Ale do zakupu muszę jeszcze chyba dojrzeć

Śliczny pędzik na sabotku

Przedszkole też już zapełnione

Renatko muszę sprostować, ale aż tak kochana nie jestemrenata75 pisze:Asiu, nowości super, Kasia obdarowała Cie pięknymi nowościami trzymam kciuki żeby się szybciutko za klimatyzowały.![]()
Pozdrawiam :P
Szkoda, ze moje tak nigdy nie kwitną... Jak jest 10 kwiatów, to bardzo dużo, zwykle jest mniej. Czasami się zdarzało więcej, ale w ciągu 6 lat uprawy miałam tylko kilka takich przypadków, kiedy było np. 20-30 kwiatów. Storczyk, który każde kwitnienie mial takie obfite, obecnie próbuje dojść do siebie po przesadzaniu, bo musiałam mu już zmienić doniczkę, bo prawie rozsadzał tamta i miał calą w glonach.Dusiu, sama nie wiem, jak to zrobiłam, że ten storczyk ma tyle pąków
W lecie stał w szklarence, był nawożony różnymi preparatami na zmianę, plus woda z akwarium.
I to tyle, dużo też od niego zależy
Moje keiki miewają się dobrze, parę dni temu jednego oddzieliłam od mamuśki.
Miał już trzy korzonki, więc wsadziłam go do koszyczka w sphagnum i do akwariuim.
A oddzieliłam, bo osłabiały już roślinę mateczna, która ma jeszcze pędzik i już dwa pąki zżółły a bardzo chciałabym zobaczyć jej kwiaty, bo już zapomniałam jakiego były koloru
No i szybko to u Ciebie idzie.Nie ukrywam, że ja dopiero w tym roku zainteresowałam się już na dobre innymi storczykami niż phal.