Lusiu - na razie jest malutki. Dostałam dwa bodziszki od znajomej jesienią. Jeden ma być biały - jeszcze nie kwitnie. A drugi ciemny. No i posadziłam je odwrotnie

Jak się rozrosną - to się z Tobą podzielę. Tylko że u mnie to rozrastanie czasami trwa baaaaardzo długo
Jestem bardzo ciekawa tego białego. Na poprzedniej działce miałam całkiem białego bodziszka. Tam też miałam białą rabatkę
AniuDS - ja bardzo lubię takie rośliny, które zwabiają owady. Wtedy widać że na działce tętni życie...
Oster - u mnie rosną takie pospolite rośliny. Już dawno wybiłam sobie z głowy kupowanie egzotycznych cudów - bo potem tylko szkoda mi było zmarnowanych roślin i pieniążków

) No i przekonałam się, że dobrze znoszą okresowe braki wody wszelkie rośliny, które mają bulwy i kłącza. Natomiast nie sadzę dalii, chociaż dobrze u mnie rosną i bardzo je lubię, ale niestety nie mam gdzie przechować ich przez zimę. Na działce nie mam piwnicy - a w bloku za ciepło i bulwy się marnują.
Joanno - mój aparat to był dobry kilka lat temu. Teraz to już prawie zabytek

. Wczoraj oglądałam jego ewentualnego następcę.... Tylko to duży wydatek dla emerytki...
Jak dobrze mieć sąsiada
Pierwsze iryski od Pawła-Rispetto pokazały pączki

Nic dziwnego że skaczę do góry z radości

Może jutro zobaczę ich kwiaty i pączki na kolejnych roślinach????
Na razie rosną w iryskowym przedszkolu, w lipcu zacznę je przesadzać na stałe miejsca.