Justka ja tez mysle ze trzeba poczekac i wszystko, jak tylko nadejdzie prawdziwa wiosna, zacznie ladnie rosnac. Wydaje mi sie ze najlepiej zakladac ogrod na wiosne bo wtedy szybciej widac efekty. Ja swoj ogrod zakladalam w padzierniku no a wtedy niewiele rosnie. Fajnie ze ci tak dobrze wszystko rosnie, oj chcialabym to zobaczyc ...

U nas sa bardzo popularne pelargonie, petunie, surfinie, bratki, prymulki, czyli chyba tak jak w pl. I powiem ci ze pelargonie maja tutaj wspaniale, dochodza do niebotycznych rozmiarow i maja piekne kolory. Ja sie pewnie tez skusze.
Agatko123 wyobraz sobie ze wczoraj lalo jak z cebra a ja z widlami i w kapturze kopalam dolki pod nowe rosliny. Sasiedzi na pewno pukali sie w czolo

Kurcze chyba dadza mi przydomek 'pazza' czyli szalona

Bedzie 'ta szalona spod czworki'...
Majar u nas zima jest zdecydowanie mniej ostra, nie ma sniegu ani mrozu, ale za to pada i do dosc ostro. Dlatego wlasnie ostatni fotki sa w deszczu. Ale w przyszlym tygodniu ma byc juz wiosennie i bedzie slonce
Dawidzie doskonale to nazwales 'szal'

Normalnie jak widze wszystkie te rosliny to podnosi mi sie cisnienie. Czyste szalenstwo!