Agita- kolejne sezony storczykowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Agita- kolejne sezony storczykowe

Post »

Agnieszko ;:111
Nie wiem od czego zacząć :?
Po pierwsze dziwaczek - brzydalek rewelacyjny, niesamowity kolor i kształt - z pewnością ma jakieś ciekawe pochodzenie, może kiedyś uda się dojść jakie :?:
Po drugie faktycznie masz niesamowitą rękę do maluszków ;:63 Po trzecie gratuluję wszystkich pędzików, nie wspominając o tych kwitnieniach, które swoją obfitością powalają na kolana ;:180 BRAWO

Zapomniałabym o ascocendzie: piękny kolor i niesamowicie wygląda z taką ilością kwiatów.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Same cudenka masz w kolekcji! Keiki ładnie rosną, inne storczyki cudnie kwitną... Podoba mi się ten biały Phal., co ma tyle kwiatów, tez bym chciała, żeby moje tak kwitly, ale takie kwitnienia się u mnie raczej nie zdarzają.
Awatar użytkownika
Kaja-gr
200p
200p
Od: 24 kwie 2010, o 01:00
Kontakt:

Post »

Dziwaczek mnie także bardzo się podoba, nei tylko kolor ale i oryginalność kształtu.

Masz świetną rękę do maluszków, ale to wiesz :) Najbardziej jednak spodobało mi się dendrobium phal, generalnie jest to jeden z gatunków, który podoba mi sie najmniej, ale ta kolorystyka, jakoś bardzo do niego pasuje :) Muszę sobie kiedyś kupic właśnie jakieś takie niewielkie, najlepiej podobne do twojego, bo posiadam tylko takie baaardzo wysokie.
Pozdrawiam, Kaja

Moje storczyki :)
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Cudny ten Dziwaczek, i żaden z niego Brzydalek, ani mi się waż tak na niego mówić ;:78 :;230
A Wandzia to normalnie Kwitnąca Elegancja ;:180
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko sama nie wiem czym się zachwycać najbardziej. Wspaniałe wszystkie. I niech tak zostanie! Po tej chorobie należy Ci się teraz tylko radość.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko - myślę, że możesz być tu na Forum wzorem dla wszystkich - jak się nie poddawać, jak mieć nadzieję, jak cieszyć się
z każdego małego i większego sukcesu i znów się uśmiechać, gdy wcześniej chciało się płakać...
WIELKIE BRAWA DLA CIEBIE ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agitko- ależ piękności nam Pokazałaś :D

Vandzior cudnyyy :D

Maluszki w twoich rękach, to dopiero mają sukcesy. Dość, że urosły drugie tyle, to jeszcze kwitnąć chcą...

Ale ten biały śliczny i dziwaczek również jest niesamowity!

Gratuluję tylu sukcesów ;:138

No i zapomniałabym...przecież katlejkę Masz równie piękną, jak pozostałe storczyki :wink:
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Każdemu z osobna dziękuję za wszystkie miłe słowa! :)

Asiu, gdyby ta choroba znów wybiła mi to co ponownie uzbierałam, chyba bym się już poddała. Wciąż b.ciężko znoszę widok ponownego ataku choroby- a mam jeszcze 4 rośliny z "przyczajoną" chorobą, wszystkie odbijają jak szalone, mają pędy, odbicia z oczek, nawet basal keiki- serce boli jak na nie patrzę, bo ostatnio wypatrzyłam kolejne, delikatne jeszcze, zmiany chorobowe- świństwo jest nie do zwalczenia! :|
Najlepiej jest od razu wyrzucić taką roślinę, wtedy szybko się zapomina, ale dopóki człowiek patrzy na nie i ich walkę, to ciężko jest...

A teraz, tak na szybko, zdjęcie wczorajszego znaleziska Marty-Nesunii na giełdowym śmietniku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Strasznie ciężko mu zrobić zdjęcie "en face" bo ma maleńkie, poskręcane kwiatuszki, ale za to ile pąków! :) Na razie ma 4 pędy w pąkach (oby się rozwinęły, bo roślinka byla mocno przesuszona) ale już widać, że nowy pędzik rośnie na drugiej psb. Ma b. ciekawe kwiatki w dwóch kolorach: 3 płatki białe, a 2 pozostałe i warżka fioletowe :) Powiedzcie mi, kto i dlaczego wyrzuca takie okazy?! :roll:

Muszę się nim trochę zająć, dosypać podłoża itd, a potem będzie pewnie ładniejsza sesja ;) No i może podniesie się trochę, jak się napije ;:108
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Wracam z uczelni a tu jakiś znajomy widoczek hihi :) Oby tylko chciał się rozwinąć do końca!
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko śliczne to dendrobium i myślę, że odwdzięczy się za uratowanie, zarówno Marcie jak i Tobie, i rozwinie ten ogrom pąków, a wtedy to dopiero będzie co fotografować :shock: Faktycznie - bardzo ciekawe ubarwienie ;:108
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Trudno uwierzyć, że ktoś takie cudo z tyloma pąkami wyrzucił... Piękny jest.
gejzerka

Post »

Tak piękne rośliny wyrzucają ignoranci ze znieczulicą. Piękne jest to dendrobium i niech Ci rośnie i kwitnie. Doniczka ma w tym przypadku większą wartość niż rosnąca w niej roślina. A doniczki?... prawdopodobnie będą umyte i... sprzedane.
Ile dziś jest warte życie - obojętnie w jakiej formie - skoro wyżej ceni się przedmioty? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow...to przecież drogocenny storczyk ;) I jaki piękny...Nie rozumiem, jak można taką piękną orchideę wyrzucić...

Agitko, Ty Szczęściaro...jak Masz super, że Nesunia tak blisko Ciebie Mieszka ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Cudowne dendrobnium. Znalezione na śmietniku ? :shock: wow
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Mala_Mi na śmietniku było ich pełno: w pełnym rozkwicie, z pączkami. Nie tylko dendrobia, ale też oncidia żółte i cambrie. Mi się niestety spieszyło i chwyciłam pierwsze lepsze dendrobium. Dzisiaj pojechałyśmy tam z Agitą, ale już ich nie było :( Za to było pełno innych roślin: od zamioculasów, przez duże juki, aż po bardzo ładne begonie. Oni jak dostają nowy towar to stary wyrzucają, mimo, że są w bardzo dobrym stanie.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”