Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
I ja
i ja
-a będą tam skrętniki? 
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Przepiękne te Twoje kwiatuszki!! Storczyki mega fajne - coraz częściej myślę czy sobie nie sprawić jednego na próbę, ale boję się, że wtedy na jednym się nie skończy
- Ma_Go
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 4 kwie 2011, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- bool

- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
jak się rozwinie cymbidium to szybko rób zdjęcia i pokaż jak się prezentujejustus27 pisze:największy pączek na cymbidium już delikatnie żółty jest. Myślę, że na dniach pokaże, co skrywa pod "plaszczykiem"
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Justynko,tu jest piękna.Wszystko jest piękne no i super sposób na przemycenie trochę ogródka.
Liście,widzę,że mamy jednakowo duże.
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Waw
nowe watki cudnie
Ja jestem w fazie zakładania drugiej części ogrodu, ale u mnie to wszystko jeszcze mikre
Ja jestem w fazie zakładania drugiej części ogrodu, ale u mnie to wszystko jeszcze mikre
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdjęcia na łonie natury prześliczne! 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękne zdjęcie landrynkowego storczyka
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Justynko, piękne widoki pokazujesz! Takie fotki to się dosłownie na jakąś fototapetę nadają- i kuracja antydepresyjna przez cały rok gratis! ;)
Zaczynam rozumieć skąd w Tobie tyle energii
Zaczynam rozumieć skąd w Tobie tyle energii
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Gdzieś wyczytałam, że pryskasz swoje storczyki profilaktycznie przeciwko robactwu i innym choróbskom a czy może napisać jakimi środkami i w jaki sposób to robisz?
PS. czytałam że w Twoje rejony idą burze z silnym wiatrem więc może zabezpiecz dobrze te swoje storczyki które masz na działeczce, bo szkoda by było aby coś im się stało.
pozdrawiam
Kasia
Nie mogę się napatrzeć na Twoją katlejkę! Piękna, te kolory ogniste... następny storczyk na liście upragnionych...

- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Przejrzałam Twój wątek i jestem zachwycona Twoją kolekcją, rośliny przepiękne, tylko oglądać i oczy cieszyć. Wyczytałam, że sama robisz podłoże i pastę keikową, zdradziłabyś mi przepis?
justus27 pisze:Katarzynko- Masz rację ;) Wszystkie kwiatuszki wyjechały na działkę... Ciekawa jestem, jak je przed zimą zwiozę. Chyba taksówkę bagażówkę zamówię![]()
![]()
A dziś była sesja przedburzowa. Teraz tylko jedna fotka. Na dowód, że uwielbiam ogniste kolorki, nie tylko storczyków. Katlejka w towarzystwie ukochanej, mojej azalii Klondyke. Obie roślinki cudnie pachną. Fotka pt.: " gdzie katleja się kończy, tam azalia się zaczyna..."![]()
Miłego popołudnia życzę
Ale Justynko zdjęcie wstawiłaś
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Marwes/Marku- hihi...dziś się Wyśpisz, bo fotek nie będzie. A moje storczyki pierwszy raz w szklarence przeżyły pierwszą swoją burzę. Ciekawe, czy ich nie zalało. Jutro się dowiem...
Arlet- już założone. Teraz mam kilka wątek i dwa razy więcej "pracy" nad obróbką zdjęć
Renatko- są...na razie część fotek roślin wstawiłam, bo się wyrobić nie mogę...
KatkaR- witaj ;) Uważaj...storczyki potrafią wciągać...
Ma_Go- on dodatkowo latem cudnie pachnie. Teraz przedłuża pędzik, więc liczę na zapachowe kwiaty letnie.
Bool- może już jutro będzie otworzony pierwszy kwiatek. Kto Wie...
Henryku- więcej przemycać nie będę ;) Mam nowe wąteczki. Hmm...uwielbiam tę hybrydkę, tylko ten rozmiar liści mi nie "pasuje"...
Dorotko- Zakładdaj, chętnie podpatrzę co nieco u Ciebie ;)
Kasiu74- landrynka ma teraz mocniejsze kolory, zimą była "wyblakła". Powoli się w niej zakochuję...
Agito- ja nie potrzebuję wczasów. Mam je "pod nosem". Słuchając śpiewu ptaków w mojej "spółdzielni mieszkaniowej" ( hihi...tak nazwaliśmy lipę, gdzie są 4 budki dla ptaków założone)...człowiek odpoczywa.
Kasiu74- używam różnych środków, jak kończy się buteleczka z danym środkiem. Następną ...kupuję z innym środkiem. Teraz mam resztkę Karate i małą buteleczkę Talstaru100EC.
Burza była... storczyki na działce, na balkonie były osłonięte prze deszczem. Szklarenka z katlejastymi zamknięta. Tylko sabotki pod ścianą...jutro rano dopiero sprawdzę, czy deszcz nie uszkodził roślin.
KarolaW- dziękuję w imieniu katlejki. Życzę udanego polowania. Żal tylko, że zapachu nie da rady "uwiecznić" na zdjęciu.
Annaagnieszka- dziękuję w imieniu storczyków. Podłoże robię z kory wyprażonej a kuchence elektrycznej. Takiej, co do ogrodu się kupuje. Są też różne dodatki: węgiel drzewny, kawałki styropianu, suche liście bukowe, keramzyt i wiele innych.
Jak znajdę linka, to wyślę Ci przepis na pw.
Venus- hihi...jeszcze kilka mam, ale niewyraźne wyszły. Zrobię seję na tle czereśni, ale dopiero, jak dojrzeją owoce... Będę kusić "wirtualnymi" czereśniami
Dziękuję za liczne odwiedziny
Arlet- już założone. Teraz mam kilka wątek i dwa razy więcej "pracy" nad obróbką zdjęć
Renatko- są...na razie część fotek roślin wstawiłam, bo się wyrobić nie mogę...
KatkaR- witaj ;) Uważaj...storczyki potrafią wciągać...
Ma_Go- on dodatkowo latem cudnie pachnie. Teraz przedłuża pędzik, więc liczę na zapachowe kwiaty letnie.
Bool- może już jutro będzie otworzony pierwszy kwiatek. Kto Wie...
Henryku- więcej przemycać nie będę ;) Mam nowe wąteczki. Hmm...uwielbiam tę hybrydkę, tylko ten rozmiar liści mi nie "pasuje"...
Dorotko- Zakładdaj, chętnie podpatrzę co nieco u Ciebie ;)
Kasiu74- landrynka ma teraz mocniejsze kolory, zimą była "wyblakła". Powoli się w niej zakochuję...
Agito- ja nie potrzebuję wczasów. Mam je "pod nosem". Słuchając śpiewu ptaków w mojej "spółdzielni mieszkaniowej" ( hihi...tak nazwaliśmy lipę, gdzie są 4 budki dla ptaków założone)...człowiek odpoczywa.
Kasiu74- używam różnych środków, jak kończy się buteleczka z danym środkiem. Następną ...kupuję z innym środkiem. Teraz mam resztkę Karate i małą buteleczkę Talstaru100EC.
Burza była... storczyki na działce, na balkonie były osłonięte prze deszczem. Szklarenka z katlejastymi zamknięta. Tylko sabotki pod ścianą...jutro rano dopiero sprawdzę, czy deszcz nie uszkodził roślin.
KarolaW- dziękuję w imieniu katlejki. Życzę udanego polowania. Żal tylko, że zapachu nie da rady "uwiecznić" na zdjęciu.
Annaagnieszka- dziękuję w imieniu storczyków. Podłoże robię z kory wyprażonej a kuchence elektrycznej. Takiej, co do ogrodu się kupuje. Są też różne dodatki: węgiel drzewny, kawałki styropianu, suche liście bukowe, keramzyt i wiele innych.
Jak znajdę linka, to wyślę Ci przepis na pw.
Venus- hihi...jeszcze kilka mam, ale niewyraźne wyszły. Zrobię seję na tle czereśni, ale dopiero, jak dojrzeją owoce... Będę kusić "wirtualnymi" czereśniami
Dziękuję za liczne odwiedziny
Właśnie się boję strasznie, a w biedronce takie piękne stoją po 19,90
Tylko co powie mój M??? Powiedział już, że mam fioła
(a ja mu na to - chyba fiołka na parapecie
)
Tylko co powie mój M??? Powiedział już, że mam fioła