Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

ale mnie tu nie było i co widzę len się rozsiewa a u mnie poszedł sobie, zła kobieta ze mnie,
Jadziu ślimaków rzeczywiście przybywa ale u mnie jakieś takie niemrawe nie robią wiele szkód, obym nie przechwaliła ;:224 ciekawe spostrzeżenie co do lilii w donicach - ja podobnie myślę, ze lepiej jednak rosną w gruncie moje nowe posadziłam w dużych donicach ale kwitły z marnym skutkiem, kilka w ogóle, ale te gruncie na które nie bardzo liczyłam naprawdę się popisywały, Zamierzam jednak po przekwitnieniu wsadzić wszystkie do gruntu, trudno co będzie to będzie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam na wpół deszczowy dzionek . Od rana świeciło trochę słonka jest ciepło a teraz znowu lunęło . Moze to tylko zabłąkana chmurka . Slimory pomimo granulek i tak sie panoszą w ogródku
ANIU a u mnie mają pełne rece roboty bo roślinek do obgryzania niemało . Mam nadzieję ,ze sie fajnie rozsieje ten len a jak będą sadzonki to sie z Tobą podzielę Anuś . Dzisiaj moja synowa ma urodziny więc zrobiłam jej taki mieszany bukiecik z Casablanki ,princa de Monaco i lilowej liatry i lila odętki a do tego ciemno lilowy kosmos . Fajnie to wyglądało i po co zasilać kasę kwiaciarni . Princ po przekwitnęciu będzie patyczkowany :wink:
EWCIU nie zależy mi na pachnących różach i te które mi się bardzo podobają nie muszą pachnieć liczy sie zdrowotność .
ANIU dróżka wysadzana lilijkami fajne okreslenie . Princa mamy chyba albo od RĆ . albo z Rosarium . To wszystko Basia załatwia ona jest bardziej komputerowo obcykana
ELUSIA to taki szczawik z zielono- czerwonymi listkami mam za duzo tych cebulek i co mam z nimi zrobić :roll: Mom nadzieja ,że i u mnie sie fajnie rozsieje len
MAJKA nie obraziła sie wczoraj i dzisiaj znowu była . Gdzie będzie się mieć lepiej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, moja Ola na pewno żadnych nauk by nie udzieliła :wink: na inne koty patrzy z gniewem, litością bądz pobłażliwie :;230 łowieckich sekretów nie zdradza nikomu :;230 a odwagę ma wrodzoną :)
Nasz Prince nie pochodzi z żadnej renomowanej szkółki, jest kupiony za małe pieniądze ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu to i dobrze bo o dobrego kota dzisiaj trudno, ja wciąż szukam i nic. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA no widzisz a ta moja chyba się do niczego nie nadaje taki darmozjad tylko by ją głaskać ;:224
BASIA jak matoł to nic nie można zrobić a Aleksandra z carskiego rodu gdzie będzie sie spoufalać z pospulstwem :;230 . Myślałam ,ze kupiliśmy w jednej z tych szkółek no to może dlatego tak fajnie rośnie :;230 i kwitnie non stop
Byłam w ogródku ,ale piękny Burgund i Gloria mają już dość tego deszczu aż żal na nie patrzyć jak cierpią . Tylko jak na razie Fresja dalej sobie powoli otwiera nowe kwiaty . Zakwitła Casablanca Obrazek
ObrazekObrazek
Już 2 tydzień w pąku ObrazekObrazek
Ta co sie deszczu nie boi
Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Chyba też mam Casablankę :wink: a ta czerwona pieguska to jakaś wyjątkowo wypasiona. Zwrciłaś uwagę, jakie ma grube płatki? Dzisiaj jej sie przyglądałam i wyglądała mi na pancerną :;230
Moim hibiskusom kompletnie się nie spieszy. Może zima do mnie przyjdzie później :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ona naprawdę z tych bardziej wytrzymałych lelujek to jest chyba Stargazer jak sienie mylę . To samo Flore Pleno ten tez sie deszczu nie boi . Ten drugi hipek jeszcze śpi temu też sie nie spieszy
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:196 U mnie hibiskus też jeszcze w pąkach. Jakbym ja weszła na tego szczura w twoim ogrodzie to ściągalibyście mnie z najwyższego drzewa ;:108 to jedno z 3 zwierząt, których się boję panicznie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

iwa27 pisze: Jakbym ja weszła na tego szczura w twoim ogrodzie to ściągalibyście mnie z najwyższego drzewa ;:108 to jedno z 3 zwierząt, których się boję panicznie
Ja też nie chciałabym takiego jegomościa spotkać u siebie w ogrodzie ,bo nie mam zbyt wysokich drzew :lol:. Lilijki masz dorodne ;:108 .
Twój ogród tak wydoroślał,taki rozrośnięty :shock:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny a wy myślicie ,ze ja sie nie bałam . Bałam ,bałam a jeszcze jak rzucałam w niego żwirem i mniejszymi kamieniami ,ale jak widziałam ,że nie ma zamiaru się usunąć to już wiedziałam ,że raczej nic mi nie zrobi i ,że coś z nim nie tak . Jak plewiłam to co chwilę się patrzyłam czy nie skoczy mi na plecy aż wreszcie zrezygnowałam i poszłam do domu .
HALINKO ja też wydoroślałam :;230 i trochę więcej mam oleju w głowie niż jak zaczęłam forumowa przygodę :;230
IWCIU taka urlopowa pogoda to chyba tylko siedzicie w domu bo gdzie sie wybrać . Przecież nie może wszystko kwitnąć musi coś zostać na jesienne dni . Dobrze ,ze aż takiego strachu nie mam :;230 bo gdzie miałabym uciekać jak nie mam drzew :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu ta Tiger jest śliczna,muszę dokupić trochę innych kolorów,bo mam tylko Tiger White,a bardzo mi się one podobają ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu u mnie już lelije kończą powoli kwitnienie ,ale Casablankę też mam i jeszcze
kwitnie u Ciebie też zagęszczenie kwiecia w ogrodzie i różyczki jeszcze rozkwitają
a tygrysica tez piękna ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

No w końcu dzień bez deszczu ;:3 Zakwitł mi ten kwiatuszek, który ostatnio od ciebie wysępiłam - może jutro uda mi się dodać zdjęcia, bo oczywiście znowu zapomniałam nazwy :oops:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu wielu z nas ja również wiele się tutaj nauczyłam i nie powiem ile kasy wydałam :;230 ale czego się nie robi jeśli nam się coś podoba zresztą wszyscy tak mamy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO to był Rozwar ciekawe jakim kolorem zakwitnął . U nas było pół na pół ;:196
STASIU naparstki już wysiałaś .Moje nasionka jeszcze nie wysiane . Czy ten mak jest jednoroczny
HALINKO no to czas ,zebyś dokupiła takiego tygryska on bardzo wytrzymały na deszcze
DANUŚKO masz swiętą rację i coraz nowsze zarazy nas łapią :;230 ale przecież pieniądz musi być w obiegu :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”