą miały z nich pożytku :(
U mnie kosiarka dzis poszła w ruch. Tyle mniej liści do grabienia, ale wciąż jeszcez dużo na drzewach więc robota na nic :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, :D a to łobuziaki z tych chłopców, wpadłam na pomysł, żeby kupili sobie chłopaki dmuchawy i fru listeczki na jedną stronę i już lepiej niż machać grabiami. :;230 Nie martw się różyczki na wiosnę będą, już te szkółki wiedzą co robią.
Abrahamka koniecznie musisz uziemić.
Ps.
Gosia już ma wiadomości z jednej szkółki, o kurcze jak się cieszę, bo dziś to jakiś pad nastapił.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuje za zaproszenie, na pewno odwiedze w realu a wirtualnie będe często zaglądać.Dzisiaj wracajac z cmentarza podziwiałam zielony dom. Pozdrawiam Irena. :wit
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA trawa w różnych kolorach to widok jesienny i oby jaknajdłużej taki był . Liscie się zgrabi na wiosnę . Jabłuszka smakowicie wygladają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko potwierdzasz moją obserwację że nie ma w tym roku rajskich jabłuszek dla ptaszków. Ale jest dość sporo kulek na winobluszczach to jednak z głodu nie zginą. Liście lecą z zastraszającym tempie, do środy to lipy chyba nie będą miały już ani jednego, i dobrze by było. :uszy

Majko już kupiłam chłopcom jedną zabawkę, gryzarkę do gałęzi i stoi w garażu, chyba w zimie sama będę rozdrabniała te gałęzie. Z dwóch narzędzi to wolę kosiarkę bo ją nie trzeba trzymać w rękach a oni jak chcą się bawić to niech sobie sami kupują. Pędzę do Gosi zobaczyć co słychać w kwestii róż. ;:65

Irenko już nie taki zielony ale z autobusu to go chyba niewiele widać, drzewa jeszcze w liściach więc zasłaniają widok. Zaglądaj wirtualnie i realnie, furtka zawsze jest otwarta i czasami wita gości Goldi. :uszy

Jadziu taka ilość liści nawet na takim kiepskim trawniku jak mój to grzyb gotowy. Chyba że wiatr wszystko zwieje pod siatki. Po jabłuszkach pozostało tylko wspomnienie słodkiego smaku. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, poczekam aż pędem wrócisz... ;:196
Żartuję, już nie mogę sie doczekać kiedy je dostaniemy. Podają, ze w Stanach spadł śnieg.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko a w zeszłym tygodniu padał w Hiszpanii a u nas było fajnie ciepło. Może padać byle daleko od nas. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak , masz rację, a z mrówkami to rzeczywiście problem. Ja zlikwidowałam tym proszkiem na mrówki Substrala.
Ale miałam czarne, a nie żółte. :D
X_Ro-a

Post »

Nie zazdroszczę Ci Maju tych liści. Ja używam odkurzacza do liści którym albo wciągam do worka i jednocześnie je rozdrabnia a przy dużych ilościach korzystam z nadmuchu i gromadzę je w pryzmę.Zawsze to łatwiejsze niż grabienie.Gardena ma bardzo dobre i wyjątkowo lekkie grabie do liści, polecam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”