Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Superancki storczyk mężusia... będzie mówił, że to jego ale cała opieka spadnie na Ciebie... ;:108
Piekne dendrobia.. A kiedy będziesz oddzielała keiki na dendrobiach ? bo ja też mam ale nie wiem czy mają jeszcze rosnąć czy co...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

No Kasia to ruszyły Ci dendrobia z kopyta!!!A ten dzyndzelek ze środeczka to będzie pędzik na pewno ;:65 .Jutro będę podlewać moje łobuzy i porobię im fotki zasmarowanych oczek.A wiesz ,że teraz pasta jest do przyrostu korzeni??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eh, ja to nie dożyję chyba takiego dnia, żeby mój M. miał własnego storczyka... ;) Nic tylko pozazdrościć wciągnięcia swojej drugiej połówki w storczyki. ;)
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Dziękuje Wam za odwiedzinki
Julitko Twój M.M. na pewno niedługo Cie zaskoczy i ruszy z kopyta .Ta pogoda to chyba jest cała przyczyna .
Gosiu ja za bardzo nie wiem kiedy się wziąć za tą keikę i jak się z nią rozprawić .Muszę p[odpytać Jagody bo ona ma już to za sobą :D
Jagódko no czego to nie wymyślą ale i dobrze bo jak takie uparciuchy się trafiają jak mój aniołek to teraz niema mocnych muszą wypuścić :D
Marysiu jest metoda jak mężuś będzie miał imieniny to kup mu storczyka tylko niech ma kolor no np. właśnie żółty lub jakiś ciemny a nie różowy :;230 choć tu jeden z kolegów się przyznał że nawet różowy kolorek lubi :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Pasta keiki tak to się zaczęło
Obrazeka potem było smarowanie i po kilku dniach ObrazekWalntynka już coś zaczęła wypuszczać .Niecierpliwie czekałam ;:65 A tak wygląda na dzień dzisiejszy Obrazek Obrazek i jak myślicie czy mam powód do radości ? no tak czy tak to będę się cieszyła
ObrazekTygrysek jest dzielny trzyma się ostatkiem sił i chyba te siły wkłada w produkcję tylko czego?
Obrazek p Migotka też ładnie coś rośnie choć tu raczej bym obstawiała na przedłużenie
ObrazekRodzynka .
Od czego to zależy, od rośliny ?Te same warunki ,wilgotność ,temp. , oświetlenie ,jedne tworzą lepiej a drugie prawie stoją w miejscu :roll:
Na koniec pęd Skarlet Obrazek rośnie sobie ale się cieszę bo to storczyk z przeceny i to będzie pierwsze kwitnienie u mnie .
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Noo pięknie Ci przyrasta wszystko :D
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

A smarowałał 2x czy 1x....? bo moje są po 2x smarowaniach i jeszcze na razie oczka rosną :wit foto jest u mnie
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzie nie spojrzeć tam pasta w ruchu była ;:224 muszę i ja wreszcie coś posmarować ;:224
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu mam nadzieję, że mój MM mnie nie zawiedzie i że przyczyna tkwi w pogodzie :D .
Jestem ciekawa efektów tej pasty czy u Ciebie będzie keiki czy pęd przy okazji ;:138 ;:138 dla pędu na Skarlet :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witajcie ,
pędzik na Skarlet rośnie sobie powolnie
Marysiu no małe to towarzystwo i sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie.
Justynko Justus ale żeby choć z 1 keiki była ;:65
Piotrze smarowałam dwa razy .Drugi raz po 10 dniach .
Justynko Mała Mi no on tak sam z siebie to nie bardzo ale już niema nic przeciwko :wink:
Arletko warto spróbować jak nie keiki to przedłużenie i kwitnienia ,no chyba :roll: więc tak czy tak coś z tego będzie ;:224

Ponieważ na wystawę nie dotarłam, wczoraj pojechałam sobie do mojego L.M. popodziwiać storczyki były cattleyki .Chyba trzy odmiany ,jedne miała pomarańczowe kwiatki a inne kremowo różowe i kremowo żółte .Wszystkie śliczne ale wystarczyło mi oglądanie .
A dzisiaj myślałam że padnę ,co mnie podkusiło .Poszłam do Tesco po coś słodkiego do kawki ;:40 i też rzuciłam okiem w storczyki :wink: i o matko :shock: co widzę ,no co ? moja upragniona krówka :oops: :oops: takie pewnie wypieki dostałam .Choroba jedna jedyna stała ,JEDNA ,a ja w postanowieniu .No cóż wytłumaczyłam sobie łłłeee ma tak sobie plamki rozrzucone i w doniczce co podnosi cenę i jak mam ją mieć to będzie na mnie czekała aż ją przecenią .I biegiem do kasy żeby mnie nie korciło .To moje Tesco mnie wykończy albo może czytają w moich myślach i chcą je spełniać :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No to też Julitko trzymam kciuki za Twoje postanowienie .Choć powiem Ci że mnie jeszcze korci mini miniaturka żółciutka w różowe paseczki .Niby mam taką, ale jest miniaturką z tych dużych :roll: No ale taka jak mi wpadnie w łapki nie będę specjalnie szukała
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Na miniaturkę to może i ja bym się skusiła bo posiadam tylko jedną a one są bardzo słodziutkie :D do tego można ją wszędzie upchnąć :;230 :;230
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Oj tak to prawda, słodziutkie i malutko miejsca zajmują i szkoda że niema większego wyboru :roll: Tyle różnorodnych hybryd wyhodowali a tu taka posucha :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Oj tak, Monia i jakbym była taka mądra jak teraz to bym wcześniej kupowała storczyki z małymi liśćmi a nie z takimi ogromnymi i więcej by mi się zmieściło na parapetach :wink: :;230
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

:;230 :;230 :;230 Kasiu zawsze możesz kilka wydać w świat i zrobić sobie miejsce na małe :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”