Pierwsze storczyki Anu-Li

Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Anu-La,
gratuluje okazów, wejście w świat storczyków od razu kilkoma sztukami. Będziesz mogła je porównywać, uczyć się na nich i byc z siebie dumna, gdy doprowadzisz do kolejnego kwitnienia.
Fajnie, jak nasi panowie wiedzą czego chcemy, taki niegroźny dla zdrowia nałóg - lecz niestety groźny dla kieszeni ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Zuzulec oj szkodliwy dla kieszeni ;:183 gdy ostatnio zaglądałam pod liście storczykom, to mój mąż powiedział do psa, ta twoja pani ma nieszkodliwy nałóg, ale kosztowny ;:191
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anula witaj w orchidarium :)
Nie chodziłaś , omijałaś i... zobacz jak szybko Cię wzięło :) Oj kochana zaraziłaś się i widzę, że choroba bardzo szybko postępuje :wink: Co nie jest tu żadnym odstępstwem od "storczykowej normy " :) Gratuluję ślicznych podopiecznych :P
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Soniu,

a który nałóg jest nieszkodliwy dla kieszeni?? Każdy kosztuje, ale za to przy naszym nałogu ładnie sie robi dookoła i tak przyjemnie przebywać w storczykowym otoczeniu ;) . Do tego jak widzimy kolejne piękności w coraz to nowych wątkach w Orchidarium to zaczynamy sie zastanawiać - " "gdzie postawię kolejnego??" gdyż mamy ochotę na coś nowego i mimo braku miejsca coś wykombinujemy i nasz tymczasowy głód storczykowy zostaje na chwilkę zaspokojony ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Witajcie dziewczyny :D Lucynko, Soniu i Narine :D

Dodajecie mi otuchy ale i kusicie, chociażby Waszymi nowymi nabytkami :D, ja byłam taka sceptyczna co do posiadania storczyków głownie dlatego że wydawało mi się że w warunkach domowych raczej nie da się ich utrzymać na dłużej, a co dopiero rozmnażać. Dopiero podglądanie Waszych storczyków zmieniło moje nastawienie. Teraz muszę sprostać ich pielegnacji i nie zawieść oczekiwań Darczyńcy :wink: Zgadzam się w pełni z Lucynką że te perły wśród kwiatów dodają naszym mieszkaniom uroku i oryginalności. Sporo razy sie przeprowadzałam i zawsze w każdym nowym miejscu zamieszkania najważniejsze było dla mnie ładne oświetlenie, podłoga, okno i koniecznie kwiaty - meble to tylko dodatek :D

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p

Post »

A to kolejna odsłona moich podopiecznych. Dwa różowe jeden bardzo ciemny (ten malutki pączek niestety odpadł)
drugi centkowany

Obrazek Obrazek Obrazek

"tygrysek" najbardziej mnie urzekł :D

Obrazek Obrazek Obrazek

I to (na razie ) wszystkie :D

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Śliczne, nie da sie powiedzieć, który ładniejszy :shock:
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Ten ciemny jest rewelacyjny :!:
Awatar użytkownika
Ziela1233
200p
200p
Od: 5 mar 2008, o 13:49

Post »

tygrysek jest fajny:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wszystkie są super! ciemny fajny, tamte też. Mam trochę podobnego pieguska, obecnie z 2 kwitnącymi łodyżkami i 1 niekwitnącą, jest bardzo duży. kwiaty ma bardzo podobne. dam jego fotkę, jak rozwinie się więcej pąków.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co jeden to piękniejszy ;:183
Tygrysek zdecydowanie najbardziej mi przypadł do gustu, choć te 2 pozostałe są równie urokliwe :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Storczyki

Post »

Piękne, piękne i jeszcze raz piękne takiego początku kolekcji to tylko pozazdrościć hehe ale lepiej podziwiać niż zazdrościć oby dobrze rosły.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

;:111 ;:111 ;:111 ;:154 ;:154 ;:154 ;:111 ;:111 ;:111 Ciemny falek... Ja też chcę takiego :oops: Niemożliwe prawie! Podoba mi się jeszcze bardziej niż ciapki - a do ciapków mam szczególną słabość... Anu-la czyste piękno upolowałaś :) Tfu tfu niech Ci pięknie rośnie i kwitnie jak najdłużej. Poproszę o fotkę jak rozwinie kolejne pączki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p

Post »

Witajcie Kochane Storczykomanki :D Monisiu, Dewuka, Ziela, Storczykowa, Asia, Chmara i Narine :D
Bardzo mi miło że do mnie zaglądacie :D . Zostałam storczykomaniakiem niejako z marszu, i teraz staram sie szybka nadrobić braki w wiedzy odnośnie ich pielegnacji. Nie ominał mnie problem wełnowców znalazłam kilka na jednym stroczyku :( . Zakupiłam pałeczki Provado, poza tym codziennie z lupą przeglądam wszystkie stroczyki przy uciesze mojego M :D . Kolekcja na razie się nie powiększa, ale zauważyłam że niektóre wypuszczają nowe pąki kwiatowe również mój pierwszy Walentynkowy storczyk na trzech końcach pędów wypuszcza pąki kwiatowe :D. Straty (przy takim hurtowym zakupie) były nieuniknione parę storczyków straciło po jednym pąku, ale kolejne się rozwijają. Dobrałam też nowe osłonki i chyba juz stałe miejsca (po wielu przymiarkach). Myśle, że w weekend uda mi się pstryknąć parę nowych fotek. :D

Narine mnie też się ten podoba, chociaż nie miałam wpływu na jego wybór, po prostu szczęście, że taki się znalazł, wsród zamówionych, faktycznie kolor ma niesamowity :D .

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Anu-la opadanie pąków po zmianie miejsca to normalne u storczyków, aczkolwiek zawsze żal tych pączków ;:199
Kolekcja imponująca ;:111 i do tego piękna ;:87
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”