Zieloni współmieszkańcy Ani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p
Od: 17 kwie 2007, o 22:53

Post »

Aniu nie widzę przeszkód dla których miałabym się nie podzielić z kochanymi formukami, pisz tylko czego sobie życzysz a ja już zerknę czy będzie z czego skubnąć. Na pewno coś ode mnie dostaniesz :D :D :D
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu nowe nabytki rewelacja!!!
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

A oto moja hatiora, która będzie kwitła

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

O kurcze! A gdzie zdjęcie?

Obrazek

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
MamaOli
50p
50p
Od: 4 gru 2007, o 21:30

Post »

Śliczności, te sukulenciki. Chyba wiem, gdzie je kupiłaś. Też miałam ochotę, ale mój M mnie odciągnął szybciutko od nich. Za to dzisiaj kupiłam sobie 4 kaktusiki :D , zdjęcia niedługo.
Pozdrawiam, Marta.

moje roślinki
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

Dziękuję MamoOli, sukulenciki te ostatnie kupiłam w tesco :)

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Wygląda super, naczytałam się tu, że te kwiatki to żadna rewelacja, ale sam fakt, że kwitnie to jednak coś :D Masz piękne kwiaty Aniu, nie ma co....
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p
Od: 4 paź 2007, o 08:42

Post »

Aniu gdyby po przycinaniu zostały ci szczepki chętnie sę na nie piszę. Roślinki są zachwycające. I widzę że przybywają w zastraszającym tempie :lol: Piękna ta kwitnąca hatoria, wzroku od monitora oderwac nie mogę
Chyba też odwiedzę Tesko, może coś tam jeszcze dla mnie zostało ;:24
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczności ...tak ,śliczności. :D
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

dziękuję wszystkim za miłe słowa, aż się zaczerwieniłam :oops: . Bardzo lubię otaczać się roślinami i jakoś mnie nie zraża brak miejsca w domu, zawsze przecież można jakiś mebel wywalić :wink:
Edytko przycinać na pewno będę hatiorę i choć tylu chętnych na nią jest to pewnie kawalątek i do Ciebie powędruje :lol: A w marketach czasami można natknąć się na coś ciekawego, czego nawet w kwiaciarni nie mają. Dobrze że u mnie w mieście nie ma obi i catoramy bo bym musiała chyba suchy chleb jeść i wszystko z domu wywalić żeby to wszystko co bym chciała mieć gdzie pomieścić. :D :D :D . A tak tylko raz na jakiś czas wyskoczę do większego miasta z lepszym zaopatrzeniem i coś zawsze sobie wybiorę :D

Mój zielony dom
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jeśli wkleję tutaj fotki mojej mini-hatiorki, ale bardzo chciałabym Cię poprosić, byś podzieliła się wiedzą na jej temat... Moja szczepka hatiory szybko i ładnie się przyjęła, nawet sobie bardzo, bardzo powolutku rośnie (a i kwiatek się zdarzy raz na jakiś czas), ale te patyczki są u mnie takie nieładne, pomarszczone, "wiórkowate", a u Ciebie one są takie piękne i jędrne... Co robię nie tak? Hatiora stoi tuż przy oknie, ma dużo światełka, ale podlewam ją malutką dawką wody raz na tydzień, a gdzieś przeczytałam, że podłoże powinno być stale leciutko wilgotne - czy to prawda? Bo u mnie nie jest. Czy to znaczy, że zasuszam biedaka? To przecież sukulent... Poradź proszę...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

Karinko moja hatiora wisi niedaleko wschodniego okna, a więc bardzo dużo światła nie ma, zresztą ona tego nie potrzebuje. Jak stała na oknie, na słoneczku to ją parzyło i robiła się brzydka i gubiła kwiaty. Jako że wisi sobie u sufitu to zazwyczaj zapominam ją podlać więc przeważnie ma sucho, tylko czasami ją pryskam. Nawozu nie daję w ogóle, bo nie ma potrzeby, hatiora ma bardzo małe wymagania. W zasadzie to w ogóle o nią nie dbam, wisi sobie u sufitu i rośnie. :D :D :D Mam nadzieję że moje wskazówki pomogą Twojej roślince. :lol:

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

Dzisiaj przechodziłam koło kwiaciarni i nie odmówiłam sobie rzucenia jednym oczkiem co tam ciekawego mają :D :D Zobaczcie co przyniosłam do domciu:

Obrazek
Obrazek

Pani w kwiaciarni powiedziała że to filodendron pstry, ale ja nie mogę nigdzie takiego znaleźć. Bardzo proszę o potwierdzenie albo sprostowanie nazwy mojego nowego łaciatego przyjaciela :D

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Chyba epipremnum pictum :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p

Post »

Dzięki Ilonko, to chyba będzie to. Nie wiem jak epipremnum, ale mój ma takie lekko włochate listki, nie takie śliskie jak np epipremnum aureum, tylko takie jekby meszkiem pokryte. :D :D

Mój zielony dom
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”