Trochę się nazbierało rzeczy do pokazania, zaczynam więc, mniej więcej chronologicznie:
Od jakichś 3 tygodni mieszka u mnie siewka
phal. tetraspis, kupiona chwilę po wysadzeniu z agaru. Mam wrażenie, że nieśmiało zaczyna wypuszczać listek (mikroskopijny stożek wzrostu, wcześniej jakiś czarny, ostatnio pojaśniał ;) stąd moje przypuszczenie- lupa jeszcze niewiele pomaga

). Zdjęcia z zapałkami i dorosłym falkiem dla porównania ("doniczka" malucha ma 3cm średnicy"):
Kolejny nowy mieszkaniec akwa to obiecany jakiś czas temu i odpowiednio podtuczony dla mnie

(kolejny) keiczek od
Eweliny. 2 listki + 2 korzonki, ma być żółty. Tutaj zdjęcie z zeszłorocznym; ten starszy, od kiedy jest u mnie mocno obrósł w korzonki i będzie już drugi raz kwitł (widać odbicie z pędu po lewej), natomiast nie zainwestował jeszcze w ani jeden nowy listek:
Ewelinko, dzięki raz jeszcze za tego nowego malucha, postaram się zadbać o niego co najmniej tak, jak o poprzedniego
Kolejna roślinka, to stary- nowy okaz; dendrobium phal, pokazywałam je już we wrześniu, jako kupione po kwitnieniu- właśnie rozkwitło:
Tutaj również pokazywana wcześniej ?szalona mamuśka? z 2-oma keiki od
Marty-Nesunii, teraz już kwitnąca:
I dzisiejsza ?świeżynka? od
Asi-Art-
dendrobium Berry Oda, pięknie rozrośnięta roślinka, a przy tym dość kompaktowa

- i nie dość, że kwitnąca, to jeszcze z 2-oma rosnącymi pędzikami! Śliczne, drobniutkie kwiatuszki ma, wielkości opuszka palca. Zdjęcia w wersji bez i z lampą:
Asiu, dzięki wielkie za tą piękność, mam nadzieję, że jej się u mnie spodoba i będzie równie chętnie jak u Ciebie wypuszczać kolejne pędziki!
No i cóż, to tyle na dziś, ale to jeszcze nie wszystko... cdn! ;)