Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Ewciu, :D ale ja myślałam, że to już dziś ten zapał był skonsumowany :;230 :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju ale się uśmiałam.Mam rozumieć ,że ta gigant róża to Pastella?
Tutaj podaję Ci dane dotyczące pięknej Andico.

http://ruze.wi.cz/cs/andiko.html
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, :D no pwenie to giganciara, badyl wysoki, a na nim około 30 kwiatów, rozwijają sie spokojnie. Kilka przekwitło , a jeszcze były i pączki. Mam trzy i każdą musiałam jakoś nazwać. A co Ty sobie wymyśliłaś, że to jakaś nowa odmiana :;230 :;230 :;230 Nas już chyba cos pobiera ......... :;230 :;230 :;230
Ładna ta nowa różyczka, poczytam jeszcze na HMF.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oooo, to koniecznie zapodaj. Lubie takie ciekawostki :wink: Jak juz pisalam, mam Fairy, Swany, Knirps-a na wlasnych korzeniach - Fairy i Pepite mam tez na podkladce ale to pierwszy sezon, to nic nie moge powiedziec. na razie jedyne co zauwazylam, to to, ze Fairy na wlasnych korzeniach ma pelno malutkich kwiatuszkow na krotkich pedach a szczepione wypuszczaja mniej pedow ale sa dluzsze i oblepione kwiatem. Zobaczymy po zimie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, :D tak, tak tylko odgrzebię temacik, a na razie uśmiałam się, z Ani An-ki bo jej się naprawdę coś pomęrdało. Ogląda Pastellę, a mnie się pyta kiedy ją wstawię. Hihi..hi :;230
Awatar użytkownika
PiVi
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Jak tam Majka ?
Kiedy kopczykowanie ???
W nocy u nas już minusy.. na razie "biedne".... ale...

PiVi
Moje Róże czyli nowe hobby.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj dzisiaj zwiedzałam Twój ogród.jestem pełna zachwytu. Takiego ogrodu różanego nie widziałam .wygląda na to że masz połacie terenu, a co do róż to
na pewno wrócę. Spotkałam kilka znanych mi róż. np. w tym sezonie wraz z kilkoma znajomymi zamawiałam róże w rosarium. np. nostalgie , eden rose i red eden rose/pnące/,
podobała mi się u Ciebie bidermeier, pastella i wiele wiele innych.Naprawdę warto było pospacerować po Twoim ogrodzie. pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Milego i owocnego dzialania :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

majka411 pisze:Jule, :D tak, tak tylko odgrzebię temacik, a na razie uśmiałam się, z Ani An-ki bo jej się naprawdę coś pomęrdało. Ogląda Pastellę, a mnie się pyta kiedy ją wstawię. Hihi..hi :;230
A śmiej się z b iednego człowieka,śmiej. :lol:
Pokazujesz różę jakby to co najmniej wielki klimber był ,wcale nie podobny do Pastelli a do róży o wielkich gabarytach.
Różę z zielonym oczkiem mam-Green Ice no i widziałam Lovely Green.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majuś, w końcu znalazłam chwilę, żeby napisać. Pewnie wiesz, że masz cudny ten ogród, a najbardziej mnie kręci perfekcyjna linia trawnika zamkniętego w ramach z kostki (?) Porządeczek, aż miło, czego u mnie brak. Jak Ty to na odległość robisz? :shock:
Pastella giganciara cudna. ;:138
Masz może zdjęcia Sophii R. w rozkwicie? Mam jakąś NN podobną do niej i coś mi się wydaje, że to ona, ale z mojej jestem zadowolona/zauroczona, bo ma piękny, pachnący kwiat, a właściwie bukiet kwiatów.
Pozdrowionka :wit Idę dalej kopać. :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich, :D kilka słów o tym co na różance. Otóż mnie wszystko pomarzło jak zobaczyłam przyrodę mocno oszronioną, to zrobiło mi sie przykro. Jedna noc, i po kwitnących różach. W tym rejonie było - 7 C , Róże niby jak wyszło słonko zaczęły się rozgrzewać, ale niestety, nie ma ich. Już zaczęłam szykować róże do zimy. Wykopałam wszystkie, które miały opuścić moją działeczkę. A dołków nie zdążyłam wykopać. Ale mam przygotowaną próchnicę do sadzenia róż. Wszystkie cebulki posadzone :uszy

Piotrze, :D jak wstałam rano w niedzielę i zobaczyłam, jak wyglądają samochody na parkingu,. to właściwie już byłam przygotowana że zastanę mróz na działce. Kopczykowanie, jeszcze za wcześnie. Teraz będzie kopanie dołków pod nowe róże . ;:108

Mario, witaj serdecznie :D dziękuję, za miłe słowa. Cieszę się, że coś dla siebie znalazłaś. Zapraszam Cię na spacery, już niedługo będzie zimno, a więc więcej czasu na czytanie i zastanawianie się jakie zmiany na wiosnę. Nie mam połaci terenu, ale to co mam to dla mnie w zupełności wystarczające.

Jule, :D podziałałam, róże przemarzły i spoko do wiosny. Niestety dołów nie zrobiłam. Ale już mam wszystko przygotowane i tylko kopać. ;:108

Aniu, :D oj czasami trzeba się pośmiać. Mnie też tak się potrafi pomerdać. :;230 ;:196 , Róże z zielonymi oczkami chodzą za mną ;:65 ;:65 .

Ewa, witam, witam :D Jaka tam perfekcja. Wyznaję zasadę jak coś robić to tak, żeby mi się podobało i żebym nie musiała znowu tego robić. stąd różne pomysły na nierobienie. :;230 Dziękuję za słowa uznania za moje nic nie robienie. ;:196
Zdjęcie Sophi R jak znajdę to Ci wkleję. Ja dziś swoją wykopałam i się rozstaniemy. Ona może nie jest brzydka, ale zupełnie nie spełniała moich oczekiwań. Pozdrowionka, ja kopie dopiero za tydzień. ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rycie dołów mam w planie jutro. Dziś tylko posprzątałam niektóre doniczki, nie starczyło dnia na więcej, bo późno wróciłam z pracy. Nawet róż nie zdążyłam obejrzeć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, oczywiście że przykro oglądać zamrożone różyczki i inne rośliny, które cieszą nasze oczy przez większość roku... ale nic nie poradzimy na zmienność natury i aury... teraz, już niedługo, będzie czas na zasłużony odpoczynek dla nas i snucie planów na kolejną wiosnę :) będzie dobrze!
ja cebulowe też zasadziłam, zostało mi wykopanie 4 dołków, posprzątanie resztki jednorocznych oraz kopczykowanie... i finito!

udanego wieczoru!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, :D dobrze, że możesz rozłożyć prace w ogrodzie na cały tydzień. W dzień ma być cieplutko, to możesz podziałać.
Ja muszę czekać do soboty, mam w planie oblewanie po remoncie, a więc kolacyjka.... , a przed kolacyjką kopanie dołków i w niedzielę kopanie dołków. :;230

Aga, :D i to jak przykro. Żebym mogła pojechać w sobotę, to ścięłabym do wazonu i jeszcze oczy nacieszyła, a tak to wszystko po ścięciu wywiozłam na śmietnik. Róże już przygotowałam, są bez liści. Rabatka wygląda na jesienną.
Ale cebulowe wsadzone, obiecałam zameldować Alicji, że zadanie wykonałam. U mnie finito będzie pewnie w połowie listopada. Jak dobrze pójdzie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

majka411 pisze:Jule, Aga :D i ja tak mam, jakąś chandrę czy co. Bardzo nie lubię jesieni. A jak muszę te piękne różyczki ciąć to mi ręka odmawia posłuszeństwa.
Sama nie wiem co ja mam dziś robić. Też zbijam bąki. :;230
Aga dobrze, że chociaż Ty działasz. Rób bo wyjedziesz, a jak wrócisz to jeszcze zimę zastaniesz. A różyczki muszą być zadowolone.
Jakieś smakowitości przygotowałaś, mniam, mniam. Nie znam takiej potrawy, ale inne podobne też robię . Aguś smacznego. ;:108

Jest tak byle jak, że muszę coś zrobić. Już wiem mamy fotki giganciary. No to zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:shock: :shock: :shock:
własnym oczom nie wierzę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
To naprawdę Pastella???

Maju, zakochałam się w Twojej Anton aus Tirol - co to za róża, napisz coś więcej. Gdzie ją można kupić?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”