Ogród IGI.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród IGI.

Post »

Iga - u Ciebie polowa ogrodu do przerobienia?????????????????? To chyba taki mężowski żarcik :uszy Podziwiam zawsze Twój ogród i bardzo mi się podoba ;:108
iga23 pisze:Dorotko, ja się wczoraj przeszłam po ogrodzie to mój szanowny małżonek tylko krytykował i okazuje się,ze połowa ogrodu do przerobienia, bo to i tamto mu się nie podoba.....Czasem ma niestety rację. ;:224
Powoli trzeba z części roślin zrezygnować i uporządkować ten bałagan.
Bałagan? BAŁAGAN??? :shock: Jakoś nigdy takowego u Ciebie nie dostrzegłam :) Rozumiem że chcecie pozmieniać coś na rabatach, uzyskać miejsce do nowych nasadzeń, ale żeby zaraz istniejące rabatki nazywać bałaganem ;:24 No ale tak to już w życiu bywa że to co jednych cieszy i się podoba, inni nazywają bałaganem :lol:

Zdradź może tajemnicę jaki będzie nowy porządek ? Jakie nasadzenia ? Iglaste minaturki i cudeńka na patykach? Ale żurakwi zostają???
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iguś, widzę, że miałyście bardzo udane spotkanie :D
Szczerze mówiąc nie wiem, co Twojemu M może się nie podobać w Waszym ogrodzie....
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko, spotkanie wspaniałe , i z przyjemnością na inne pojadę, jak mnie zaproszą. ;:224

Agatko, rabaty bylinowe mają to do siebie ,że nie są dekoracyjne przez pół roku, a tyle mamy zimy.A u mnie takie rabaty są dwie, i to bardzo duże , na jednej królują liliowce , i każdy kto je ma przyzna,że po kwitnieniu to porażka, a totalnym błędem je sadzić na jednej....Ja powoli upycham je w różne miejsce i wtedy ginie ta niedekoracyjność po sezonie.Ale na to trzeba czasu ,a na rabacie liliowcowej chyba zamieszkają hortensje , bo ona jest duża, i może coś jeszcze, na razie na projekty mam całą zimę.
Druga rabata , to ta naprzeciwko tarasu , długa , zarośnięta bylinami , i tam będą największe zmiany , żurawki zostaną , i oczywiście hosty też na to mam zgodę,a reszta :wit
x-d-a

Post »

Igo, widzę i czytam, że rewolucyjne zmiany się szykuja w Twoim ogrodzie! I to jeszcze w porozumieniu, a czasem wręcz na wyraźne życzenie szanownego M. Mój aż tak się ogrodem nie interesuje, właściwie sprawy aranżacyjno-koncepcyjne zostawia mnie, ma tylko kilka swoich "faworytów", których muszę dla niego sadzić w ogrodzie, choć nie przepadam (m.in. kanny i rączniki). No i oczywiście nie może być za dużo " zawijasów" na trawniku , żeby łatwo się kosiło. Te zawijasy to samotnie rosnące drzewka i krzewy, więc niejako wymusza na mnie łaczenie tych małych kółeczek i robienie większych rabat, oczywiście kosztem trawniczka ;:224
Pozdrawiam cieplutko :wit ( bo za oknem śnieg z deszczem, brrr).
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Moniko, spotkanie wspaniałe , i z przyjemnością na inne pojadę, jak mnie zaproszą. ;:224

Agatko, rabaty bylinowe mają to do siebie ,że nie są dekoracyjne przez pół roku, a tyle mamy zimy.A u mnie takie rabaty są dwie, i to bardzo duże , na jednej królują liliowce , i każdy kto je ma przyzna,że po kwitnieniu to porażka, a totalnym błędem je sadzić na jednej....Ja powoli upycham je w różne miejsce i wtedy ginie ta niedekoracyjność po sezonie.Ale na to trzeba czasu ,a na rabacie liliowcowej chyba zamieszkają hortensje , bo ona jest duża, i może coś jeszcze, na razie na projekty mam całą zimę.
Druga rabata , to ta naprzeciwko tarasu , długa , zarośnięta bylinami , i tam będą największe zmiany , żurawki zostaną , i oczywiście hosty też na to mam zgodę,a reszta :wit

Aaaa... ciekawe plany ;:108 nie mam lilowców, podobają mi się ich kwiaty, ale miejsca już u mnie brak :)
To duże wyzwanie, żeby urządzić rabaty w taki sposób żeby były długo atrakcyjne, cieszyły nas naszymi ulubionymi kwiatami i jeszcze zadowalały obie strony ogrodowego królestwa :)
Ojjj... będziemy podziwiać w nowym sezonie ;:108 ;:108 Już wiem że ta rabata z hortensjami będzie piękna ;:7
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko, no tak, u mnie ogród ma dwóch gospodarzy, i Piotrek ma racje, są rabaty, które trzeba przerobić.Na wiosnę mnóstwo pracy, ale ja mam na tyle dobrze,że i na niego mogę liczyć.I jak znam siebie na jednej przeróbce się nie skończy , jak na razie tylko te są według Pana skończone i Ok. :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszta wymaga retuszu.

Dalu, na Twoim ogrodzie to i mój Piotrek nie miał by zastrzeżeń. ;:63
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Witaj Iguś :wit relację ze spotkania śledziłam na żywo... ;:108 :;230 ,szkoda,że co dobre to szybko się kończy...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Agatko, no tak, u mnie ogród ma dwóch gospodarzy, i Piotrek ma racje, są rabaty, które trzeba przerobić.Na wiosnę mnóstwo pracy, ale ja mam na tyle dobrze,że i na niego mogę liczyć.I jak znam siebie na jednej przeróbce się nie skończy , jak na razie tylko te są według Pana skończone i Ok. :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszta wymaga retuszu.
Iga - ja znam z fotek właśnie taki Twój ogród :) I jest dla mnie doskonały ;:180 Innych rabatek nie kojarzę, więc pewnie dlatego tak zdziwiło mnie Twoje określenie bałaganu :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

iga23 pisze: Mój mąż uważa,że kwiatki nie są potrzebne, bo są bałaganiarskie.... :cry:
Zaraz bałaganiarskie :lol: jak nasadzisz M sosenek to i kwiatki zniesie :;230
Mój M lubi kwiatki, szczególnie te, których wykopywać nie trzeba :;230 Ile on się przy cannach nagadał ;:14
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Ależ piękne jeszcze te rabatki, a zdjęcie z oszronionymi trawami, mistrzowskie, jakie to gatunki traw Iguś?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie wiem. :oops:
Trawy kupuję na wygląd. :lol:

Pamelko, to tak jak mój na dalie narzeka. ;:224

Agatko, mogę pokazać ten bałagan , ale muszę poczekać do weekendu , bo na razie wracam po ciemku. :lol:

Latem to wyglądało ładnie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś wszystkie Twoje rabatki są piękne, ale wiadomo, że ogród, to nowe pomysły i zmiany, a wiec podejrzewam , że za jakiś czas i te skończone na obecną chwilę rabatki będą ruszone :;230 Ogród wciaż zmienia się i ewoluuje i dzięki rozrastaniu się roślinek, ale i dzięki naszym wciąż nowym koncepcjom 8-) :lol:
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

No i teraz można zrozumieć "żurawkowy zawrót głowy".Pojedynczo sadzone są ładne ale dopiero w grupach,na takich
rabatach,to jest to.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Iga :wit

Fajnie latem wygląda ten bałagan :wink:
Super prezentują się zurawki - gęsta, piękna i efektowna obwódka ;:108 Niestety nie wiem jak wyglądają liliowce po przekwitnięciu.....
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja tam byłam u Ciebie i nie widziałam żadnego bałaganu :roll:
a na wzrok jeszcze nie narzekam :lol:
Ty lepiej wypożycz mi swojego Piotrusia na jakieś miesiąc .
Możemy się zamienić ,ja Ci dam swojego :;230
Piotruś by się u mnie w ogrodzie wyszalał ,to by mu się już nic
nie chciało zmieniać :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”