Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Bernadetko - nie wiem co powiedzieć :oops:

A to jest moja pomyłka :oops: Bodziszek (CHYBA??) żałobny - rośnie na białej rabacie ;:223
A biały na różowej ;:24 Po prostu pomyliłam bodziszki....i tu mogę mieć pretensje tylko do siebie....
Ale za to ładnie kwitnie i wabi owady :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Musisz mieć bardzo dobry aparat że wychodzą Ci takie zdjęcia co najmniej lustrzanka bo zwykłym nie da się zrobić mikro zdjęć w przybliżeniu ,albo dobry cyfrowy i zdolności pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

amba19 pisze: Oster - miło Cię widzieć na mojej działce :wit Nie mam aż tak dużo roślin. Ponieważ bywam tam głównie w weekendy - staram się aby rosły u mnie takie kwiaty - które sobie w takich warunkach dają radę.
Nooo, wielka skromność przez Ciebie przemawia! Chciałabym mieć tak "niedużo" roślin. :?
Po prostu piękne! ;:180
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie też bodziszek żałobny jest uwielbiany przez owady, głównie przez pszczoły i trzmiele :wink:
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Ja też sobie kupiłam białego bodziszka i nawet już zaczyna kwitnąć. Jest prawie biały, ma lekko fioletowe paseczki biegnące od środka. Mam jeszcze kilka gatunków bodziszka ale żałobnego nie mam. Ładny ma kolor. Czy będzie duży?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu - na razie jest malutki. Dostałam dwa bodziszki od znajomej jesienią. Jeden ma być biały - jeszcze nie kwitnie. A drugi ciemny. No i posadziłam je odwrotnie ;:223 Jak się rozrosną - to się z Tobą podzielę. Tylko że u mnie to rozrastanie czasami trwa baaaaardzo długo :(
Jestem bardzo ciekawa tego białego. Na poprzedniej działce miałam całkiem białego bodziszka. Tam też miałam białą rabatkę :lol:
AniuDS - ja bardzo lubię takie rośliny, które zwabiają owady. Wtedy widać że na działce tętni życie...
Oster - u mnie rosną takie pospolite rośliny. Już dawno wybiłam sobie z głowy kupowanie egzotycznych cudów - bo potem tylko szkoda mi było zmarnowanych roślin i pieniążków :( ) No i przekonałam się, że dobrze znoszą okresowe braki wody wszelkie rośliny, które mają bulwy i kłącza. Natomiast nie sadzę dalii, chociaż dobrze u mnie rosną i bardzo je lubię, ale niestety nie mam gdzie przechować ich przez zimę. Na działce nie mam piwnicy - a w bloku za ciepło i bulwy się marnują.
Joanno - mój aparat to był dobry kilka lat temu. Teraz to już prawie zabytek :;230 . Wczoraj oglądałam jego ewentualnego następcę.... Tylko to duży wydatek dla emerytki...

Jak dobrze mieć sąsiada :tan
Pierwsze iryski od Pawła-Rispetto pokazały pączki ;:138 Nic dziwnego że skaczę do góry z radości :D Może jutro zobaczę ich kwiaty i pączki na kolejnych roślinach????
Na razie rosną w iryskowym przedszkolu, w lipcu zacznę je przesadzać na stałe miejsca.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ja w ubiegłą zimę przechowałam dalie w blokowej piwnicy, w plastikowych skrzynkach wypełnionych trocinami i dały radę - wszystkie szczęśliwie przetrwały.
Może dasz im jeszcze jedną szansę? :D
A co do zdjęć, to ja również uwieeelbiam Twoje zdjęcia, naprawdę robią wrażenie ;:108 :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, twój bordowy bodziszek to żałobny Sambor, mam takiego samego. Niedawno nabyty i moje pszczółki tez go lubią. :tan
A rozrośnie sie szybko, wszak to bodziszek jest ;:108
Twoje zdjęcia cudne, ale to nie zasługa aparatu, świetne oczko i ręka i to coś ;:167 :wit
magdala

Post »

Ach! Marysiu ...te Twoje zdjęcia.....
Doskonałe!
O Bodziszku Żałobnym czytam coraz częściej , godny zainteresowania....
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

W tym roku posadziłam dalie, i traktuję je jak jednoroczne. Tak sobie założyłam, ;:14 nie wiem czy nie będę próbowała je przechować jak przyjdzie moment wyrzucania ich z rabaty?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

jeśli bodziszek żałobny przyciąga pszczoły to już go lubię. Marysiu pewnie wcale o tym nie myślisz, a ja ciągle robię sobie wyrzuty że nie zrobiłam zdjęć Lublina zimą, ale w lecie jest jeszcze ładniej. Może się wybierzesz w te strony? wakacje przed nami... ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaniu - Przez moją niby-piwnicę przechodzi taka gubaśna rura - ona jest nawet czymś zaizolowana i pomalowana w gustowne żółto-czarne paski - ale przez to mam bardzo ciepło w piwnicy, jak do tego dodamy problem z przywiezieniem wykopanych bulw Na Morenę - to już mi się na wstępie odechciewa....
Muszą mi wystarczyć inne kwiatki :lol:
Justynko - dzięki! Tak myślałam ze to właśnie ta odmiana. Ciekawe jaki będzie ten drugi. Na razie nie zamiwrza kwitnąć. Bierze mnie na przetrzymanie :;230 Z tym rozrastaniem się - to u mnie czasem baaaardzo pomału idzie.........
Magdo - podczas tego wyjazdu najwięcej zrobiłam zdjęć wiadomemu maczkowi... Zasługuje na to!!!!
Lusiu - a Ty nie masz piwnicy na działce?
Mój domek nie jest podpiwniczony - dlatego mam problem. Moje sąsiadki, które mają piwnice bez problemu przechowują w nich bulwy dalii.
Lawendo - ja się teraz nigdzie nie wybiorę z wyjątkiem działki. Wiesz jak to jest z emerytami? Nigdy nie mają na nic czasu!
Chętnie wybrałabym się do Lublina, ale ja już nie mam tam nikogo znajomego :cry:

Z dzisiejszego wyjazdu - zielone na zielonym...

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Moja brunnera mimo że młodziutka i późno wsadzona nic a nic nie zmarzła, jestem z niej dumna. A bodziszki będziesz przesadzała czy zostawisz taki zamęt?Masz mszyce na różach? U mnie to chyba na wszystkim co możliwe siedzą :roll:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulo - teraz czekam żeby zakwitł ten drugi - żeby sprawdzić czy na 100% jest biały - bo wtedy po prostu zamienię je miejscami, A jeśli tamten drugi zakwitnie na kolorowo - to będę musiała dla żałobnego znaleźć jakieś inne miejsce. Na białej rabacie nie zostanie na pewno!
Mszyce mam na żywopłocie z ałyczy. Na różach nie widziałam. Róże pryskałam na robale, żywopłot zresztą tez - tylko bez efektu :cry:
Bardzo się cieszę, że twoja młodziutka brunera - taka dzielna ;:63

anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu twoje zdjęcia są niesamowite ;:180 A co do żywopłotu z ałyczy to u mnie to totalna porażka- nie dosyć, że uwielbiają go mszyce to jeszcze rośnie jak głupi i wypadałoby ciąć co 2 tyg :roll: Dostał nakaz eksmisji :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”