Mój piękny ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Sinka
50p
50p
Od: 4 mar 2011, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój piękny ogród...

Post »

Bardzo dziękuje za odpowiedzi!!! ;:138 Gawronko mam ten sam problem co Ty pół dnia na allegro , tyle pięknych roślin a ja nie wiem na co się zdecydować bo miejsca niewiele:( zaraz biore szię do podanego linka :tan
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie popełniaj moich błędów i nie wierz w to co piszą sprzedawcy na alledrogo.
Jeśli coś ci się spodoba to zapisz nazwę i szukaj informacji - najlepiej na forum.
Każda pliszka swój ogonek chwali a każdy sprzedawca swój towar.
Dopiero z praktyki wychodzi co jest prawdą a co tylko radosną twórczością i żerowaniem na niewiedzy.
Ostrożnie z zakupami, sporo kupisz pewnie w szkółkach w pobliżu i odpadną koszty przesyłki.
Ale swoją drogą to przeglądanie podrasowanych zdjęć i ciekawych roślin na allegro jest bardzo przyjemne :D
Sinka
50p
50p

Post »

Niebieskie róże :) takie piękne sinowątrobiane :uszy nikomu nie polecam, porażka. Dziś mamy z męże
m rocznice ślubu a goscie pomyśleli i przynieśli tuje i róże ;:138 muszą zaczekać na swoje miejsce ale już są :heja Czym ograniczacie rabaty i wyspy od trawnika? plastikowa fala jakoś do mnie nie przemawia, drewniana palisada swoje kosztuje...
Sinka
50p
50p

Post »

Obrazek
Sinka
50p
50p

Post »

Tak miałam zrobione w obecnym ogródeczku ale nie polecam, wytrzymuje 2 sezony. A chiacynty ślubne, wszystkie inne kwiaty wylądowały w koszu a te co roku cieszą oko :)
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY ŚLUBU ;:196 Ja w styczniu obchodziłam 16 :heja Bardzo dobrze goście zrobili. Ja też wszystkich uprzedzam ,że życzę sobie roślinki :wink: bo i pamiątka stała i nie przynoszą goście prezentów z którymi nie wiadomo co robić :D U mnie trawnik od szpaleru tuj jest po prostu odcięty. Nie wkładałam żadnych obrzeży bo ciężko z kosiarką przejechać a później jeszcze trzeba podkaszarką wycinać przy samych obrzeżach ; a mi się nie chciało :oops: także pod tujami wysypałam korą i trawnik nie jest niczym odgrodzony. Wygląda to mniej więcej tak
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obraz zapożyczony :)
Albo tak : Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Sinka
50p
50p

Post »

Kiedy u mnie bedzie tak pieknie? Nie masz problemu z utrzymaniem "konturów " rambat?? Boże! kosiarka, mój mąż i zero barier :shock: apokalipsa w ogrodzie!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

Sinko, to nie są moje ogrody niestety :( napisałam "zdjęcie zapożyczone" .Pokazałam Ci je jako tzw. wzór. Moim dwóm daaaaleko do doskonałości. Chociaż faktycznie niczym nie oddzielam trawnika od rabatek. Mój mąż też kosi trawę ale jakoś nie włazi na nic innego. I dokaszać obrzeży nie trzeba co jest ogromną zaletą dla takiego leniucha jak ja :oops:
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Sinka
50p
50p

Post »

Więc życzę Ci by twój ogród był piękniejszy niż ten na zdjęciach.

Wydaje mi sie że takie rabaty łatwiej ztworzyć mając już trawnik(ja nie mam) kiedy łatwiej odzielić=wyciąć darń i nadać rabacie porządany kształt.

Mój trawnik będzie dosiany do skoszonego zielska(perz i jakieś trawska + jakieś bylice i szczawie) które już jest , a żeby był zupełnie łąkowo zmierzam dosiać stokrotki. Sądze że pozostawienie istniejącej roślinności zagwarantuje mi cokolwiek zielonego pod nogami . Nie wiem czy trawie uda się (lato + glina ) Właściwie boje się że nic się nie uda mimo podlewania wiec ujarzmie kosiarką to co na pewno daje rade.

Bardzo głupi pomysł???
Sinka
50p
50p

Post »

Chyba bardzo głupi skoro nikt nie komentuje :oops:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230
Za bardzo ogólnikowy by coś napisać :P
Trawnik zakłada się wiosną albo jesienią a nie latem.
Pomysł ze stokrotkami - nie ty jedna na to wpadłaś ale mnie się to nie podoba, stokrotki rosną u mnie jak chwasty, nawet pomiędzy kostką brukową.
Ale oddawałam koleżankom właśnie na trawniczek.

Ja w tym roku jesienią będę zakładała sobie ścieżki trawiaste i właśnie mam zamiar odkrawać brzegi od rabat.
Ładnie to wygląda i łatwo się kosi.
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

A jest taka trawa "polska łączka" czy jakoś tak to się nazywa? :roll: Może tą dosiej?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Marta
Sinka
50p
50p

Post »

hmmmmmmm ta trawa mogłaby nie wytrzymać hasania moich dziewczynek. Ale na emeryturze założe sobie łąke ;:172 wiem że większość osób woli zadbane i wystrzyżone dywaniki (nie mam nic przeciwko) ale ja musze być realistką, wkoło pola(chwasty) a wszelka chemia odpada bo dzieci i zwierzęta.Więc chce zrobić tak że, nawet jak mleczyk i koniczyna się zadomowią to powiem że taki był plan :uszy Jaką mieszanke powinnam wybrać??? do słabej gleby??? Chyba nie.... nie mam pojęcia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

U mnie na razie na "jeziornej" trawa pastwiskowa i super się trzyma :) Chyba taka będzie dla Ciebie najlepsza , jeżeli nie chcesz zaczynać od zera. Jest mało wymagająca i szybko zadarnia. Łażę na bosaka normalnie jak krowa po pastwisku :;230
Marta
Sinka
50p
50p

Post »

;:196 za to że płacze ze śmiechu. Jutro jade wsadziać zprezentowane iglaczki. Mogę je wsadzić od tak czy powinnam wykopać dużą dziure, wypełnić przepuszczalną ziemią i w to iglaczka???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”