Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Małgoś podobnie działamy jesienią...zasadniczo nie sprzątam przed zimą ,ale wiosną...Także mój ogród nie wygląda zbyt zachęcająco ... :wink: pełen kolczastych pędów... :lol: Liście liliowców zostawiam ,dodatkowa ochrona przed mrozem obok rosnących róż...Jedynie zbieram chore liście z grzybem...i floksy ścinam ,bo zazwyczaj chorują na mączniaka... :D
Ale mam jedną prośbę...nie wiem ,czy moje werbeny przeżyją zimę ...pewnie nie... :cry: ,i nie jestem pewna zawiązania ich nasion...wiosną się okaże ,ale gdybym tak nie znalazła ...mogę liczyć na parę Twoich... :?: ;:196
Pamiętam ,że zachwyciły mnie swoją wielkością ...podobnie co u Izki... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Gosiu, faktycznie storczyki nie lubią wysokiego stężenia nawozów, ale kropla gnojowicy na 1 litr wody im służy. Królica została mi już jedna na "emeryturze" :)
Bardzo estetycznie wygladają nowo założone rabatki, wszystko się rozrośnie :)
A ja nie mogę się zabrać do zagospodarowania kolejnego skłonu, wysiada mi krzyż :?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Taka jesień, jak teraz, wcale nie jest taka zła, nawet mimo przymrozków. W ogrodzie można coś zrobić bez bólu. Ostatnie kwiaty cieszą prawie tak samo, jak pierwsze :D Czekam na ostatnie pąki róż z ciekawością-rozwiną się, czy nie. Sama przyjemność jesienna-róże posadzone i przeniesione, w domu ciepło, siedzę przed komputerem podziwiając piękny ogród, a kot grzeje mi kolana :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Gosia, parę razy przewoziłam rośliny w bagażu głównym i nie miałam problemów :lol: ale to było ciągle na terenie Unii.
Bardzo fajnie wygląda ta nowa rabata ;:63 Roślinki mają miejsce żeby się swobodnie rozrosnąć ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu jak cudnie popatrzyć na takie śliczne kwitnące kwiatuszki....u mnie już tylko chryzantemki i jakieś różane pozostałości....a tak to kwiatuszków nie uświadczysz.....
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu jeszcze kwitnie Ci naparstnica :?: i przetacznik :?: czyli masz śliczną i nawet ciepłą jesień. ;:3
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Gosia, nowa rabata zapowiada sie imponująco, ale powiedz, tam z tyłu rosnie cyprysik nutkajski?
Jeśli tak to chyba musisz go stamtąd usunąć, to spora roślina, nawet bardzo spora ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teresko, jeżeli będziesz chciała, a wiosną wysieje się u mnie mogę Ci przesłać sadzonki werbeny. Niestety werbena jest jednoroczna, ale wysiewa się taka jak kosmos.

Jule, korę kupowałyśmy hurtowo. Facet przywiózł gdzies z południa całego tira.
Bardzo ładna i bez śmieci.
Dlatego ja sadzę tak gęsto, bo nie lubię az takich łysych placów. Tylko co jak to wszystko się rozrośnie?

Agatko Riane, werbena wysiała mi się z zeszłorocznych sadzonek. Stare niestety nie przetrwały.
Pewnie pytasz o azalię japońską. Kupiłam piękny egzemplarz jak była z Izą w Lublinie.

Nelu, pewnie, że Ci wyślę. Podejrzewam, że będę się jej pozbywać jak chwastów :D
Ja też obcinam floksy. Reszta czeka na lepsze czasy.

Ewo, powiem szczerze, że mnie potrzebny taki czas odpoczynku od ogrodu. Może to trochę za długo, ale z jaką werwą wiosną zabieram się do pracy. Gdyby nie zima szybko ogród by nam się znudził. Ta ciągła praca, troska. A tak czekanie nadaje smak naszym działaniom.
Niestety mam ostatnio mniej czasu na kompa niż w lato. Zaraz też zmykam spać.

Agatko, myślę, że przewożenie różnych rzeczy w obrębie Unii nie jest trudne.
Zatem trzeba korzystać :D
Z tym miejscem na rabacie to troche przesadzasz
Ja już wiem, że za 3 lata ja będę przesadzać :;230

Aguś, u mnie jakoweś wyjątki się trafiły. Ja też tylko róże i chryzantemki podziwiam. No i jednoroczne. Tych sadzę w przyszłym roku więcej na rabatach.

Maju, widzisz jak się obudziły? No,ale cieszą oko niesamowicie, bo przypominają lepsze czasy.
Dzisiaj ta jesień powiała chłodem. Ziąb przejmujący. Nawet nie chce się wyjść z domu gdziekolwiek.

Dorotko, tak to cyprysik Jule. Ten rośnie bardzo wąsko. Raczej nie powinien zaszkodzić sąsiadom. W razie czego coś pozmieniam, ale powinno byc dobrze.
Mam podobnego na rabacie z Pilgrimem. Rośnie tam od 4 lat i jest wąziutki i niewysoki.

Obrazek

Obrazek

W razie czego będę mu przyginać gałązki, żeby za bardzo się nie rozłaził. :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu u Ciebie już tulipany, jak Ty to zrobiłaś.
To i do mnie niedługo wiosna zawita. :;230 :;230
;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałabyś :;230
Ja też. No, ale niestety na takie widoki trzeba poczekać kilka miesięcy.
Pocieszające jest to, ze podobno wiosna ma być wczesna.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Hi, hi, hi... cyprysik cztery lata w jednym miejscu... niewiarygodne... tyle czasu bez przesadzania... Oj, Goś, coś odpuściłaś... Żartuję... rzecz jasna. Nie wiem jak szeroko on rośnie, ale tak patrzę na moje drzewka i i po 3-4 latach nie ruszania ich z miejsca, one ruszają z kopyta... No. rosną w oczach. Ale cyprysika nie ruszaj, Grahama łatwiej poddać transferowi...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit Jak u Ciebie jeszcze ładnie ;:63 ;:63 Na werbenę się piszę o ile będziesz miała na zbyciu - już się cieszę bo mi się bardzo spodobała .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Gosia - no niby trzeba by korzystać i coś tam z PL zawsze przywozić, tyle że w ogrodzie miejsca juz brak ;:224
Bardzo łądna ta pierwsza fotka ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, śmiej się ;:14
Ja tu sie staram jak mogę choć część dobytku zostawić w spokoju, a ona sie smieje :D
A poważnie to masz rację, że łatwiej różę przesadzić.
No, ale ja mam swoją metodę. :wink:
Najpierw napcham na rabatkę co się da, mało trawniczka zajmę, a po jakimś czasie m. nie zauwazy jak mu kawałek trawniczka ubędzie. Przecież wszystko będzie tak samo wyglądało :;230

Teresko, na pewno będzie na zbyciu ;:108

Agatko, masz rację, że ogródka niestety nie można nadmuchać w zależności od potrzeb. A szkoda :roll:
Mam tyle pomysłów, tyle chciejstw do kupienia, no nic z tego nie będzie.
Ja coraz bardziej lubię tę rabatę.

To jeszcze kilka jesiennych rabatek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Margo2 pisze:Najpierw napcham na rabatkę co się da, mało trawniczka zajmę, a po jakimś czasie m. nie zauwazy jak mu kawałek trawniczka ubędzie. Przecież wszystko będzie tak samo wyglądało :;230
I tak właśnie życie zmusza nas do kombinowania :;230 Gosia, Machiavelli mógłby się od Ciebie uczyć! :;230 A Ty każ mężowi dużo czasu spędzać przed komputerem, może mu się wzrok lekko osłabi :;230 U mnie to się sprawdza! :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”