Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Post »

;:138 Justynko pięknie u ciebie wszystko kwitnie, grupowe zdjęcie na zielonej trawce super :tan a vandeczka niech cię cieszy jeszcze długo swoimi kwiatami :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, uwielbiam Twoje sesje podwórkowe, są takie rzeczywiste... Oczywiście modele i modelki pięknie się prezentują :wink:
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Justynko śliczne zdjęcie a Mazdev. łał ,cudnie na tle nieba :shock: ;:63
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czwarta cześć,a ja załapałam się na czwartą stronę :oops:
Piękna grupka te twoje falki.Zwłaszcza ostatni, i łaciaczek,mój łaciaty przestał kwitnąć,i ma podwiędnięte listki.Korzonki wyglądają nie najgorzej,nie wiem jak mu pomóc,może mi coś doradzisz??
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

masdevallia cudowna - nie mogę się napatrzeć ;:180 co do ślimaków to stosuję pułapki z piwa.. wlewam piwo do nakrętek i lekko wkopuję w podłoże.. ślimaki są aktywne wieczorem i w nocy a piwo je przyciąga więc wpadają....
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Justynko piękne fotki zrobiłaś z kwitnącymi Phalaenopsis. Do tego takie obfite kwitnienia. ;:138

A ta Masdevallia na tle nieba to istne słoneczko. Cudownie jej fotkę zrobiłaś.
No i niedługo powinna być już druga rozwinięta. :wink:
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Adamie justynka specjalnie robi takie fotki abyśmy do niej ściągali obejrzeć słoneczko, którego jest bardzo mało oststnimi czasy. ;:108
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

justus27 pisze: Obrazek

Obrazek
Justynko, a co to rewelacyjny pomarańczek- miałaś go juz wcześniej, czy jakiś nowy nabytek? Jakby Ci się kiedyś znudził, to wiesz kto będzie chętny... ;:94

Zdjęcia cudne! Prosimy o więcej! ;:63
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

justus27 pisze:Dzisiejsze odkrycie to... trzycentymetrowy pędzik na Mini Marku :tan Gapa ze mnie, że wcześniej go nie zauważyłam :;230 Schował się w kołderce ze spagnum. Zauważyłam go przed moczeniem, tylko dlatego, że chciałam przelać spagnum wodą z dodatkiem bioseptu ;:108
Gdzie kupujesz biosept?
I jak często przelewasz bioseptem?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Nowapasja- dziękuję.

Tomkoc- mnie też się podoba taki plenerek...trawka, słoneczko i storczyki. Nic, tylko się położyć obok i...odpoczywać...

Darekp- oby słońce grzało, jak najdłużej. Uwielbiam ciepło w połączeniu ze słońcem, wtedy czuję, że żyję. podobnie, jak moje storczyki...

Klaudia- dziękuję. Masdevallie mają egzotyczne kwiaty, podobają mi się najbardziej te ich "zadziorne" wąsy.

Lucynkof- chyba w ten weekend minie miesiąc, jak Ascocenda otworzyła swój pierwszy kwiat. Kwitnie już długo, bo nieraz czytam, że Vandy przekwitają po 2 tygodniach.

Ewarost- dziękuję w imieniu storczyków i zielonej trawki...

Kasia01- ja też uwielbiam taki widok na zielonej trawce...ale...to wynoszenie doniczek na zewnątrz...bywa uciążliwe.

Katarzynka575- zółta masdevallia chyba fajnie się skomponowała z błękitem nieba. To jest moje "prywatne" słoneczko.

Szymka- dziękuję ;)

Kasik69- dziękuję, że Przyszłaś. Nie liczy się strona... Jeśli ma sucho, to podwinięte liście mogą być dlatego, że jest zbyt mała wilgotność wokół storczyka. Postaw go na tacce z mokrym keramzytem.
A gdzie stoi? Jeśli na oknie, to może ma za gorąco...

Goskle- dziękuję w imieniu masdevallii. A co do piwa, może spróbuję z tą pułapką. Ale będę musieć zabrać masdevallie i sabotki na noc do budynku...

Arlet- dziękuję ślicznie ;) Ja wiem, do jakiej orchidei Wzdychasz... ale już niedługo... ;:224

Joane- dziękuję w imieniu hybryd falenopsisów ;)

Masdevallia ma już 3 kwiatuszki rozwinięte :tan Może jutro masd. chasei otworzy całkiem kwiatuszka, to mu zrobię zdjęcie ;:108

Haha...to słońce tak na mnie działa. Nie mogę patrzeć, gdy jest piękny zachód słońca. Wynoszę storczyki i...pstrykam zdjęcia...

AniuL- dziękuję serdecznie :D Takie słoneczka to rano w sam raz się ogląda. Potem cały dzień w dobrym humorze jest.

Amator- robię takie fotki, by Wam poprawić humor :D

Miau- jak zwykle...hmm...dziś będzie owocowo...

Agito- upolowany w tamtym roku w Castoramie. Miał dwa pędy, przekwitł i zasuszył - pierwszy pędzik. Na drugim pędziku było kilka kwiatów - przycięty przed zimą, teraz kwitnie na odbiciu z oczka. I ma kolejny, spory pęd. Nie sprzedam go, bo jest wyjątkowy. Bywa peloric- iem (boczne płatki niektórych kwiatów mają falbankę). Jest woskowcem i na dodatek jest pachnący. Czyli ma wszystkie cechy falenopsisa, które najbardziej pożadam u hybryd.... no i kolor...mój ulubiony.

Stokrotkania- witaj milutko ;) Kolejne zdjęcia zaraz będą..

Renatko- biosept kupiłam w lutym, w zwykłym ogrodniczym. Podlewam czasem nim (rozcieńczonym z wodą) wszystkie rośliny pokojowe, w tym storczyki. A jak często? Hmm..rzadko, jak sobie przypomnę. Raz naokoło 2 miesiące.

c.d.n... z fotkami...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jako, że mój ogród. To nie tylko kwitnące kwiaty, byliny i storczyki, ale także sad..fotki będą z malinkami, jeżyną i jabłuszkiem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mojej Mamie chyba zmiękło wreszcie serce do storczyków. Bo ostatnio Sama Zaproponowała, żebym jakiegos kwitnącego storczyka do mieszkania przywiozła. Bo jakoś tak pusto bez moich doniczek jest ;:224
I...przywiozłam doniczkę z miniaturkami. Dziś rozpoczął się rozwój pierwszego kwiatuszka na żółtej miniaturce. Ale chyba kolor zmieniła, bo jest limonkowa...
Na działce zaczyna tez rozkwitać cischweinfia dasyandra. Jutro jej zrobię zdjęcia, bo jadę na działkę na cały dzień.

Od przyszłego tygodnia będę mniej bywać na forum, bo tak mi się życie ułożyło. Ale storczykom nadal będę poświęcać dużo mojego czasu.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

O mamusiu, ale sielaneczka u Ciebie dzisiaj- marzenie!! Weź mnie do siebie, zaadoptuj..! ;:96
justus27 pisze:Agito- Nie sprzedam go, bo jest wyjątkowy, ma wszystkie cechy falenopsisa, które najbardziej pożadam u hybryd.... no i kolor...mój ulubiony.
No trudno, próbowałam :;230
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Super fotki z malinami i jeżynami ;:138
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, piękne jak zwykle zdjęcia z owocami. ;:138 ;:138 Myślę, że storczyki długo nie przebywały w ich towarzystwie, bo to jak wiesz, może zaszkodzić kwiatuszkom ;:108
Czekam na zdjęcia nowo rozkwitniętych ;:65 Ciekawe co teraz wymyślisz ;:224
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Justyno sesja z owocami jest przepiękna ;:138

A ile potem jedzonka i przetworów pysznych będzie :;230
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”