Marwes/Marku- hihi...dziś się Wyśpisz, bo fotek nie będzie. A moje storczyki pierwszy raz w szklarence przeżyły pierwszą swoją burzę. Ciekawe, czy ich nie zalało. Jutro się dowiem...
Arlet- już założone. Teraz mam kilka wątek i dwa razy więcej "pracy" nad obróbką zdjęć
Renatko- są...na razie część fotek roślin wstawiłam, bo się wyrobić nie mogę...
KatkaR- witaj ;) Uważaj...storczyki potrafią wciągać...
Ma_Go- on dodatkowo latem cudnie pachnie. Teraz przedłuża pędzik, więc liczę na zapachowe kwiaty letnie.
Bool- może już jutro będzie otworzony pierwszy kwiatek. Kto Wie...
Henryku- więcej przemycać nie będę ;) Mam nowe wąteczki. Hmm...uwielbiam tę hybrydkę, tylko ten rozmiar liści mi nie "pasuje"...
Dorotko- Zakładdaj, chętnie podpatrzę co nieco u Ciebie ;)
Kasiu74- landrynka ma teraz mocniejsze kolory, zimą była "wyblakła". Powoli się w niej zakochuję...
Agito- ja nie potrzebuję wczasów. Mam je "pod nosem". Słuchając śpiewu ptaków w mojej "spółdzielni mieszkaniowej" ( hihi...tak nazwaliśmy lipę, gdzie są 4 budki dla ptaków założone)...człowiek odpoczywa.
Kasiu74- używam różnych środków, jak kończy się buteleczka z danym środkiem. Następną ...kupuję z innym środkiem. Teraz mam resztkę Karate i małą buteleczkę Talstaru100EC.
Burza była... storczyki na działce, na balkonie były osłonięte prze deszczem. Szklarenka z katlejastymi zamknięta. Tylko sabotki pod ścianą...jutro rano dopiero sprawdzę, czy deszcz nie uszkodził roślin.
KarolaW- dziękuję w imieniu katlejki. Życzę udanego polowania. Żal tylko, że zapachu nie da rady "uwiecznić" na zdjęciu.
Annaagnieszka- dziękuję w imieniu storczyków. Podłoże robię z kory wyprażonej a kuchence elektrycznej. Takiej, co do ogrodu się kupuje. Są też różne dodatki: węgiel drzewny, kawałki styropianu, suche liście bukowe, keramzyt i wiele innych.
Jak znajdę linka, to wyślę Ci przepis na pw.
Venus- hihi...jeszcze kilka mam, ale niewyraźne wyszły. Zrobię seję na tle czereśni, ale dopiero, jak dojrzeją owoce... Będę kusić "wirtualnymi" czereśniami
Dziękuję za liczne odwiedziny